Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Odrušení asi autozapalovače


Jirka.budejovice

Recommended Posts

Mám v autě originální autorádio a místo CD měniče zapojený connects 2 na USB. Už asi 8 let hraje bez problémů. Vzhledem k tomu, že má i vstup na připojení Jacka 3,5, napadlo mě pořídit bluetooth adaptér pro pouštění hudby z mobilu.
https://s.click.aliexpress.com/e/T09f9L4fp. A teď můj problém, při poslechu hudby je z reproduktorů slyšet bzučení dle otáček motoru. Zkoušel jsem to i v přítelkyni Octavii 2 a tam je to bez problémů, takže adaptér jako takový je v pořádku. Connects 2 sám o sobě při hudbě z USB nebo paměťové karty to taky nedělá, takže jediné co mě napadá je zapalovač, kterým je adaptér napájený. Uvažuji správně? Poradil by mi někdo jak to odrušit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proč to dělá pouze při poslechu že zařízení připojeného do zapalovače? Altik byl asi před 3 lety na repasu, je tedy klidně možné že tam něco někdo nepřipojil. Omlouvám se za blbé dotazy, opravím si kde co ale autoelektrika je pro mě španělska vesnice

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná to dělá dvojí zemnění. Autorádio je zemněno, jack tedy taky, přes stínění kabelu i tvůj adaptér a taky je zemněn přes svůj zdroj a zapalovač. zásuvku.

Můžeš zkusit ten adaptér napájet z powerbanky, takže zem nebude připojena na zem automobilu. Powerbanku pak doma nabiješ.

Anebo se to zkouší tak, že napájení vytáhneš ze zapalovače, tvůj adaptér ještě zlomek sekundy hraje z kondíků, ale už není rušení.

Ještě existuje oddělovací trafo např. s jacky https://www.mkhlas.cz/specialni-elektronika-stereo-linkovy-oddelovaci-transformator-pro-galvanicke-oddeleni-signalu-fg-35.html

nebo

https://www.tuningautodoplnky.cz/car-gsm-audio-elektro/car-audio/audio-prislusenstvi/ostatni-kabely-a-adapt/galvanicke-oddeleni-linkoveho-vedeni-3-5mm-jack___S-pc1-618

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 2 měsíce později...

Ahoj, mám dotaz ke stejnému tématu ohledně rušení přijímaného signálu do rádia. Když mám puštěné rádio bez toho, abych cokoli napájel  z 12v zásuvky, tak je vše v pořádku, ale když cokoli z této zásuvky napájím (třeba autokameru nebo fm transmitter) tak je signál najednou rušený  a zvuk je nekvaitní. Máte někdo prosím nápad co s tím??

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...