Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

pracovní smlouva na dobu určitou


čakom

Recommended Posts

@Klemoň ale pokud jsem to pochopil spravne, tak tak dotycny pracuje spravne a sikanuje ho lina luza. V tom pripade bych se taky nejdriv snazil skrze vedeni vylepsit pozici, nez abych odchazel. Pak jsou samozrejme typy osob, ktery radsi reknou tiche cau a odchazeji. Pokudd by to s pomoci vedeni neslo, odesel bych. Odchod ale vzdy resim az jako krajni variantu. To nam asi Mára chce rict..... 

PS: z podlah jsem taky odchazel vystresovan, nasran, nechal jsem tam lezet asi 20 000 na provizich a sel, abych mel pokoj...... no a na silvestra se dozvim, ze muj novy soused na chalupe je fotrik ty pici, se kterou jsem tam uz proste nemohl komunikovat........ jsem myslel, ze me na novej rok jebne...... ale mel jsem celkem dost tequily.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Tak nevím, hodnotit negativně, tedy tak, že s názorem nesouhlasím je zde zakázáno? To, že máš potřebu poukazovat na SVOJI pravdu a vnucovat jí, svůj názor jiným, za což Ti padne nějaké mínus spíše poukazuje na mindrák na opačné, Tvojí straně. Nehledě na to, v co se zde v Tvé režii zvrhla snaha o pomoc. 

Už vůbec nevidím sdělovat Ti, kde jde všude pracoval ať již na HPP, nebo VPP, případně dohodu.

Řeš to věcně, na nesouhlas máš samozřejmě právo stejně jako já, či kdokoliv jiný. Svoje osobní bebíčko z minusu si pofoukej sám. 

Tož asi tak :)

 

Upraveno uživatelem Markusenka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, soukromý a státní sektor je diametrálně odlišný a je to potřeba rozlišovat. 

Sám jsem u jednoho zaměstnavatele, i když se mezitím změnil majitel, 13,5roku. Loni než jsem si zlomil tu svoji haksnu, tak jsem byl v takovém rozpoložení, že jsem byl po těch letech rozhodnutý s tím seknout. Kakalo mě naprosto všechno, systém, část kolektivu a hlavně systém ohodnocování. Po nucené pauze vinou neschopenky, jsem se po 8měsících vrátil a poznal, že je vzduch poněkud řidší. Jsem tam do teď. Ale s vědomím, že na jaře dojde k určitým změnám a jestli nedojde k vzájemné dohodě, tak mě tam neudrží ani to, co mě tam zatím drží. A to 6km vzdálenost, jedna směna do 14:30, relativní klid a jistá rodinná tradice. Peníze nejsou na místní poměry úplně špatný, ale vím, že se dá dělat za víc, ale taky to, že peníze nejsou úplně všechno. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Klemoň napsal:
V 31. 12. 2019 at 12:03, Markusenka napsal:

Sice říkáš, že dotyčný chce pracovní poměr ukončit, ale podle situace se tak připraví o skvělou možnost jak automaticky udělat z pracovního poměru na dobu určitou, na dobu neurčitou, což samo o sobě přinese jisté benefity, případně odstupné

Tak na vysvětlenou je to tato tvoje věta , která je nepodstatná a dle mého názoru není odpovědí na položený dotaz !!!

Tak znova a opět čekám na tvé vysvětlení proč otvíráš diskuzi o tom jak si prodloužit pracovní příležitost když dotaz zněl zda a jak může odejít se smlouvou na dobu určitou !!!  Ale já vlastně tvojí odpověď nepotřebuji.

Potřeboval poradit Čakom a vzhledem k tomu , že už se nějaký způsobem rozhodl reagovat , tak je pro mne toto téma uzavřené a nemám Čakomovi již cokoliv sdělovat a celkem hezky tu situaci popsal Véna garážmistr :papa

PS to Markusenka - já nemám problém s tvým mínusem (mě je tvůj mínus ukradený, nejsem tady na foru kvůli nějakému hodnocení), ale s tím jak formuluješ své rady k tématu.

A děkuji Radim.1008 za potvrzení mého přesvědčení , že není typ zaměstnání úplně nepodstatný o čemž se občas přesvědčím na srazech tohoto klubu, kde lidi které opravdu nějak znám mají jiný názor protože prostě pracují v malé firmičce na okraji malého městysu a proti nim stojí člověk pracující  ve Škoda MB.  :roker

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Věta říká společně s dalším textem, že se z té situace dá vybruslit i zcela opačně a tak získat poměrně ceněnný a lepší pracovní poměr na dobu neurčitou. Což by v samotném důsledku mohlo vést i utlumení aktivit kolegů, kteří to právě z jistých obav nechtějí, získat větší ochranu ZP a třeba přinejmenším čas placené výpovědní doby u pracovního poměru na dobu neurčitou k tomu v klidu si najít novou práci a tak přejít z HPP na HPP bez mezipřistání na ÚP. 

