Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

členský příspěvek - zdražení


SV 24

Recommended Posts

Umím si v živých barvách představit jak za víkend na konci roku MJSytic tiskne cca 300 kartiček. :roll Neměňme něco, co funguje. Kdo je hrr a platí hned, zkracuje si členství, vždyť není problém nastavit v příkazu k úhradě datum platby. :myslim;)

To mi připomíná práci, co funguje se musí rozšťourat a co nefunguje, toho si nikdo nevšímá. :nevim

 

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozesílal jsem dříve stovky novoročenek (nyní už mailem). Vím celkem přesně, jak adresy jsou v excelu nebo wordu a jak samy vylezou z tiskárny - obálky a případně i dopisy. Pak se musí vložit do obálek, a pak NAJEDNOU odnést na poštu. Ale chodit na poštu mockrát je asi zábavnější. O tomhle mě nepřesvědčíte. Ale klidně si komplikujte život dál.

Radime, mohl bys mi, prosím, pomoci najít, kdy jsem platil loni? Mám procházet bankovní výpisy?

Ne fakt mě nenapadlo, že systém si takhle ukradne u každého pár dní, kdo si nedá pozor.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, P607Olda napsal:

Kartičkář se oběsí? Právě naopak, na oběšení je, tiskout a běhat každý týden. Rozhodně je jednodušší jednou za rok vytisknout a odeslat několik set kartiček 

Kdy ti mám přivézt tiskárnu? :aut 

Jinak mně ten 14ti denní interval vyhovuje a ve většině případů ani moc nenadávám :D A podle reakcí členů je to takto taky OK :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hurá, je to na celý rok, tedy do 11.1. 20.

Platbu na další rok jsem provedl před pár hodinami, zřejmě ještě není připsaná.

Takže nerozhoduje datum platby, ale opravdu se to platí na celý rok, k datumu, kdy byla poslána úplně první platba.

 

 

Clipboard01.jpg

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, P607Olda napsal:

Mmch, já jsem už několikrát psal, v minulých letech, že kartičku nechci. Nevím, ale zřejmě jste mi ji posílali i tak.

Takových je vás víc a taky si to při objednávání zaškrtnou a já jim pak kartičku neposílám ;) 

Ale mnohem víc lidí se na kartičku těší a kolikrát píšou, kdy už jim dorazí.

Oldo, při vší úctě, o výrobě klubových kartiček nic nevíš, tak to neřeš. Prostě to na hromadnou výrobu momentálně není :nevim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MJSytič: tak mi, prosím, prozraď, proč? Trvá výroba dlouho? Je tam ruční práce?

Já jsem ten, kdo za naši firmu rozesílá novoročenky i pozvánky na výstavy, tak jsem to už mockrát dělal, a to i papírově (v poslední době se papírově posílalo už jen váženým zákazníkům a i od toho se už ustupuje, už jen mailem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 minutami, P607Olda napsal:

Takže toto platí, nebo neplatí?

Není zde jasné, kdo z Vás píše svoje domněnky, a kdo opravdu cituje pravidla.

Neřeším to a v příkazu dávám vždy  o den splatnosti míň. Takže jen píšu svůj postoj. Pravidla jsou snad jen, zaplatit k datu splatnosti, jinak asi objednávka propadá sýtem do koše. :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, P607Olda napsal:

MJSytič: tak mi, prosím, prozraď, proč? Trvá výroba dlouho? Je tam ruční práce?

Já jsem ten, kdo za naši firmu rozesílá novoročenky i pozvánky na výstavy, tak jsem to už mockrát dělal, a to i papírově (v poslední době se papírově posílalo už jen váženým zákazníkům a i od toho se už ustupuje, už jen mailem).

K tomu za mě jako bývalého kartičkare jen tolik - na obeseni se by bylo právě to tisknuti jednou ročně 300 karet (+ do obálek + známky + samolepky + s tím na poštu). Odhaduji to tak na 2 dny čisté práce a to možná podceňuji úsilí s tím spojené. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kriste...... jdu si hodit....... - píšu si to vše do poznámek na příští rok! Hnidopicha i datum - debatujte si, ale na rovinu říkám, že momentálně je adventní čas a i vedení má rodiny a rádo by se jim věnovalo... Omluvte nás tedy a zkuste to tak tři týdny vydržet... :)  Díky za pochopení... :) 

A tisk jednou za rok se ZAMÍTÁ! Na to nepotřebuju ani poradu se zbytkem vedení..... :) 

Upraveno uživatelem Weri 605
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@P607Olda 

Mrknul jsem na to, faktura Ti byla vystavena 12.12.2019 a má splatnost měsíc, tzn. přesně do konce platnosti Tvého členství. Tohle je podle mě v pořádku.

Ke vzhledu faktur. Pracujeme s tím co máme, změna vzhledu je otázka nějakého přeprogramování softwaru, což vzhledem k tomu, že na to nemáme hlavy, stojí peníze a to je v současném stavu trošku problém. Tak raději prostě čekáme na dlouho urgovaný update u výrobce softwaru.

