Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

308 2. generace 2014 - x


rsto

Recommended Posts

Dobry den,

chcel by som sa vas opytat ake mate skusenosti. Rozhodol som sa ze by som kupil 308 druhej generacie, vyzera aj jazdi to krasne, avsak cital som rozne clanky a fora a aj vdaka zle tvarovanej olejovej vani (zapusteny srob) by sa mal olej menit castejsie, zhruba 15 tis. km. Byvam momentalne v DE a co tak pozeram po inzeratoch, tak niektori odfotia aj servisnu knizku a celkom je tu folklor chodit na prehliadky, teda asi aj menit olej 20-25 tis. km, co je podla mna pretiahnuty interval podstatne, aj ked podla servisky by to malo vydrzat, ale viaceri hovoria ze uz pri 18tis. je uz olej podstatne cierny. Oplati sa ist pozriet vobec take auta (vzdialenost nie je zrovna najblizsia), maju najazdene tak okolo 80 tis., hladam nieco do 100 tis. max.

 

Vdaka za rady, dik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri naftaku je olej čierny už po pár tisíc km, cize neviem čo konkrétne chces počuť. Interval výmeny oleja si mozes určiť ty, výrobca dáva limit 1 rok alebo 25000 km, cize keď pôjdeš na vymenu pri 15000 ci 20000 nič zle neurobíš, oni budú v servise len radi za kšeft. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ved som písal že interval si môžeš určovať sám, výrobca dá limit 1 rok/ alebo 25000 km, ako všetky automobilky  tuším, aj výrobcovia olejov majú 1 rok či km nájazd podľa toho čo nastane skôr. 

E hdi sa už tu tuším nedávali, novšie označenie bluehdi je s adblue ckom , a fap filtrom s elyosysom. Ja mám taký, rv 2017, 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic mu nebrani si kupit nove alebo skoro nove za slusnu cenu. tiez som tak kupoval svoje, 1,5 r najazd 42000 km, skoro v plnej vybave. cena uspokojiva. Staci popozerat par stranok predajcov.
Neviem kde si pozeral tie 308 ci v nemecku alebo ale SK, ale 100 000 km nie je na nemecko vela. Hlavne dnes, ked uz auto nie je stavane na vydrz ale na spotrebny material je to asi uplne jedno, aky typ, znacka, atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tě chápu. Ale on chce auto se 100 tkm a nelíbí se mu, když auto jezdilo na olej po 30 000 km... 

V tom případě musí koupit nějakou predvadecku,  co má 10 000 km a na oleji ještě nebyla. Ale to samozřejmě musíš přidat nějaký ten zlaťák. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

milanF1 to pochopil spravne o co mi ide, mmartinkovic nechaj tak radsej, lebo asi si ma vobec nepochopil, nenapisal som cenu, na cene nezalezi neni problem prihodit zlatku aj 25 zlatiek, len sa pytam ze ci pri takych pretiahnutych intervaloch nie je motor uz pri cca 90 tisic km pred smrtou ako napisal spravne milan

dovod preco sa pytam je taky ze ked prihodin aj 25 zlatiek tak 90% aut je s intervalom v priemere 22 tisic km na olej a servisnu prehliadku, pytam sa ci to ma zmysel este ist obhliadat alebo tieto pretiahnute intervaly uz pri 90 tisic km tak zakarbonovali motor ze to stoji za ho...

Upraveno uživatelem rsto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@rsto jestli můžeš přidat na kupní ceně, tak to udělej--je jasné, že když budeš měnit olej co 25 tisíc, tak na tom bude lépe motor s nájezdem 50 tisíc KM, než motor s nájezdem 100  tisíc

mám rodinu v DE a oni mění olej co 30 tisíc (long life--dle výrobce), mají auto za spotřební zboží a když udělá službu (za cca 5 let), vymění ho za nové, protože na něj dělají polovinu doby, co my v čechiše republik :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@rsto pýtaš sa na názory, my nie sme bazár ani predajcovia. 50% trhu s predajom áut je predaj jazdeniek,  teda polovica áut je pred smrťou??? Na životnosť motora vplyva veľa faktorov a ten olejový je možno posledný. Je rozdiel jazdiť 100 000 km v SR, ČR a Nemecku, niekedy je lepšie jazdiť viac ako len občas. Niekto má problém s autom aj pri 50 000 km, je tu toho popisaneno, niekto pri 200 000 nemá nič. Je to aký kus natrafis, či z mesta, či vidiek, mladý, starý, firemné , súkromné. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechapem ta ani ja. Pytas sa tu hluposti. Ked nemas problem priplatit si tak co ta trapi nejaky najazd km? Si priplat a kup predvadzacku alebo nove.  Ak si myslis ze motor pri 100 tisic km je pred smrtou len koli vymene oleja tak potom klobuk dolu. 

Upraveno uživatelem Péťa
Odstraněna prázdná citace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...