Nic víc, nic měně.

Stejně tak já nepotřebuji Tvé, ale díky tvému mínusu, byl první, tak mám ten diagnostikovaný mindrák, jsem vůbec zjistil, že tady nějaké hodnocení funguje. Takže vlastně doposud jsem jen psal a diskutoval, nově už vím jak hodnotit, díky :)

A znáš tu o potrefené ....

Celkově ale poznatek, nenechávat tyto věci na poslední chvilku, obětovat pár sto až tisíce korun za právníka na poradu.

Mára

Upraveno uživatelem Markusenka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A tím zamindrákovaným rozdáváním záporných hodnocení jsem měl na mysli tvoje "mínus" u mého komentu (Fruktisovi) o mužského přechodu.            Co je tam sakra k negativnímu hodnocení ???   :myslim

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Výmluva, prostě si myslím že mužský přechod se projevuje tak, že tvá reakce a zlehčování tohoto stavu je brilantní přiklad tohoto jevu. 

Je to ale přirozené, popírat stav vztažmo k ročníku narození :) ....

https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/jak-vypada-muzsky-prechod.A050614_152850_zdravi_pol

U piva by si se takovému pošťouchnutí zasmál, tady nad tím zbytečně moc mudrluješ.

Mára

Upraveno uživatelem Markusenka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Roztrhejte si občanky... :D

Klemoňu, plně tě chápu a už se tu chvíli bavím nad tím, jak Markusenka je schopen a odholán vysvětlovat 3. osobě, co ona 3. osoba chce a nechce dělat. I když na druhou stranu pro to mám i jistou míru pochopení, poměrně často potkávám v práci lidi, které je potřeba chránit především před nimi samotnými.

Markusenko, co je težké pochopit na tom, že dotyčný CHCE odejít a někdo se za něj v té situaci ptá, zda se smlouvou na dobu určitou se dá "bezpečně a spolehlivě" odejít posrtě tím, že už nepřijde...? Simple as that, Boha jeho!

...eh, to byl omyl, bojím, bojím, že dostanu mínusáka :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, Markusenka napsal:

Výmluva, prostě si myslím že mužský přechod se projevuje tak, že tvá reakce a zlehčování tohoto stavu je brilantní přiklad tohoto jevu. 

Díky Veverko - toto je poslední koment v tomto tématu. Markusenka je prostě psychouš , protože když napíšu argument , že mužský přechod existuje a tedy souhlas s jeho tvrzením , tak mi dá nesouhlasný koment a ještě mi pošle odkaz, že tento stav existuje.

Ale já jsem vlastně ten divnej  😂  Jo a zapomněl jsem ještě , že jsem uraženej 🤣    Možná tu píši v jazyce jiného kmene než je on a pak je to jen ztráta času - howg.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Stále jen kejháte a nic. Snaha byla, už alespoň chápu proč ta častá migrace zaměstnanců v rámci malých a středních firem. Lidi nejsou schopni si ani spočítat výplatu, brečí v práci, protože je na ně kolektiv nebo šéf zlej, řeší co s prací poslední den, nebo den po tom, co to mělo být vyřešeno. 

Podle Vás je zaměstnanec ocas, co má právo na to jenom odejít, podle mě má velmi solidní práva jak nejenom zůstat, ale též se účině bránit a jednat.

Já Vás za vaše názory, byť s nima nesouhlasím neodsuzuji, nekastuji. Vy ano, Vaše prezentace.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Šikanovat zaměstnance jde i podle zákona.
Mám to za sebou, začíná to kontrolou včasné docházky a odchodu z pracoviště a to na minuty. Kontrolou obědové pauzy se stopkama. Kontrolou stavu pracovního oblečení, kdy nepohodlný lidi posílal majitel domu za to že měli špinavý montérky v pondělí. (Kdo určí objektivně zda jsou špinavý, nabo nejsou?) Kontorla používání ochranných prostředků a za sebemenší prohřešek pokuta v řádů několika stovek..
Potom si to museli nadělávat, nebo brát dovolenou. Nepohodlný byl sesazen z "lepšího" auta na vrak, kde byl potom peskován že víc opravuje, než jezdí a tím si i méně vydělal.
Neustálými kontrolami nafasovaného nářadí. Prostě člověk musel být pořád ve střehua  tím i ve stresu, kde se zjeví majitel, na koho si zasedne a co bude chtít kontrolovat.
V podstatě je to vše "jen" důsledná kontrola zaměstnanců.
Vše bylo ve smlouvách.
Potom nezbývá než odejít.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 32 minutami, Markusenka napsal:

Podle Vás je zaměstnanec ocas, co má právo na to jenom odejít, podle mě má velmi solidní práva jak nejenom zůstat, ale též se účině bránit a jednat.

