Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 307 bouchani u přední napravy


Loucon

Recommended Posts

Dobrý den, mám problem s mojí 307...z ničeho ničeho nic mi zacly rány od leveho předního kola.. Dělá to pri rozjezdu, na některých nerovnostech, někdy v zatáčkách, někdy to je slyšet vic a někdy min. Auto potřebuji denně kvůli práci. Ve volantu žádný rány cítit nejsou. Nějaký tip co by to mohlo být? Mám se bát, že se mi někde urve kolo? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted jsem prijel akorát z noční.. No až se prosím, tak vytáhnu hever a zkusím s tím zakvrdlat... Ale dělá to v 80% pri rozjezdu.. Když je auto v tahu, nebo při pravotocive zatáčce když vezmu nějakou nerovnost, nebo když je ostřejší.. A boucha to na levo na ty namahany straně.. Tak jsem zvedavej teda... Aby se vůbec vyplatilo to na ty starý hemele opravovat.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 2 týdny později...
  • O 10 měsíců později...

Ahojte. Pripojím sa k téme. Ozýva sa mi buchot z prednej nápravy. Pomenených kopec vecí, nastalo zlepšenie ale neni to ono. Nové tlmiče, horné uloženie (po výmene zostala pod miskou pri pohlade z motorového priestoru medzera - tak nejak netuším čo s ňou). Ďalej nové silentbloky na ramenách, nové spodné čapy, nové čapy riadenia, axiálne tiahla bez vôle, nové tyčky stabilizátora - uloženie stab. vyzerá v pohode, ložiská bez vôle, nehučia. Keď skúsim chytiť kolesá a pohýbať všetko krásne pevné. 

Mal by niekto nejakú radu na čo sa ešte zamerať?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějaké ty rány umí vyprodukovat i ta velká mezera o které se zmiňuješ. Jestli do toho chceš dát ještě trochu peněz, tak tam zkus dát jiné ty horní misky. https://www.citroeny.eu/podvozek-a-rizeni-1736/horni-miska-ulozeni-tlumice-pro-citroen-berlingo-c4-picasso-ds-5-5033f9.html Několika lidem na autech s tímto typem horního uložení to pomohlo. Mně konečně taky. Mám je na C4 GP. Původně tam byly ty černé - gumové, ale dělalo to rachot.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zdravím, mě to dělalo řízení. Je tam hřebenové a na obou koncích hřebenu jsou silonové ucpávky a mají i funkci kluzného ložiska. Pokud se tam poruší manžeta, může se to vydřít. Nebo když kolo dostane velkou ránu od výmolu, nebo obrubníku. Pomůže repase, nebo výměna za starší.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po dlhšej dobe som tu s výsledkom. Podložky mi prišli, avšak použil som ich na otcove berlingo. Originál misky z berlingo vyzerajú totožné ako z 307. Na berlingu podvozok krásne stíchol. Musím objednať ďalšiu sadu na 307. Čo sa týka riadenia súhlasím. Viem že je v ňom trochu vola. Do repasu ani výmeny sa mi však veľmi nechce. Jedine že by bolo možné tie silony nejako “doma” na mieste vymeniť. Ale to pochybujem keďže všade je tam prístup ako k peniazom. Každopádne. Každý kto ma problém s fugou pod miskami odporúčam. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja nechal repasovat rizeni na C4GP a stalo to za prd. Delala to nejaka firma v Bohumine a byly to vyhozene penize (s tyckama snad 6000kc). Nakonec jsem koupil jine rizeni za 1000Kc z vrakace a asi jsem mel stesti, protoze to vyresilo problemy a trepanim volantu a zadne vule to nema. To repasovane i pres "repasi" trepalo volantem klidne dal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...