Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 308 2.0 hdi 103 kW


Fl33n

Recommended Posts

Dobrá volba 🙂

A teď vážně:

Mám 308 rok výroby 2008 2.0 HDi 100 kW RHR v provedení SW, momentálně cca 220 000 km (viz. podpis)

Ráda odchází spojka, je spojená s dvouhmotou - já ji měnil ve 150 kkm. Na druhé straně nestojí to raketu - souprava se nechá se sehnat za rozumné peníze. Ovšem u krátké verze asi vydrží daleko víc - přece je nevozí tak těžké auto a já mám navíc tažné. 

Motor 2.0 jako takový je spolehlivý, prakticky dostává jen naftu a olej. Je rozumné měnit do 15 kkm.

Mě navíc odešla hned po koupi (ve 135 kkm) klapka vzduchu - řádově za 3 kkč. 

Co je zde časovanou bombou, tak to je filtr pevných částic - má vydržet 180 - 220 kkm (já mám zatím originál, STK auto v létě 2019 prošlo, závady se neobjevují) - je zde o něm na fóru napsáno mnoho. Zde jen tolik: je třeba brát naftu nejlépe bez biosložky, když nastane regenerace tak ji nechat doběhnout a pokud se jezdí hodně po městě, tak čas od času auto projet někam na dálku). Po cca 180 kkm se doplňuje kapalina elloys (aditivum pro FAP), doplnění včetně nastavení počítače vyšla na 3 kkč v origo servisu.

Z podvozku se občas mění tyčky stabilizátoru - otázka pár stokorun. Pak si někteří vlastníci ztěžují na rány od zadní nápravy. Je zde o tom celé vlákno.

V interiéru ve výbavě polokůže odchází obšití volantu. U verzí SW odchází lišta hlídání zapnutí pásů na zadních sedačkách. Řeší se to výměnou (bohužel pouze originál), nebo pokusem o přepájení anebo jejím odpojením.

Celkově se jedná o prostorné, spolehlivé a pohodlné auto a  motor 2.0 HDi je za mě nejlepší volbou. Jezdí velice pěkně za rozumné peníze.

 

 

Upraveno uživatelem RichVa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri zkusebni jizde doporucuju poradne prozkouset razeni, nebudu tady rozepisovat detajly, proste jestli Te nebude stvat.

U myho kusu je to dost slaby misto celyho auta a kdybych s tim autem pred koupi odejzdil aspon tisic km po meste, nikdy bych to auto nekoupil. Rad jezdim s autem, ktery mi dela radost a to se tady rict neda.

Taky bych prozkousel tuhost spojky,  jestli Te nebude stvat. Takhle kdyz na ni jen jednou za cas slapnes pri jizde mimo mesto, tak nic clovek nepozna, ale v zacpe nebo pri parkovani uz je to horsi.

P*

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...