@Veverka  Máš pravdu , je to prdel !!!  Na přímou otázku, kolik a jakých pozic vystřídal se to nesmíš dozvědět odpověď a přitom je ze severu , tak bys měl pocit , že by mohl vědět o čem mluví ( 3. osoba )

@čakom  promiň kdyby tě štvalo , že ti tu :xvul   zasíráme vlákno  :blablabla  , tak toho necháme. Ale mám  pocit , že už jsi vyřešený. Děkujeme za tvé vlákno :papa.

Mám rád ty mudrce co si myslí , že ví vše , ale na konkrétní otázku ti neodpoví. (je jich plný FCB)   Jo jasně každý má právo na svůj názor - to je pravda , souhlas     a ano každý se může bránit v zaměstnání , souhlas , tedy pokud má proti čemu. A to je to podstatné !   V podstatě to výše hezky vystihl @kirkiz

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Klemoň klidně si pište mě to nevadí ;) Já si to přeberu a vytáhnu co potřebuju. To hlavní je už vyřešený. Ještě se dořeší další věci kolem odchodu a je hotovo.
říkal jsem si že jsem to neměl vubec zakládat ještě se tady kvuli mě pohadají :D

@kirkiz tak to je masakr

Upraveno uživatelem čakom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neboj , to není o hádání. To bych na tom byl hodně špatně , kdyby toto byl důvod k hádání.  Kdo mne zná tak ví :papa

Já jsem něco podobného jako Kirkiz , už také zažil. Dle zákona , takže mu rozumím a moudra typu : se můžeš bránit mne pobavila. Ale samozřejmě , že jsou situace kdy je potřeba se bránit , ale ne vždy to jde . . .

Toto není příspěvek k tématu , to si povídám písemnou formou s Čakomem 😎

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jako hele můj příběh by možná jiný řešil jinak, asi by i nějakou oporu v ZP našel ale podle mě svým způsobem je na starém  moudru "  chytřejší ustoupí " až tak moc pravdy že o tom nemá smyslu diskutovat. Ano já protože ač se mě to od prvního dne pokoušel zhnusit jsem za tím vedoucím došel že věc se má takhle a že pokud o mě vedoucí stojí tak že s tím má něco udělat dokud je mě jen nepříjemné s tím člověkem dělat že potkat bych ho snesl ono když předání služby trvalo cca čtvrthodinu tak by to byl výkon ale tak i tohle bývalo šlo řešit ale vedoucí prohlásil že s tím dělat nic nebude protože plán je takový jaký je tak jsem mu řekl že fajn že dodržím zkušební dobu že třeba někdo změní názor bohužel než došlo ke změně názorů na tu situaci tak ve mě se rozeběhla averze na toho člověka takovým způsobem že jsem s ním nevydržel v jedné místnosti natož v kabině toho tahače.  Jako když bych měl problém s vedoucím nebo s někým koho ke své práci potřebuji jen okrajově tak bych bojoval ale nejde chodit do práce s vědomím že jen co vlezu do " kanclu " tak budu nasra.ý a to bude trvat celou šichtu. Něco takového by snášel asi jen magor nebo ten jak má rád když mu ubližujou.  Taky jsem v jednom zaměstnání vcelku v pohodě fungoval i když dispečer byl ko.ot a vycházet jsem s ním dokázal jen po SMS však taky si z toho ostatní šoféři dělali srandu že jsme jak nesmělý milenci kteří si měsíce jen SMSkují. Ale on mi práci zadal já jsem práci odjel a když jsem něco potřeboval řešit tak jsem to vyřešil s druhým dispečerem který byl v rámci toho podniku normální. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to u našeho soukromého majitele je to asi ještě normální, jináč bych tam nebyl od roku 91,lze tady jít taky někam jinam, dojíždět do ústavu Škodovky, ale v těhlech firmách je člověk jen jejich číslo v učtárně, vydělají si více, ale za co, nepřetržité provozy, víkendy atd. Jediná změna co nastala, že nás režijní přestěhoval do N. Paky. Ale jezdím služebním autem. 

Mě když se služebním zastaví ráno cajti, nebo problém v zimě, tak jen cinknu do Jc na základnu, proč bylo zdržení a přepíše se to jako normál. Oběd  nám přivezou z Jc, platíme 32kc a když chci, tak si za ty samé kačky mohu vzít druhý domu. Výběr ze dvou jídel každý den. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...