Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

členský příspěvek - zdražení


SV 24

Recommended Posts

před 38 minutami, MJSytic napsal:

Kolik se tiskne kartiček netuším. Odhaduji, že +- tolik, kolik je platících členů???
Jinak postup výroby je zhruba takový, že nejprve musíme nějak z "uživatele" klubu udělat "člena" klubu (dát systému vědět, že zaplatil). Pak musíme posbírat z databáze veškerá potřebná data a ty naimportovat do Excelu. Z excelu je naimportovat do SW pro tisk kartiček (po jednom - každá kartička je originál) a nakonec je naimportovat do Wordu pro tisk obálek. Pak už stačí všechno zabalit a poslat.
Karty a platby ve stejném období - názor už jsem napsal
Karta mailem - zkus se na to podívat pohledem člověka, který o tu klubovou kartu stojí a třeba je má i do sbírky. Raději bys kus papíru v igelitu, nebo originální plastovou?

P.S. Křížek (mřížka[1][2], hash[3], nesprávně hashtag, významově také označení čísla) je označení pro znak #, který je používán pro různé účely včetně označování číselné řady (například označení pořadí „#1“ značí „prvního“).
 Z toho vyplývá, že se tímto znakem označuje číslo. Do kolonek platebního příkazu se tenhle znak a ani jiné znaky nepíší. Tam patří jen čísla. Ale na to by tě formulář v IB upozornil, že tam máš chybu. Můžeš to maximálně uvést do poznámky.

Díky za odpověď. Zeptám se tedy, kolik je platících členů?

Import z databáze uživatelů do členů děláš ručně? V excelovské tabulce bych "seřadit" měl na jedno kliknutí. Posbírat data - píšeš, jako by byla rozházená po celé databázi - snad jsou v jednom řádku toho člověka, ne?

Právěže to "naimportování" je stejná práce pro 10 nebo 1000 uživatelů. Sám vím, jak zuřím, když mi donášejí adresy dodatečně, a já zase musím rozjet "mašinu" (software) a dotiskovat pár dalších, zatímco prvních např. 400 mi vyjelo bez hnutí prstem.

Hashtag je výborná věc, díky za vysvětlení. Je to moderní? Dosud byla čísla faktur i objednávek prostým číslem, tak nyní jsme dále. (anebo je to nanic?)

PS: máme ve firmě v seznamu několik tisíc kontaktů, z nichž takto označujeme např. Přání poštou, přání mailem, pozvánka, nutná návštěva... Pak to seřadím podle toho sloupce, spodek umažu a je to...

PPS: hashtag se uvedl ve spojení #MeeToo,  čímž ztratil moje sympatie... V tom spojení asi neznamená číslo, že? Právě proto nechápu, proč u Peugeot-clubu je objednávka takto označena....

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@P607Olda 270 +- 30 (každý rok se to mění) Jinak já už pracuju s vytvořenými exporty. Do databáze nelezu. To by ti vysvětlil spíš @ChouLu případně @Schreek

Tak já jsem pro, pokud si na to někdo sedne a kompletně to celé předělá a z automatizuje. Jsem ale ochotný čekat na kartičku max měsíc po zaplacení :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co takhle natisknout si je dopředu a do pošty pak dát jen ty, co si zaplatí?

No, nebudu fantazírovat. Jde mi jen o to, dělat to efektivně, s co nejmíň režijními úkony, jako je tisk karty, tisk obálky, vložení, cesta na poštu (nebo sekretářce) a poštovné.

Pro zajímavost, napiš mi (do SZ) kolik vyjde jeden tisk kartičky, v případě že by byl marný?

"Odpadlých" členů je asi 10 % ročně?

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeden tisk kartičky znamená. Ctrl+C jméno člena z Excelu -> Ctrl+V jméno člena do SW pro tisk a to samé pro: Ulici s čp, Město, PSČ, Auto, RZ, VIN, ID a konečně platnost kartičky. Takže 8x Ctrl+C a 8xCtrl+V na jednu kartu ;) 
Cena kartičky se vypočítá z ceny samotné karty, ceny pásky do tiskárny a spotřebované energie. Když tak si to dohledej a spočítej. Tiskárna je Zebra zxp 3.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To víš, už to hledám:cool:. Odhad 15 Kč.

Ten přenos bych neakceptoval, ale hledal, jak na to.

Tiskárna se prodávala po celém světě. Myslíš, že všichni uživatelé na světě pro každou kartu dělají 8 x Ctrl-C a Ctrl-V? Anebo na to mají trik?

Píšou tam něco o tom, že to má drivery pro Windows.

Já tady mám odborníka na Excel a jeho aplikace, s ním bych se poradil.

zebra_zxpseries3_katalogovy_list_3.pdf

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta základní verze (classic), kterou klub má, neumožňuje žádný automatický import. Možná by už něco uměla verze Standard, ale to nevím :myslim  I ta stojí už ale 6tis. To to raději fakt budu bouchat růčo :nevim Třeba to pořídíme časem, až bude mít klub víc peněz ;) 
V práci máme Enterprise. Ale bohužel k tomu nemám přístup, abych mohl třeba dělat pár kartiček bokem :D :aut  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 minutami, Almanil napsal:

Chápu to správně, že ta tiskárna má nějaký proprietární SW, který neumožňuje dávkový import dat? Proto se to ručně kopíruje? Jestli jo, tak to mají všichni kartičkáři u mě velký obdiv za trpělivost. 

Ano, ručně. Alespoň pokud se tedy za poslední 4 roky něco nezměnilo. Já jsem na to měl napsaný nablbo AutoHotkeys skript nastavený na moje rozlišení monitoru. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...