Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Modely autíček


Šalda

Recommended Posts

Jsme na automobilovém klubu, a tak by mě zajímalo kdo tady sbírá modely aut? Já měl nějaký modely, většinou z Číny, ale rozměry 1:36, těch je tam až až. Většinu jsem rozdal když jsme měli jít se ženou od sebe, ale teď sem si říkal že začnu znovu, ale asi už 1:24, co jsem tak četl tak je to ideální poměr cena vs detaily. Jen se mě nějak zdá že Bburago už není to co dřív, teď se mě zdá že Welly nebo Maisto má za stejný peníze líp udělaný modely, co se týče detailů. Nechci žádný drahý, speciální edice a podobně, jen si prostě kupovat to co se mě líbí. Cena je většinou cca 500, což je ideál, jednou za měsíc si koupit jeden model. A v Číně jich mají taky hodně. 

A ještě dotaz, co vitríny? Nejvíc se mě líbí z Lidlu, ale ta je k mání jen jednou za rok, před vánoci, a teď jsem to prošvihl. Jinak to co jde koupit, tak mají jen 10cm na hloubku, což mě na modely 1:24 přijde málo. Jako truhlář si můžu udělat sám, jen bych si někde nechal uriznout sklo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží co chceš sbírat. Jestli modely nebo hračky. Třeba zrovna Bburago bych zařadil mezi hračky. Welly je tak na hraně. Pěkný modely jsou třeba Maisto (ty znám ale v 1:18). Mám nasbírané najaké Peugeoty (starší typy) + Škodovky od Abrexu, vše 1:43 a už to nemám kam dávat :)

Koukni třeba sem: http://svet-aut.cz/

Upraveno uživatelem Driver
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radime, prach utírám jednou za půl roku, tam kde to mám teď není úplně ideální vitrína. U té co udělám, nebo koupím, bych už asi nějak udělal těsnění. 

Driver. Právě, Bburago jsou fakt hračky, možná Bburago plus co jsem se díval už vypadá líp. Jinak mě je jedno zda to budou hračky nebo modely, chci to jen proto že se mě to líbí, to Maisto se mě líbí tak nějak víc, ale je vidět že některý model umí třeba Welly líp. Nikde na netu jsem se právě nemohl dočíst, která z firem dělá modely líp. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pe.Tr, ahoj, klidně. Já sem se teď díval po netu, nikde nic slušnýho není, tak jsem si začal prohrávat s tím že si udělám sám, z lamina a skla, chci hloubku 20 až 25cm, ještě uvidím, ale všude mají jen cca 10cm,coz nechápu. Když model 1:24 má na šířku 9-10cm. Ale asi udělám 100 na šířku a 70 na výšku. Ale určitě sem dej fotky, uvidíme. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pe.Tr, díky za foto, těch 30 je určitě už moc, i když by nebyl problém to zezadu zkrátit. Ještě musím pořádně popřemýšlet jak to vlastně chci udělat, pak se podle toho zařídím. Abych potom v budoucnu jen udělal zase další, stejnou, aby to mohlo být vedle sebe. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Mám v práci plnou vitrínu Kultovních aut od DeAgostini (asi 150 autíček 1:43). Když jsem je začal kupovat, měla to být sada aut jezdících za socíku po našich silnicích - ve výsledku je tam mrtě polských Syren (ty se v ČSSR neprodávaly vůbec) a různých sovětských typů, co tu jezdily jen velice sporadicky. Autíčka jsou na první pohled líbivá, ale kvalita je mnohdy tristní (i to měřítko lítá jak když Ťamani šijou boty nebo trika). Když jsem celou sadu zkompletoval, měl jsem z toho nějakou dobu radost - teď si spíš drbu hlavu, že jsem za to vyhodil X tisíců a nemít to v práci, tak to dostal Pavel na hraní (a tudíž pozvolný odpis) :D

IMG_20200220_101705.jpg

IMG_20200220_101719.jpg

IMG_20200220_101732.jpg

IMG_20200220_101741.jpg

IMG_20200220_101749.jpg

IMG_20200220_101754.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Doplnění fotek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...