Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

5008 mini karavan pro dva


BoT

Recommended Posts

S cílem toulat se po světě ve dvou jsem před 3 roky koupil 5008 z r. 2011. 5-místnou. Zadní sedadla jsou montována na 4 torx šroubech a napojena na hlídání pasů zad. pasažérů. Takže žádný problém pro demontáž. Na technickou musí být ve voze, to je jasné. Zadní skla jsou zatmavena. Nebudu popisovat výrobu dílů. Jak výsledek vypadá je zřejmé z fotek. Umyvadlo z pekáče Ikea kryté plexisklem. Vodu žene do baterie el. pumpa. Vařič se dá používat vysunutím ven do dveří, nebo dovnitř při pootevřených sklech. Osvětlení a zásuvky jsou na 12 V z baterky 18 Ah, nebo pod zad. nárazníkem zásuvka pro napojení v kempu na 220 V. Pod lůžkem vlevo jsou spacáky a v před. části boty aj. Lůžko pro pány je nutné složit z desky - je uložena pod zad. matrací a montuje se zasunutím do pantů stolu, tím ho prodlužuje a podložená je destičkou opřenou do sklopené sedačky spolujezdce. Nafukovací karimatka a spacák mi vyhovují. Jen není pohodlné lézt na stůl, strop je blízko. Chlap to musí brát, nebo spát venku 🙂 .  Žena to má pohodlnější. Tenhle příspěvek sem dávám protože dost často beru z fóra návody, informace. Chci se tedy srovnat. Policajti zatím neprotestovali, ono není dovnitř vidět. Nebo nechtěli. 

DSC05173.JPG

DSC05176.JPG

DSC05183.JPG

DSC05194.JPG

DSC05198.JPG

WP_20170615_001.jpg

WP_20170615_003.jpg

WP_20170415_007.jpg

WP_20170425_001.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hezky a moc prace, kdyz bych toto podstupoval, tak bych si proste koupil nejmene caravellu, mozna tranzita.... ty naklady nejsou oproti osobaku o tolik vetsi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jirko on to vypadá že je to víc než hezky udělané a autor o tom musel hodně přemýšlet. Je fakt že dnes je módní koupit starou volítanou plechovou dodávku a do ní udělat vestavbu na přežití. Jasně ty auta mají oproti klasickému obytnému autu výhodu že jsou nenápadná a můžeš s tím parkovat (nocovat) téměř kdekoliv. Ale nikdy v tom nebude pohodlí jako v klasickém bydlíku. I když pro dva mladý který ještě mají potřebu se k sobě v noci tulit to asi stačí. Já když bych šel ale to by mi muselo bejt o dvacet míň do něčeho podobného tak bych to nacpal do Jumpera nebo Boxera případně Ducata páč co jsem odkoukal na trubce tak tenhle trojlístek je k tomu účelu hodně vhodnej ze dvou důvodů ta almara má opravdu krychlovej tvar a mezi stěnama kam se dává postel jsou ty auta nejširší takže se tam dá dát postel napříč a ležet napříč v autě aby nezabírala moc prostoru podílce. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobra uprava, na kempovanie fakt nemusis platit ako za dodavku, napr chorvatske myto sa plati od velkosti auta, kazdy kemp tak isto, cize da sa. Ale tulit sa tam asi nebudu, ked jedna postel je hore, druha dole. Pripadne pre viac rovneho miesta, to potiahnut dopredu, preklopit operadla sedaciek a mat rovne letisko. Kociar asi vonku retazou o koleso, alebo na strechu 🙂🙂🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Moc hezky udělané, minimalistické. To jsi truhlal sám anebo jsi to nechal dělat? Já v malých prostorech, (a to mám Boxera L2H1), volím skříně pod lůžky, myslím, že se lépe využije prostor, ale není to moc ellegantní. Čeká mě letos udělání kuchyně a stolu k ní, mám na to prostor 187 x 120 cm. Po zkušenostech s přístupem truhlářů si to chci dělat sám, i když vím, že elegance půjde dost stranou. Ale to, co je společné pro naše myšlení je, že chci tu skříňku pojmout tak, aby jí bylo možné použít i jako základnu pro další dodatečné lůžko. Blíží se doba, kdy nás zase bude víc, takže budeme nejspíše jezdit 2 auty, ale všichni spát v Boxeru.

Upraveno uživatelem Espero
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Kočárek se dá převážet jen když se nekempuje. Vyhodí se lůžko (4 šrouby). Jen ukázka variability,  není nutné vyhazovat skříňky. Dá se jezdit i ve 4 lidech. Jsme se ženou 70--níci. Ideál, když vyrážím sám. Jen pootevřu okna a ohřeji snídani. Umýt, vyčistit zuby, obléknout se, to všechno i bez otevření dveří. Už slyším hlášky na téma a co záchod? Pánům stačí lahev od mléka. To další už je problém. Hlavní výhoda -  nenápadnost auta ve městě, na parkovištích. Espeso - truhlal jsem to sám. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...