Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Upadlý kontakt vyhřívání zad. okna


hiphoper123

Recommended Posts

Ahoj, nemáte někdo radu,jak přidělat upadlý kontakt na vyhřívání zadního okna. Zkoušel jsem pájet,ale cín se ani náhodou nepřichytne na sklo, cín jsem použil sn63 a dva druhy tavidel i pájecí kapalinu a nic. Pak jsem zkoušel epoxid , ten se po zahřátí kontaktu mírně roztekl,kontakt se uvolnil a vyhřívání přestalo fungovat. Poté jsem zkusil tekutý kov, to vydrželo pár dní a už se to celé odlupuje a je to zase nefunkční.  Jde o Peugeot 407 sw , ale to asi není podstatné. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Existuje vodivé lepidlo. Horší je, že je drahé a že tam teče velký proud, takže se to možná zahřeje a upadne.

"Tekutý kov" je vodivý? Zkoušel jsi? Anebo se tak jmenuje pro fyzické vlastnosti.

Možná by to chtělo zalepit vodivým lepidlem kvůli vodivosti a pak překrýt tím lepidlem na skla (případně kouskem plastu nebo plexiskla) kvůli mechanické odolnosti.

Jestli jsi z Bohutína, tak zajeď do Zábřeha (mezi 8 až 16 ale jen v pondělí a úterý, pak až po svátkách). Jestli ti tam neporadí, tak už nic....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten tekutej kov není vodivej,to jsem zkoušel.já ten kontakt přimáčkl bez toho a ten kov jsem dal okolo a na něj. Ale teď se to odlupije od skla celý. Takže jakoby ten kov nedrží na skle. Jinak u něj psali že vydrží +160 C° . Loctite jsem koukal dělá na opravu vyhřívání,ale je to asi jen na ty proužky, tak nevim, zda by to udželo celý kontakt. Z Bohutína jsem, ale u Přibrami 🙂 . Nejraději bych to připájel,jenže když tam nechce držet cín, tak nevim jak . 

Upraveno uživatelem hiphoper123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi dávno jsem to také řešil na starém autě, ale nepomohlo nic.  Vodivé lepidlo se k vůli velkému proudu vypálilo a  konečná.  Na jednotlivé vyhř. pásky by to možná ještě vydrželo, ale na ten hlavní kontakt nee.  Řešil jsem to výměnou zadního skla přes zákonnou pojistku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neoplati sa to lepiť, neudrží to nič. Uz sa to riešilo pred pár rokmi. Udržalo by to polyuretanove lepidlo, ale to je take neisté. Tekutý kov by mal byt vodivy, kedze sa nan aj zvara.

407 nie je prave najlepsi kandidát na exkluzívny výhľad cez zadné okno, este po 405, 406 to šlo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hotovo, nakonec se mi to podařilo připájet. Ale jen drát, tak jsem na druhý konec dal protikus fastonu. Vyzkoušel jsem různé druhy cínu a tavidel (kalafun) ....při použití kalafuny,nebo dutinkového cínu se cín jen klouzal po skle a ani náznak přichycení. Povedlo se mi to pouze s plným cínem SN60PB40 + mikropájka 40W a sklo jsem nahřál horkovzduškou,nejvíc tedy kolem pájeného místa. Pak jsem spoj a kus toho drátu přepatlal tekutym kovem, aby to nebylo tolik namáhaný.

Upraveno uživatelem hiphoper123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...