Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

členský příspěvek - zdražení


SV 24

Recommended Posts

Chápu vás a máte pravdu, že by měl Peugeot ČR svůj klub finančně podporovat. Ale už jsem to rozjela a dělám proto maximum. Proto v Peugeotu o finanční podpoře klubu už diskutovali a mělo by to být na dobré cestě. Jen se musí domluvit další schůzka( měla by být v prosinci) a doladit podrobnosti. Pak už vám snad budu moci oznámit, na co zde všichni dlouho čekáme. 

Tak prosím ještě vydržte a hlavně držte palce. 

Děkuji 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

   Nedá mi to, abych jako řádný člen nereagoval na zdražení členského příspěku a i celého dění, které se skrze to vyskytlo. Ano, souhlasím se zvýšením o 100,-Kč členského příspěvku. Bohužel, veškeré služby, které P-C využívá (pošta, IT a další) podražili, ať se nám to líbí nebo nelíbí. Je pravda, že měl předseda od začátku reagovat na příspěvky, ale již se k celé věci vyjádřil. Co se týká odlivu členů, tak to je jejich věc. Oni musí sami nejlépe vědět, co chtějí a proč to chtějí. Jsme dospělí lidé. Je pravda, že jsem několikrát slyšel názor, že už není P-C co býval. Moc se tu již neradí a starší auta (106, 205, 306, 206, 406 605, a další typy peugetů pomalinku mizí a pokud je problém u nového auta, tak vše řeší diagnostika a elektronika. Něco na tom je. Jsem na P-C nějakou dobu (díky bývalému členu komisar)
 Co se týká kartiček, tak já osobně jsem za ní rád. Pokud ji někdo nechce, tak je možnost, při prodloužení (obnovení) členství v P-C, jednoduše napsat, nechci kartičku. Tato možnost tu je! Tak proč diskutovat o tom, zda kartičky zrušit nebo nezrušit. Zrovna dnes mi přišla kartička P-C + samolepka. Ať jsem již bohužel starší ročník:(, měl jsem z ní radost!
 Tolik ke zdražení členského příspěvku.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Něco mi uniklo??? V tomto vlákně nás vedení informuje zvýšení členského poplatku o 100,- Kč, tedy na 400,- za prodloužení - k tomu jsem se i vyjádřil v diskusi.

Včera mi na mail přišla objednávka - patrně generovaná automaticky - opět na částku 300,- Kč . Ptám se tedy CO PLATÍ. 

A dále - sice asi budu za "Hnidopicha", ale tohle (příloha) se za fakturu rozhodně považovat nedá. Chybí ty nejzákladnější povinné údaje, které  musí relevantní daňový doklad obsahovat. Buď ten odkaz na tisk faktury zrušte a odpovídající fakturu s náležitými údaji pošlete na E-Mail objednatele a k tisku ponechte jen objednávku (příloha) nebo do programu nastavte tisk faktury s náležitými údaji.Pokladna - Peugeot Club Amis de Lion.pdf 

https___www.peugeot-club.com_clients_orders_4353__do=printout.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zřejmě jsi to nepochopil - zvýšení o 100,- Kč je sice uvedeno hned v prvním příspěvku a s tím problém nemám. Problém mám s tím, objednávka a faktura generovaná ze strany klubu je na 300,- Kč. Takže je asi něco špatně. Nebo Ti připadá normální, že si něco koupíš (cokoli) za 400,- Kč a doklad dostaneš jen na 300,- Kč?? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná se mílím, ale členství, tedy poplatek se počítá od data do data, tedy únor - únor či květen - květen daného roku a nikoli rok kalendářní. V mém případě únor 2019 až únor 2020. Pak nechápu proč mi systém generovaná objednávka dorazila už teď a vzhledem k tomu že je rok 2019 tedy se starou částkou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

@FrantaCV Ano... Nové ceny platí až od Nového roku... kdo zaplatí členství ještě letos, má starou cenu... Členství se počítá od data do data... resp. od data připsání platby na účet... ve tvém případě takto:

20191211_213801.jpg

Od roku 2017 platíš členství ke konci roku.... nevím kde jsi vzal únor... :myslimKaždopádně děkuju, že nás chceš i nadále podpořit... :)

co se té faktury týče - jde ti prakticky jen o to, že se to jmenuje faktura, ale nemá to náležitosti faktury...? :) Pokud potřebuješ fakturu pro někoho k proplacení, myslím že by to neměl být problém ti jí vystavit tak jak má vypadat.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@StibTo Neplač, taky mi nikdo příspěvek neproplácí, jde mi jen o formální správnost. 

