Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Druhá baterie


fahrus

Recommended Posts

Mám druhu baterku ale iba v euro boxe, dobijam ctek nábijackou so vstavanej 220v, alebo v kempe s 220v. Plánujem ešte flexible solar. Inak 75ah baterka utiahne 3dni kompresorovú chladnicku, mám mobicool fr40, najlacnejší kompresor s amazonu. Cyrix nie je úplne ideálne riešenie na rozdielne batérie a smart alternátor. Najlepšie sú na toto B2B chargre, top je ctek D250S,  klasické odpojovače pripojovace ala cyrix sa nechytajú. Inak batéria sa umiestňuje pod spolujazdcovu sedačku, len v prípade Allure a elektrických sedackach je problém, tiež keď máš ten najvyšší audio je pod sedačkou subwofer. Inak camper přestavby campster, tinkervan to maju pod tou spolujazdcovu sedačkou aj s invertorom. 

 

Tu pár info o d250s:

IMG_20200124_182647.jpg

IMG_20200124_182732.jpg

Upraveno uživatelem rass76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže pod spolujezdcem by na druhou baterii místo být mělo? To je dobře. Pokud tomu rozumíš, můžu tě poprosit, co všechno by člověk měl kupovat a co zůstává původní? Kromě toho přepínače :) 

Mám auto upravené pro vozíčkáře a těch věcí, které žerou elektřinu, je tam hafo... Před měsícem už jsme nenastartovali, takže to bude lepší zavčasu vyřešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno podla všetkého vojde, ak chces druhu batériu dobíjať len od motoru potrebuješ ten DC DC charger d250s, nějaké kabely a pojistky a trochu mechanickej zručnosti.  Ideálne poprosiť nejakého elektrikára, je nutné správne nadimenzovat kabely a pojistky. Inak ak máš auto upravené pro vozíčkáře, tak ta firma ktorá dělala přestavbu mala myslieť aj na druhú batériu ak sú tam pridávané navyše spotrebiče.

 

Edit: ešte potom pri zapojení druhej baterie, by si musel připojit všetky tie spotrebiče pro vozíčkáře co tam máš extra,  na tu druhú batériu. 

Upraveno uživatelem rass76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je do jisté míry i moje blbost, protože jsem měl za to, že v autě je příprava na dvě baterie, ale ona to byla jen silnější baterka a výkonnější alternátor. Tak jsem to nechal tehdy být... Poptám se u dealera, jak by se k tomu stavěli, kdyby to měli dodělat oni a ne úpravce (ten má hroznou hodinovou sazbu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...