Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Servisné prehliadky - Peugeot 2008


Miro123

Recommended Posts

jak píšu nahoře, já musel podepsat tiskopis, že první garančka do 15 tisíc MAX., nebo jeden rok MAX.--paní mě navíc upozornila, že nesmím přesáhnout nic,  auto v podpisu

jestli to platí všude, nebo jen u toho prodejce nevím, ale kilometry nenajedu a časová lhůta není problém

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

No mozna ze uz i u 82k je dynamicke mereni. U noveho auta jsem mel soucet nejetych km a zbyvajicich km do serviru roven 25000. Ted mam 22200 km najeto a do servisu zbyva 800 km takze se to nejak stahnulo na 23000 km.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

23000 km na prvy olej? Aj polovica je dost. A celkovo aj pri dalsich vymenach plati, ze vsetko nad 15 000 nie je zrovna ideal. A ked sa este pouziva olej s tou znizenou HTHS viskozitou... No ale je fakt, ze dnes uz ludia povazuju auto za spotrebak a tomu je podriadene vsetko okolo. Pardon za tento zbytocny povzdych (ale mozno niekto nabuduce vdaka nemu vymeni ten olej skor).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jiny interval pro prvni servis? Tomu moc nerozumim. V servisnim sesitku je 25 tis. Nove auto ukazovalo servis za 25 tis. V prubehu jezdeni se soucet najeteho a zbyvajiciho dostal na 23 tis. Pri objednavani servisu mi bylo vysvetleno, ze ten inteval se zkracuje na zaklade poctu studenych startu, kratkych jizd apod. Nechci nic rozporovat, jen to tu pisu aby nekdo nebyl prekvapeny, ze ten interval neni pevny, ale zohlednuje pripadne horsi provozni podminky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak to pocita aj studene starty a skracuje podla nich interval vymeny, tak fajn. Aspon nieco. Ale ani to nestaci na realne vyhodnotenie stavu oleja. A servisna knizka znesie vela. Viac ako olej a motor. :) Dnes to uz asi ziadny vyrobca nepredpisuje (aspon o takom neviem), ale este v nedavnej minulosti bola bezna prax, ze pri motore v zabehu sa menil olej prvy raz omnoho skor kvoli prvotnemu opotrebeniu a znecisteniu oleja kovovymi mikrocasticami, ktore motoru zrovna neprospievaju. Asi netreba vysvetlovat dovody. A niektori ludia nadalej dobre zvyky dodrzuju, cize olej v zabehu menia po 2-3 tisic km a aj po zabehu sa neriadia maximalnym intervalom stanovenym v servisnej knizke, ale menia olej kazdych 10-15 tisic km. 

P.S. Interval v knizke je vyrobcom stanovena maximalna lehota vymeny oleja pri idealnych prevadzkovych podmienkach. Tzn. len dlhe trasy, minimum studenych startov, minimum vytacania motora k cervenemu polu, minimum ponechavania motora v behu naprazdno, minimum jazdy v kolonach, ziadne tahanie privesu... Ked takto niekto pouziva auto, tak ano, potom ten olej zvladne v celkom dobrej kondicii asi aj tych 25 tisic km a motor bude v pohode. Ale ja osobne nepoznam asi ani jedneho cloveka z okolia, ktory by pouzival auto v idealnych podmienkach. Kazdy s tym jazdi kratke trasy po meste, posuva sa v kolonach, robi taxikara detom, chodi 2 km do obchodu... Cize realne asi vsetci spadaju do tzv. stazenych prevadzkovych podmienok a tam je razom ten maximalny interval vymeny oleja uz priamo vyrobcom uvadzany iny. Cize treba si precitat v servisnej knizke aj tie informacie, co sa povazuje za stazene podmienky (napr. pouzivanie prevazne v meste) a uvedomit si, ze hodnota v knizke je MAXIMALNA hodnota a nie ze najskor po tolkych km je cas ten olej menit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám mít první garančku do 15 tisíc (MAX), ale počítač už ukazuje ,,klíč'', takže u mě to bude nějakých 10 tisíc,  elektronika ty studené starty, krátké jízdy atd. asi hlídá :super

jenže já jsem lepší než počítač 😜, protože při stavu 9000 mám olej vyměněný už dvakrát 👨‍🔧

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 1. 2020 at 17:48, vlk6 napsal:

Zdravím, mám dotaz na odečítání km do serv.proh. počítadlo mi nyní každý den odečítá 100 km do serv.prohl. a  to ujedu asi 15 km (dneska třeba ukazuje 2400 km). Podotýkám, že mám ujeto od nova asi 7000 km a doba 1 rok je až v březnu 2020 a nemám zkrácenou dobu SP. Nevím co si mám myslet, máte s tím nějaké zkušenosti?

Viaže sa to aj k dátumu kedy bola vykonaná posledná servisná prehliadka.čiže ak nemáš nabehané km,tak sa to viaže k dátumu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...