Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

6+ místné auto - jake


Fruktis

Recommended Posts

Ahoj všem...Tak se nejspíš rozrosteme a rovnou o dva přírůstky...tuk tuk....A tak bude potřeba větší krabice...protože do 307 tři sedačky nenacpu ...

Otázka tak je jaké auto...cena cca 400 tis...na závodění to není, tak motor je asi vcelku jedno, ale zase aby to udrželo aspoň dálniční tempo...nějaká rozumná výbava...klimatizace...

Pokukoval jsem po 807, nebo c8...ale nevím kam bych tam v pripade obsazení šesti míst narval bagaz...A pak mi to vychází buď na minibus...Nebo vozejk za menší auto...😋 a teď  babo rad...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, radim.1008 napsal:

Fiat Multipla :P 807 dáš v poho, pokud netaháte celou domácnost. Nebo bych koukal po Expertu. 

Nejde mi o krásu auta...ale o praktičnost...multiplou mě tak nevydesis 😜

Ale jak je to s autosedackama...vepředu asi  nemůže být po směru jízdy sedačka ne?

Takže bude potřeba asi trirady auto...

@Charlie 1 traveller by se mi líbil.. ale cena je fakt mimo..😑

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fructis: kdyz se dari tak se dari😉

Hele resim/resil jsem neco podobneho. Mam to trochu jednodussi protoze v autosedacce mam jen jedno dite a ostatni dve uz muzou byt minimalne na podsedaku.

I takhle se mi tam na stredni vzdalenosti vejdou. Neni to uplne krasny ale da se. Do 407SW dostanu i veci do kufru vcetne kocarku a potrebnych veci na tuzemskou dovcu.

Ale kdyz jsem se rozhlizel vzhledem k memu soucasnemu moznemu rozpoctu jsem vybral Citroen C4 Grandspace.

Na tu jsi nekoukal?

Je to PSA takze motory a veci sovisejici budou podobne jako u P407

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 49 minutami, radim.1008 napsal:

Fiat Multipla :P 

Multipla za 400 tisíc? 😂

Když se narodily holky, tak jsem koupil 307 SW a pak jasná volba 5008, ale zase nepotřebuju vozit 6ks lidí, kdyby jo, tak 7mi místná verze...

A gratulujeme k rozrostení... :super

Upraveno uživatelem pavelu96
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

807 nebo C4 grand picasso. Pokud bude bagáže moc tak rakev na střechu Ty jsi vcelku vysokej tak nebudeš mít problém to tam nandat. Nebo pak jak píšou experta. Ale Multivan a podobný bych bral až jako krajní řešení zase si uvědom že většinu času jezdíš po Praze a ty velký krávy se blbě parkujou. Jako jo kočárek by jsi tam šoupnul nesloženej jen ho přitáhneš gumycukem aby se nemlel po celým kufru ale na druhou stranu jak dlouho budeš jezdit s kočárkem rok a půl max. dva a co pak už nebude potřeba tak velkej kufr tak shánět jiný trochu menší velký auto. Já bych asi hledal nějakou C8/807 nebo to C4GP koneckonců při šesti sedačkách v 807 zůstává trochu místa v kufru ale na dvojitej kočárek to asi nebude. C4GP má výhodu že má 6+7 sedačku v podlaze takže je to takový operativnější ale pokud je obsadíš tak tam ten kufr je asi tak stejně malej jako když 807 má 7 sedaček.

Jo a k tej Multiple vepředu sedačka po směru bejt může ale je otázka když bys ji dal na tu prostřední sedačku jak by se ten parník pohodlně kormidloval. Když byla holka malá tak jsem jezdil na vedlák s dodávkou ta byla taky třímístná a když jsem sebou holku tahal když nebylo hlídání tak i v sedačce po směru jízdy musela bejt na krajní sedačce protože ta sedačka uprostřed trochu překážela u šaltpáky trochu hůř jsem viděl na pravou stranu ono to bylo všechno jen takový jako že trochu nepohodlí ale ve finále když jsi  jezdil celý den tak to všechno dost dokázalo otravovat a finále bylo že tu potvoru bavilo jako plácala nožkama kopat do šaltpáky tak byla u dveří a když s náma jela ještě  přítelkyně tak ta musela nastupovat řidičovo dveřma na prostřední sedačku když na kraji seděla malá. A tehdy jsem jezdíval s Ducatem / Jumperem. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém je těch šest lidí. Když nepočítám multivan (velké auto, velké poplatky třeba na dálnicích), tak je to celkem problém měl jsem 807, měl jsem Grand Espace, mám C4 Grand Picasso a u všech celkem platí, že jet v šesti nebo i v sedmi dál než 150 km s nějakou bagáží je problém. Jednou jsme jeli v šesti na hory a bylo to fakt hodně silný zážitek pro ty co seděli vzadu, zvlášť když objevili lahev slivovice. To byl zase zážitek pro ty co seděli vepředu, speciálně za volantem.

U C4 mi vyhovuje, že mám sedadla v kufru stále a nemusím je jako u Espace a 807 vyndávat a zandávat podle toho co zrovna potřebuji. Ale kufr je malý u všeho co má tři řady. Jediné co má velký kufr a pak je Chrysler a podobná amerika. Tak je to dost slušné.Také chci omladit park a tak přemýšlím za co vyměnit C4 a asi zůstanu u toho typu. Ještě zvažuji Grand Scenic (nový model) a nebo Ford Galaxy, ten jediný má prostor pro nohy ve třetí řadě.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malé = 5008 nebo C4GP

Velké = Expert.

Přidám text, který jsem psal dětem (oba mají Experta/Jumpy), na co se zaměřit při výběru:

-  vepředu (kteréhokoli) mohou být 2 nebo 3 sedadla. 3 mají výhodu, že uvezeš lidi, 2 mají výhodu, že pravé je pohodlnější a že prostředkem se dá projít dozadu, když parkuješ natěsno, tak můžeš vystoupit zadními.
Např. syn má dětské sedačky v druhé řadě vlevo i vpravo, tzn. na prostřední sedadlo se nedá nastoupit,
a snacha nastupuje na přední sedadlo a přejde si prostředkem na druhou řadu. Sedadlo spolujezdce lze dodatečně vyměnit za jiné provedení.
- prodloužená verze (5143) nebo krátká (4813)?
- šoupačky i vlevo?
- zadní dveře výklopné nebo křídlové? Výklopné jsou lepší do deště i do slunka, ale při otevírání musíš zvedat ruku vysoko, a v garáži potřebuješ více místa na otevření.
 - klima automatická nebo ruční nebo žádná?
 - tempomat? Dá se dodělat.
- tažné není podmínkou, dá se dodělat, aspoň motor není utahaný
- motor 1,6 HDi stačí bez přívěsu, nebo 2,0 HDi a toho je několik výkonových variant.

- po r.v. 12 motor RH02 (2,0 HDi) má docela nízkou spotřebu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...