Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zkusenost s "noname" dily (spojka)


sitler

Recommended Posts

Ahoj,

mate nekdo zkusenost s "noname" dily? Konkretne shanim spojkovou sadu, ale rozdily v cenach jsou velke. Valeo muzu mit okolo 2600, Luk 2800, ale pak jsou tady znacky jako JP Group, ktera je na 1800,- za sadu. Kuz vezmu ze v AutoKelly stoji nejlevnejsi Starline pres trojuku a Luk 5+, tak jsem celkem na vazkach.

Auto ma nalitano skoro 280 000km, je to a nem uz znat, ale jeste chvili musi vydrzet... Ale nechci do nej vrazet vic nez je potreba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebo zkus tady zjistit, kolik by jsi v Kelly platil po slevě.

Jinak mě baví ty hlášky "Kelly je drahé" - jak asi mají uživit tu spoustu lidí a prostor? Jejich náklady na provoz jsou úplně jinde, než eshopu, který má minimum dílů na skladě a jen "levně nakoupí, draze prodá a pozdrží platbu" ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Treba LUK je na AutoKelly vz autodoc rozdil nejakych 2800,- , coz neni uplne malo.

Clovek, u ktereho jsem chtel vymenu delat, rikal, ze bere jen origo dily a spojkovou sadu ma teda za asi 7000,- + prace. A to mi prijde uz docela rozdil jestli tam pustit dejme tomu 2500,- nebo 5000 nebo 7000,- jen za dil.

Slo mi spis o to, coz uz jsem videl, ze nekteri maji to same, jen olepene jinou cedulkou a za jinou cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rocne udela  kolem 25000, tazke najezd slusny. Kde jezdi? Vsude... Od kratkych tras s prazdnym autem, po Francii s plne nalozenym... Nechci setrit za kazdou cenu, ale dat 3x tolik za neco, co udela tutez sluzbu mi uz prjde dost. Precejen za 7 dil, nebo treba za 7 dil, prace + vymena oleje a filtru uz poznat je

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na spojkový sadě Starline s pevným setrvačníkem mám najeto přes 100 000km. A nevypadá, že by se chtěla poroučet do věčných lovišť.
Na Peugeotu 807 2,2HDi 94kW.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebrat nic no name na spojku. Sám jsem to nikdy nezkoušel testovat, co která noname zvládne, ale koukáš se na značku, když to opravuješ roztřelený. Spojka no name (bylo tam něco podobnýho jako JP cosi). Obložení nebylo nic, ale praskla pružina a zničilo to všechno okolo. Vem valeo nebo sachs na NFU. Luk má-měl nějakej blbej materiál, že dokáže při rozjezdu cukat. Měnil jsem 2 v jeden čas, cca rok zpět a jedna byla LUK a druhá Valeo a ta Valeo chodí dobře, LUK cuká nepatrně, když se tomu nešlápne do otáček. Bavím se o kompletní sadě, obě cena 2100Kč +- (Spojková sada VALEO KIT3P 826213).

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Člověk, který to bude dělat tam dá něco, s čím má dobrou zkušenost a bude mít jistotu, že to tam záruku vydrží, i kdyby s tím jezdilo nějaký pako. Takže se nedivím, že bere "origo".
Na druhou stranu, pokud si to někdo mění sám, tak si tam raději dá taky nějakou kvalitu, protože představa, že to za 1/2 roku dělá znova a řeší reklamaci, není nic moc. Teda pokud nemá úchylku na sundavání převodovek nebo na vyřizování reklamací :aut
Takže jde spíš o to se domluvit s mechošem, na co bude ochotný přistoupit. Já dával zatím jednou Starline do 106 a nedávno Valeo do 206. Na Starline tenkrát nebylo vůbec nic (žádný výrobce) a Valeo přišla vyvoněná "Made in France".
Starline ve 106 jezdila ještě rok, než šla do světa a ve 206 Valeo zatím taky slouží bez problémů :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Péťa napsal:

Nebo zkus tady zjistit, kolik by jsi v Kelly platil po slevě.

