Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ford Kuga Titanium Plus 1,5 ecoboost


Milhausekkk

Recommended Posts

Nějaká vločka a nápis S3 tam je, viz foto. Tak jestli jsou celoroční, tak je to ta nejhorší varianta. 

Spíš ty gumy považuji za letní tzn bych na ty 17 elektrony chtěl na zimu pořídit zimní gumy a na příští léto pořídit celý nový komplet na 18-19"..

DSC_0746.JPG

DSC_0745.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím no dneska je ve značení gum takovej bordel že zlatý OR 34 a OR 52 .  Ta značka na tom boku S3 + vločka tak tam se podívej jestli jsou v běhounu patrný ty můstky ke kterých by se měla měřit hloubka vzorku a pokud od vrchu toho můstku na " dno " vzorku budou 4 mm tak je to jistojistě značka pro možnost sjetí vzorku na zimní období. 

Podle mě by měl bejt prodejce auta schopnej vysvětlit jaký gumy jsou na autě obutý. A pokud to neumí tak ať se snaží a sežene k tomu nějaký oficiální lejstro však dal jsi za ten kočár nehoráznej peníz tak přece nebudeš lozit a shánět informace co to je za gumy když to není jednoznačný. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V období od 1. listopadu do 31. března se na místech označených značkou "Zimní výbava" může pokračovat v jízdě jen za použití zimních pneumatik (na bočnici pneumatiky je vyznačeno označení M+S nebo M.S nebo M/S nebo MS; za zimní dezén se považuje též speciální dezén, u něhož je na bočnici pneumatiky vyznačeno označení ET, ML, MPT nebo POR. U motorových vozidel o zimniznacka.gifmaximální přípustné hmotnosti nepřevyšující 3 500 kg s hloubkou dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm na všech kolech a u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg s hloubkou dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 6 mm na všech hnacích kolech.
 

Ironií našeho právního řádu přitom je, že v něm vlastně není jasně napsáno, co je zimní pneumatika. Pokud vás právě nadzvedlo ze židle, protože jste si vzpomněli na označení M+S alias „Mud and Snow“, tedy bláto a sníh (popřípadě M.S, M/S nebo MS), definované vyhláškou 341/2002 Sb., tak máte pravdu, akorát že chybí definice „zimního dezénu“ či jiných kvalitativních vlastností, takže čistě teoreticky bude v našich podmínkách odpovídat zákonu i letní guma s hloubkou dezénu nejméně 4 mm, na kterou si bílou fixou dopíšete M+S.

Že je to směšné? Není a docela slušný guláš panuje také v rámci EU. Podle Evropské hospodářské komise jsou gumy s označením M+S pneumatiky, jejichž profil a struktura jsou primárně koncipovány tak, aby zajistily lepší vlastnosti na sněhu a břečce než běžné pneumatiky. Háček je ale v tom, že nikde nestojí, co je to běžná pneumatika a o kolik mají být ty M+S lepší. Ostatně právě proto se na trhu opakovaně objevily především čínské produkty s nápisy M+S připomínající běžné letní gumy. Jak dopadly v zimních podmínkách, nemusíte ani hádat, podívejte se na jejich test rakouského autoklubu ÖAMTC.

A pak ještě Značení zimních pneumatik | Pneumatiky.cz

Takže já bych MS za zimní moc nepovažoval.:myslim

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle jsou letní. Dle vzorku. Ale jsou otypovane i jako M+S, to znamená, že v zimě s nimi v ČR můžeš jezdit. 

Takové gumy jsou videt na SUV, nebo i čínští výrobci gum to často mají, ač ten vzorek je jasně letní. 

Nicméně chybí tam symbol horského štítu s vlockou, to jsou považovány za zimní pneumatiky. A bez tohoto symbolu nemůžeš například do Německa v zimě. 

Upraveno uživatelem MilanF1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky všem za odpovědi. Na internetu je spousta odkazů se zmatečným obsahem, nakonec jsme našel info přímo na stránkách Michelinu https://www.michelin.cz/auto/tyres/michelin-latitude-tour-hp  .. gumy jsou letní ale mají i to M+S bláto/sníh .. :aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Tak máme najeto závratných 1511 km, tzn papírově je auto zajeté :-).. aktuální spotřeba 7.3 l/100 km víceméně jen po městě resp meziměsto.

307 půjde z domu, zůstane ale v rodině. Výhledově budu prodávat přepážku/síť do kufru, příčníky Thule a dva nosiče kol Thule Proride 591.. dám to časem do inzerce i s cenou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Jo, jo, oproti třeba původně plánované 308 to jsou orgie :-).. ve skutečnosti to ale nepůsobí divně a vše se ovládá velmi rychle... Max to působí divně oproti současnému trendu tlačítka nemít, ale tenhle model je na trhu hodně let a od roku 2020 je na trhu nástupce 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Dnes mi dorazila výbava na střechu:

- Střešní box Thule Force XT L, matný černý 

- Příčníky/tyče Thule WingBar Evo

- Patky Thule Raised Rail 7104

Cílem bylo před letní dovolenou navýšit ložnou plochu, když má Kuga menší kufr než 307čka.

 

DSC_0811.JPG

Upraveno uživatelem Milhausekkk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...
  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...