 

Ke kartičkám. Máme takovou hobby tiskárnu, která už má svá léta za sebou. Co vím, už vedení řeší jak jí ulehčit práci, aby se nezlikvidovala úplně. Ikdyž je import údajů do softwaru tiskárny částečně aktualizován, tak je nutno každou kartičku tisknout zvlášť a to velmi prodlužuje potřebný čas. Myslím, že můžeme být rádi za @MJSytic , který na to jediný má čas a nervy :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych tu tiskárnu zrušil, kvůli takový prkotině takových cavyků, kartičky posílejte mailem a kdo chce si ji vytiskne a nechá zatavit do folie a je to... čas nad tím strávený se rozloží na všechny členy a finančně to vyjde stejně... a @MJSytic se může věnovat místo toho třeba fundraisingu:aut 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Schreek napsal:

..Ikdyž je import údajů do softwaru tiskárny částečně aktualizován, tak je nutno každou kartičku tisknout zvlášť ...

Nemyslel jsi spíš automatizován :aut 

@P607Olda I když je ten proces výroby o hodně jednodušší, než tomu bylo na začátku (Díky @StibTo :super ), tak je s tím stále dost práce. Průběžně si to zkouším ulehčit různými automatickými exporty mezi SW atd., ale ne všechno vždy funguje na 100%. Takže ve finále ta kontrola, že se vše udělalo správně, zabere stejný čas, jako by se to dělalo ručně :nevim  Ale tím se nikdo z členů nemusí trápit. Kdybych to nechtěl dělat, tak to zkrátka nedělám ;)

A už přestaňme řešit kartičky. Kvůli těm 10-15 lidem, kteří kartičku nechtějí je přece rušit nebudeme :) Ti, co jí nechtějí, můžou mít dobrý pocit, že mi ušetřili práci a klubu nějakou kačku a ostatní můžou mít radost, že jim přišla :papa 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže situace nejasná. Můj příspěvek nechce být útočný, resp. místa útočná včas vyznačím.

MJSytič psal, že mi tiskárnu přiveze. Klidně bych o tom uvažoval. Ale pak už mi nenapsal, jaké tedy jsou praktické problémy při tisku. Základem je databáze v Excelu, a pak ruční strkání kartiček? Kolik se vlastně tiskne kartiček?

Fruktis navrhl řešení, které se používá např. pro malý TP automobilů. Nicméně, tady jste toto praktické řešení vysmáli.

(útočný) Radim.1008 tady uvedl informaci, která je nepravdivá, tedy že se zaplacené období zkracuje při předčasné platbě. Pak uvedl "píšu jen svůj postoj". Když nevíš, tak nepiš.

(útočný) Weri 605 propadá emocím. Když nemáš čas, tak teď nepiš, zvláště když tvůj příspěvek nic neřeší.

Schreek: děkuji mockrát za vyjasnění. Tak by měla vypadat odpověď.

 

Ad. Různé číslo "objednávky" v mailu a v e-shopu: k tomu mi nikdo nevysvětlil, proč, a případně jaký je správný postup. Když už píšu do platebního příkazu var. symbol, tak ať je správný, aby příjemce tu platbu řádně zaevidoval. Navrhuji jednoduché řešení: Posílat všem stejný mail, s textem, že máš poslední měsíc na zaplacení. Odkaz na e-shop. V mailu neuvádět číslo objednávky, ani faktury.

Znovu bych doporučoval platbu i tisk kartiček jednou ročně, případně přejít na zalaminované kartičky, které si vytiskne každý sám doma a nechá zalaminovat. Ušetří se tiskárna, čas, práce s kontrolou, i poštovné.

Osobně bych měl čas se věnovat kartičkám, ale, jak jsem napsal, ani jsem se nedozvěděl odpověď, jak složitá ta práce je. Krom toho, na počtu lajků vidím, že dosavadní systém je v pevných kolejích a změny jsou nežádoucí.

 

PS: taky jste si všimli, že e-shop má dole reklamu, v níž jsou uvedeny i položky "není skladem". To už je detail.

edit: "Jak zaplatit" už jsem našel.

Teď vidím, kde je problém: pokud jsem postupoval podle mailu, tak jsem se kliknutím dostal na "checkout", ovšem tam není číslo účtu, takže platbu nelze dokončit. Proto jsem šel podruhé na e-shop a tam mi to dalo jiné číslo objednávky. Mmch - proč číslo objednávky začíná znakem #? To je teď móda? Do platebního příkazu bance se má uvést i to #?

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolik se tiskne kartiček netuším. Odhaduji, že +- tolik, kolik je platících členů???
Jinak postup výroby je zhruba takový, že nejprve musíme nějak z "uživatele" klubu udělat "člena" klubu (dát systému vědět, že zaplatil). Pak musíme posbírat z databáze veškerá potřebná data a ty naimportovat do Excelu. Z excelu je naimportovat do SW pro tisk kartiček (po jednom - každá kartička je originál) a nakonec je naimportovat do Wordu pro tisk obálek. Pak už stačí všechno zabalit a poslat.
Karty a platby ve stejném období - názor už jsem napsal
Karta mailem - zkus se na to podívat pohledem člověka, který o tu klubovou kartu stojí a třeba je má i do sbírky. Raději bys kus papíru v igelitu, nebo originální plastovou?

P.S. Křížek (mřížka[1][2], hash[3], nesprávně hashtag, významově také označení čísla) je označení pro znak #, který je používán pro různé účely včetně označování číselné řady (například označení pořadí „#1“ značí „prvního“).
 Z toho vyplývá, že se tímto znakem označuje číslo. Do kolonek platebního příkazu se tenhle znak a ani jiné znaky nepíší. Tam patří jen čísla. Ale na to by tě formulář v IB upozornil, že tam máš chybu. Můžeš to maximálně uvést do poznámky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...