Jinak mě baví ty hlášky "Kelly je drahé" - jak asi mají uživit tu spoustu lidí a prostor? Jejich náklady na provoz jsou úplně jinde, než eshopu, který má minimum dílů na skladě a jen "levně nakoupí, draze prodá a pozdrží platbu" ;)

Péťo jenže to je to co nikdo nechce pochopit. Já netvrdím že Kelly je nejlevnější to chraň bůh ale zase v optice toho jaké nabízí možnosti ty ceny nejsou přemrštěné. Když vezmu kolik peněz musí mít jen ve skladových dílech který jsou na pobočkách a že z centrály jede rozvoz na každou pobočku minimálně jednou denně a že pobočky zaváží svoje zákazníky až pětkrát denně tak to se musí někde projevit a musí to být znát na cenách pro koncového zákazníka. Další věcí je že spousta i servisů si u nich díly půjčuje. Přijde auto na dílnu s problémem který se diagnostikuje že něco je špatně tak se podle zkušeností objednají ND a teprve při rozborce se zjistí že to je něco jiného tak se objednají ty správné díly a ty špatně vybrané se vrátí. Nebo se přivezou díly na kompletní generálku brzd na zadní nápravě a při rozborce se zjistí že ta generálka nemusí být kompletní tak se to poskládá aby to fungovalo a opět přebytečné díly se vrátí. Tohle si nikdo pokud by nakupoval díly u eshopu nedovolí protože vrácení dílů do eshopu je o dost složitější než ty díly hodit do auta as fakturou když jedu na nákup je vrátit. Samozřejmě že oni obslouží každého kdo přijde z ulice a nakupí i jen za pár stokorun ale takový zákazník pro ně není nejdůležitější protože ten i když by se vracel pravidelně tak udělá za rok útratu do pár tisícikorun. Pro ně jsou důležití jako zákazníci servisy které točí týdně zboží za tisíce a měsíčně jim to dává desetitisíce a tito zákazníci mají slevy díky obratu který dělají.

Příklad z minulého týdne volá zákazník a ptá se kolik by stála výměna lanovodů ruční brzdy na trojkovém golfu tak mu říkám že z hlavy nevím ale že až budu u počítače tak že se podívám a zavolám mu cenu a případně že domluvíme termín. A odpověď to koukat nemusíte já jsem volal do AK a tam mi řekli že cena těch lanovodů je XXXX Kč tak kolik mi na ně dáte slevu? Tak jsem mu řekl že z AK díly beru jen výjimečně že mám jiného dodavatele a že se musím podívat za kolik bych to byl schopný udělat. A on mi řekl hm tak to mi určitě žádnou slevu nedáte tak já si zavolám jinam.  V nasrání jsem se podíval ke svému dodavateli a když jsem to spočítal tak jsem vešel do té ceny AK i s prací ale on chtěl slevu z ceny AK tak ať si to někde nechá udělat se slevou na materiál od AK ale celkově dražší než ode mně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já proti kelly nic nemám :) Jak již bylo zmíněno, pohodlí to je. Navíc s klubovou kartičku není co řešit + když mám kód OEM dílů, v Kelly mi ho většinou do 2 dnů splaší, když je potřeba, většinu základních dílů mají ihned na skladě i v sobotu. Psal jsem to proto, že v úvodu byla zmíněná sada LUK za 2.8 a v AK za 5+. Bohužel se mi na telefonu neukázalo, že je dotyčný člen klubu tak jsem netušil, že vlastní kartičku. Toť vše. Jinak teda nevím jak ostatní, ale já nedávno dělal spojku LUK a už se mi občas ozývá ložisko 😕 Pokud nesešlápnu spojku, mírně píská. Co jsem četl, nejsem jediný s tímto problémem, no. Tak nevím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...