@Weri 605 Ano, budu za hnidopicha, ale Faktura je oficielní dokument a jako takový by měl obsahovat zákonem stanovené informace. V případě kontroly (auditu) řekněme ze strany FÚ, ČOI nebo jiné oprávněné instituce, bude mít klub problémy a věř mi, že vážné. Stačí pro to udělat jen nepatrnou úpravu v názvu, např. "Doklad o zaplacení". Mě osobně to může být jedno, ale klubu by to mohlo způsobit nemalé problémy.

 A co se týká obnovy členství:

Do klubu jsem se zaregistroval 19.5.2009 a pár dní na to i zaplatil členský příspěvek na rok tedy do května 2010 nikoli do konce roku. Filozofie stejná jako např. u povinného ručení a dalších pravidelných plateb kdy mi členství či pojištění platí vždy 12 měsíců a je zcela nepodstatné kdy poplatek na další období odešlu (poukážu) vždy se bude následujících 12 měsíců počítat od data první registrace. Pro jednoznačné stanovení členství navrhuji úpravu:

Placené členství stanovit na KALENDÁŘNÍ ROK. Platící člen pak zaplatí při prvním přihlášení pouze poměrnou část ročního poplatku za počet měsíců do konce roku a dále pak standardně poplatek roční. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s FrantaCV, je v tom hokej.

FAKTURA musí mít náležitosti, hlavně číslo účtu, a pokud je vyžadováno, tak var. symbol.

Jak je to s termíny, to nevím, dříve jsem platíval až po novém roce, teď mi to ukázalo už 11.12.2019 povinnost zaplatit. Na objednávce je 01/11/20. Kdy jsem platil loni, už nevím, ale teď je ideální příležitost sjednotit to a platit na kalendářní rok.

Dostal jsem mail, tam je uvedeno číslo objednávky 4358. Protože zpaměti nevím číslo účtu, šel jsem platit přes e-shop, tam mi skočilo číslo objednávky 4360.

Zaplatil jsem, s var. symbolem 4360. Dříve byl var. symbol ID člena, to se neosvědčilo?

Faktura mailem:

Faktura e-shop:

 

Clipboard03.jpg

 

Clipboard02.jpg

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na fakturu reagovat nebudu, ale k tomu dalšímu bych se s dovolením vyjádřil.

Platnost členství byla stanovena na 365 dní od zaplacení. Jestli někomu systém zkrátil platnost, nebo jakkoliv změnil, musí se to nahlásit vedení a sjedná se náprava.

Platnost od začátku do konce kalendářního roku je v tomhle případě absolutně nevhodná.

I když budou nováčci platit v průběhu roku poměrnou částku, další rok už budou platit na konci roku, jako ostatní.

Takže nejen, že se z toho po Novém roce kartičkář oběsí, ale zároveň bude klub posledních pár měsíců v roce bez prostředků, protože platby dorazí najednou na konci prosince.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Problém" je v tom, že systém Tě vyzve poměrně hodně dopředu, že máš obnovit členství a vygeneruje výzvu k platbě. Kdo to, stejně jako já, chce mít vyřešený a nehlídat si nějaké termíny, tak to prostě zaplatí a tím si zkrátí dobu zaplaceného členství. Kdyby to bylo o měsíc, tak po dvanácti letech to dělá celou jednu platbu navíc :D

Mě osobně to nevadí a pokud někomu ano, tak si holt musí termín platby pohlídat. Ještě by možná šlo nastavit, aby systém generoval první výzvu týden před koncem členství. Ale to si zase bude někdo stěžovat, že to je pozdě a že nestíhá tu platbu udělat 😮

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebo to nastavit tak, aby systém nehlídal datum aktuální platby, ale držel se data první platby členství. Tak jak to je např. u již zmíněných pojistných smluv apod. :myslim

Mimochodem takhle jsem si doposud myslel, že to funguje. Protože kolikrát dávám na kartičky data platnosti budoucí, nikoliv minulé :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, je někde údaj, kdy byla minulá platba? Anebo co znamenal ten údaj, na mojí "faktuře" 01/11/20 (viz výše)? K prvnímu listopadu jsem nikdy nic neplatil. Spíše 11. ledna 2020?

Dobrá, příště si dám pozor, abych neplatil dříve a tím si nezkracoval lhůtu.

Kartičkář se oběsí? Právě naopak, na oběšení je, tiskout a běhat každý týden. Rozhodně je jednodušší jednou za rok vytisknout a odeslat několik set kartiček najednou.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...