Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HrochMobil


Hrošák

Recommended Posts

Ahoj!

Nikdy bych neřekl že půjdu do Peugeotu.

Vlastně vůbec do aut..Až jednou ,po úrazu před 10 lety to jinak nešlo.
Měl jsem Passat b5, potom E39...
No a pak koukám do inzerce, v ruce 70tis.kč .
407sw 2.7hdi 2009, automat, Premium pack po první majitelce.Po stk,serviska,kupováno v čr,velmi slušný stav,myto jen ručně,originální výbava....Majitelka říkala že vozu vždy vše dali, ale chtěli větší.
Interiér opravdu hezký, z venku pár vad na laku-ale spíš slouplý lak, nebo bublinka.
I když jsem četl o motorech 2.7hdi od diskutujících na Facebooku mnoho negativ, řekl jsem že jej přesto zkusím....Z motocyklů jsem zvyklý se o věc starat na 10000%, třeba jeho smrt prodloužím.
Po třech nedělích se mi podařilo nacpat na servis,olej ani jeden není přejetý, ale vše chci vyměnit.
Takže co se dělá:
Výměna oleje v motoru+filtr-pochopitelně dle servisky longlife na 30tis km, takže se leje Millers 5w30 longlife a nový interval bude 10-15tis.

Výměna oleje v automatu, tuším nějaký Total dle specifikace se tam dá.

Vzduchový filtr, kabinový s dezinfekcí prý paní dělali v létě.

Mění se pravá poloosa.

Maska se znakem lva nová, jelikož byla kousek ulomená, dále všechny stírací lišty Bosch, pak se mění v motorovém prostoru kryt jedné schránky vpravo, u které jsem zjistil prasklinu.Jelikož chyběla anténa,na aliexpressu jsem koupil opravdu malou a hezkou, za 55kč přišla i s různými šroubeními, opravdu super.Dále se mění držák nápojů, chybí vnitřní část.

Koupil jsem jak žárovky H7 tak výbojky od Osramu, řada laser, tak jsem zvědav, předpokládám ani 407 neunikne přestavbě na bixenon u kluků ze Sviť Líp.

S autem jsem moc spokojen,nikdy bych neřekl že toto auto je tak pohodlné a tak hezky jede, tankuji už 10 let u aut pouze Vervu a vždy VIF, v létě letní, v zimě zimní.
Nikdy jsem ani nechtěl kombíka, ale po ochrnutí lidem dodávám veškeré náhradní díly a tak se hodí.

Přikládám ještě videa z mých dojmů.

Nový Hrochmobil

Peugeot 407 po skoro 4tis km

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Masakr to je ale hlavně cena je masakr. Mě na Superb napsali 20.000 za vyčištění bixenonu, rozleštění plexi, výměna parabol ale bez výměny výbojek. No když vezmu že za 20.000 mohu mít z druhovyroby 2 úplně nové bixenony s díky jsem takovou nabídku odmítnul. Nakonec mám čočky vyčištěne plexi rozlestene výbojky vyměněné a dvacku to fakt nestálo :)

Dej nějaké fotky s původními žárovkami a pak ty nové OSRAM uvažuji že pořídím Nigh Breaker Laser manželce do Citroëna. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jasný o zalepení brutálním mi psali taky, přijde mi že to asi píšou každému. Všechno je to hrozně těžký všechno to vyžaduje spoustu úprav bla bla bla. Což pochopím u kompletním custom přestavby, ale ne pokud jako zákazník mám zájem jen o rozebrání, vyčištění a složení zpět - to pro ně totiž není dostatečně lukrativní kšeft 😏

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ChouLu  Mě to ale vůbec nezajímá, že ve výrobě by to tam nikdo nedal - schválně jsem se ještě ptal na tu montáž čirých čoček, co když to nechci, co když tam chci mít to, co tam patří tj tzv fresnelové ne úplně čiré (a samozřejmě zaplatit o něco méně) a nesetkalo se to s úspěchem příliš. Momentálně světla řešit nepotřebuju svítí to super tak, jak to má být z výroby nicméně samozřejmě pokud bych koupil auto s 200.000km na tacho a bi-xenony/xenony svítily spíš už jak halogeny (potkávám takových víc než dost) měla by tahle investice asi víc smysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě dodatek - klidně můžeš nesouhlasit, ale za to co je sepsané v tom screenshotu co jsem dával mi 20.000 přijde HODNĚ přehnaná sazba. A ne, není to o tom, že bych na to neměl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejspíš to nebyly přesně ony co by tam dali ale viděl jsem je i u nás za cenu okolo 4000 kus. I kdyby ne je to pořád 10.000 materiál (nepočítám-li trochu nějaké brusné pasty) a 10.000 práce. To je samozřejmě na každém, zda se mu to chce investovat :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, v servise tě taky dost často materiál stojí hubičku ale za práci si nakasírujou kapsu :) Vidím to u nás v práci- repas vývěvy-ložiska, gufera, výbrus... (práce tak na 2 hoďky i se sváčou). Matroš sotva za 700, s prací tak 2000. Kompletní cena 20k (nová stojí 120k). Takže asi tak. Olej do auta taky stojí 700 ale servis si řekne 2 litry, autorizák klidně 4k i více, a to udělají prakticky to stejný, jako já před barákem s heverem. Holt kšeft. Osobně mi to nepřijde strašný, kor zrovna u toho supa co jsem koukal ty světla nejsou zas tak levný a oni na sebe berou riziko poškození při otevření atd (ano,  je to jejich práce, ale přece jen). Osobně bych za to ty prachy nedal na takto "levný auto" a i když bych po tom u své 307 toužil, nechám si zajít chuť. Jinak ať slouží, už jsem něco na FB taky viděl :)

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@StibTo me u nich stacilo, kdyz mi napsali, ohledne parabol na pokoveni. Jako o tom jak je to vse na setiny milimetru a cpali mi jejich variantu. Od ty doby mam o nich svuj obrazek. Nabizeli mi neco podobneho jako vam, ale asi za 18, a za 24 sezenu novy svetla...... nakonec to vyresilo pokoveni parabolek za 750 Kc..... ale kdyz jim ty prachy lidi daj, tak je to jejich vec. Ja souhlasim s tebou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Scratch No přesně. Já nepochybuji, že vědí, co dělají nicméně zaplatit si to nechávají teda fakt pořádně. Já teď jak boural v září tak se pak v rozpočtu mihla teoretická cena za nové bi-xenony originál a fakt je ten, že za 20K bych oba nové neměl - ale stejně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...