Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Závady, poruchy Peugeot Rifter


Lukypa

Recommended Posts

No nehrotím to, auto jezdí, jen to pokaždé hodí tu hlášku viz. obrázek výše.

O autorizovaných servisech bohužel nemám po letitých zkušenostech valné mínění, bohužel po dobu záruky jsme jejich rukojmí.

Kamarád co k němu vozím auta co máme po záruce mi dnes nabízel že se na to koukne,ale asi si radši počkám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna věc je článek a co se povídá a druhá je realita.

I v tom článku se píše "Může se ale stát, že garanční technik poté řekne, že oprava ovlivnila funkčnost jiných dílů ve voze a o záruku můžete přijít." a "Pokud je ale potřeba provést záruční opravu, můžete to nechat i na neznačkovém servisu a nepřijdete o ni. Tedy neměli byste, alespoň teoreticky."

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v podstatě se jedná o to, KDO to razítko do servisky dá, pokud autorizák, nikdo se s vámi nebude dohadovat a u případného soudu budete mít silnou pozici :super (dodrželi jste co po vás žádá výrobce)

když půjdete jinam (kde mají koncesi), můžete se lehce ocitnout v situaci, že budete muset vy a za vaše peníze podpořit vaše tvrzení 😪 (soudní znalec atd.)

když tipnu zhruba cenu garančky v autoriz. servisu na cca 5500, a cenu jinde na 4000, tak při ceně auta cca 400-500 tisíc je jasné, kam půjdu, pro opravu v záruční době platí myslím totéž-- beru to jako nutné zlo při koupi nového auta 😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dá se na to taky podívat z jiné strany. Chodím sice do autorizáku, ale jejich přístupem "ojebat co se dá" (který je u nás většinový) bude docházet na autě k poruchám, které budou stát více či méně a bude k nim docházet po záruce.

Otec jezdil se svojí novou Mazdou 6 pravidelně do autorizáku, pak po výměně myslím rozvodů, se mu v prostoru motoru uklepal nějaký nedotažený stavěcí šroub, který někam blbě spadl a motor byl na výměnu. Samozřejmě autorizák chybu neuznal a vše musel platit ze svého. Nebo mu neuznali korozi na kufru, jelikož nenahlásil, že ji chce na servisních prohlídkách kontrolovat (byl zvyklý na to, že to je automatická věc).

Chce si to spočítat, co ve výsledku vyjde levněji. Pokud mám v okolí slušný autorizák, tak jo, dám to do něj. Ale jestli vím, že okolo jsou jenom fušeři, tak bych se na záruku asi vykašlal a dával to tam, kde tu péči auto dostane, aby k té poruše potom vůbec nedošlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel mám aktuální přímé srovnání se servisem Dacia, volám, auto hlásí porucha motoru, v záruce, odpověď na lince přijeďte zítra ráno, a druhý den odpoledne závada odstraněna - vadná lambda sonda.  Peugeot? Na první pobočce (prodejce od kterého mám auto, žádný cizí servis) mne po telefonu rovnou poslali do háje, jestli prý auto dovezu, stejně s ním nic dělat nebudou protože toho mají moc, přímo v servisu kde jsem auto koupil nejdřív  příští pátek jak jsem psal. Nic moc vizitka Peugeotu. Už se těším až mi zase pošlou dotazník spokojenosti....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Dacie můžu díky tchánovi říci, že neuměli vymazat interval oleje, když přijel na olej dřív. Potom se rozsvítila kontrolka diagnostiky. Tak vyplašený volal do servisu a prý ať s tím přijede a že nevadí, že svítí. 

No a v Peugeotu? Od toho je objednávácí systém, když je toho moc. Nemají volné okno v servise a nečekají, až jim zavoláš, že máš problém. K zubaři se musíš taky objednat. 

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se taky přidám - od začátku mi nepříliš spolehlivě fungovalo vyhřívání sedadel. Někdy šlo zapnout hned, jindy až po cca 5 minutách jízdy ... no a dnes jsem to nezapnul už vůbec. Při druhém dnešním startování - po otočení klíčku, to navíc zapípalo, napsalo to nějakou chybu, kterou jsem nestihl přečíst (rychle zmizela) a pak už vše normálně běželo. Do servisu jsem objednaný na 9.12. (dohromady s výměnou oleje). Tak to do té doby vydržím :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...