Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Mateřská vs Rodičovský příspěvek


Guest StibTo

Recommended Posts

před 12 hodinami, StibTo napsal:

@Scratch   Já vím to si pamatuji no a nezlob se ale - prostě jste udělali chybu a za chybu se platí, no. Když penále rostlo 2 roky (to vám nedal nikdo v průbehu nic vedět?) nedivím se té výsledné častce.

Dva roky jsou u FU pomerne standardni reakcni doba na pruser v danovem prizani. Tedy pokud nejde o neco ocividneho co vypadne uz pri zpracovani po podani - jako blbe spocitana dan z cisel ktery tam das.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, Vvitty napsal:

Dva roky jsou u FU pomerne standardni reakcni doba na pruser v danovem prizani. Tedy pokud nejde o neco ocividneho co vypadne uz pri zpracovani po podani - jako blbe spocitana dan z cisel ktery tam das.

sorry, ze cituji predchozi prispevek. My vychazeli z toho, ze co dostala zena od zamestnavatele na vyuctovani za konkretni rok, to jsme tam dali, ale pruser byl, ze tam nebyla ta materska, takze jsme to presvihli. Nevedome, ale to bohuzel nas neomlouva. Penize jsme vratili, coz beru jako samozrejmost, ale to, ze se na to FU zameri az po 2 letech (a opravdu jsme nebyli jedini), je jen jejich interni vec. Ovsem, nastava situace, proc takoveto veci nehlidaji hned? Oni v podstate neco schvali, vyplati, a za 2 roky to chtej zpatky? Na tom je neco spatne ne? Ja kdyz v praci spatne schvalim fakturu, tak se na to prijde do 2 dnu..... a mame jich opravdu mnoho tech faktur.... Pak si clovek udela i obrazek, jak funguje hospodareni statu....... 

No uz je to jedno, snad to poslouzi jinym, aby neudelali hloupou chybu jako my......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, StibTo napsal:

@Scratch   ale nenechávejme - už to tady máme velmi šikovně oddělené, tak můžeme PLKAT! 15% byl konečný úrok připočítaný k dlužné částce? Aha aha. A kolik to teda bylo procent (či zlomku procent) za den/týden/měsíc zpoždění? Mobilní operátor Ti samozřejmě nenaúčtuje za fakturu na částku 1.000Kč po 3 dnech prodlení +15% tj 1.150,- ale to nenaúčtoval tipuji ani stát - to by jste se dostali po těch 2 letech úúúúplně jinam. Jen upozorním, což ty víš, že pracuji s čísly takže si to po sobě 5x přečti pokud se rozhodneš odpovědět ;)

 

je to presne takto:

Úrok z prodlení

Neuhradí-li daňový subjekt splatnou daň nejpozději v den její splatnosti – je v prodlení. Za každý den tohoto prodlení mu pak vzniká povinnost uhradit úrok z prodlení, a to počínaje pátým pracovním dnem následujícím po dni splatnosti až do dne platby včetně. Je to obdobná situace, jako když zaplatíme fakturu po splatnosti, taky platíme za to, že jsme zaplatili později, než jsme měli.

Výše úroku z prodlení odpovídá roční výši repo sazby stanovené Českou národní bankou, zvýšené o 14 procentních bodů, platné pro první den příslušného kalendářního pololetí.

Příklady reposazeb ČNB k prvnímu dni pololetí:

  • 1. 1. 2017 – 0,05
  • 1. 7. 2017 – 0,05
  • 1. 1. 2018 – 0,50

(po připočtení 14 procentních bodů je aktuální výše sazby úroku z prodlení 14,50 %)

Úrok z prodlení se nepředepíše, nepřesáhne-li v úhrnu u jednoho druhu daně u jednoho správce daně za jedno zdaňovací období nebo za jeden kalendářní rok (u jednorázových daní) částku 200 Kč.

TAKŽE V MÉM PŘÍPADĚ:  já platil penále a úrok z toho, co jsem neoprávněně čerpal, protože daň byla 0..... ne z prodlení, ale takto to bylo podáno FÚ a já se s tím prostě smířil. Když jsem paní na FÚ zmínil, že daň mám nulu, a že mám vlastně přeplatek, byť neoprávněně čerpaný, tak nevím, co myslí tím úrokem z prodlení, když platím 0, jen pokrčila rameny, a ať si zaplatím kolek a podám stížnost......

Doufám, že toto vysvětlení teda stačí, ty cifršpióne :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele ja se nesmeju. Ja jsem uplne stejnej pripad jako Scratch.

U me to trvalo ale snad 4 roky. Proste jsem to zadal jako kazdy rok protoze manzelka je od roku 2009 doma s detmi(3).

Takze kdyz se narodilo druhe tak mi ani nejak nedoslo ze je to jinak a nemuzu si ji odepsat...

Ted u tretiho jsem si dal pozor.

A me bylo receno ze zadost o odpusteni muzu podat ,ale maji vnitrni smernici zakazano odpoustet.

Ja nejsem nejakej pobirac davek ale osobne si myslim ze by se tyhle odpisy na manzelku,rodicak mel valorizovat nebo byt navazany treba na minimalni mzdu.

Ono v dnesni dobre 68000 nejsou zadne penize

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je celkem vtipné, kolik emocí obecně navýšení rodičáku který je stejný někdy od roku 2006 vzbuzuje. Když to vezmu podle sebe, tak jak říká jeden můj kamarád “za to bych dnes ani nevstával” za co jsem tehdy pracoval! A 300tis. není žádný velký vejvar. Naštěstí většina z nás, co máme děti, to pro peníze fakt neděláme :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, radim.1008 napsal:

A co brání tomu, pojmout matku svých dětí za ženu? :myslim :P

Cítím v tom nějaký náznak odsuzovani - tak ne každý to takhle chce nebo cítí 😉 A sňatky "z rozumu" už jsou snad také v propadlišti dějin 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Béďa no to ani nejde, vždyť když si to ženská spočítá vyjde jí pokaždé (nedělá-li vyloženě u krav) že by na tom finančně byla lépe bez dětí a s normálním příjmem. Ale takhle se to přece brát nedá :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vím že o hnědoobčanech se vypráví různé zkazky ale já si pamatuju ještě když jsem jezdil v Čsad s autobusem tak jaké pořádali nájezdy na sociálku o ty různé příspěvky oni umí požádat a ví přesně na co mají nárok i když spousta z nich se sotva podepíše natož aby dokázali přečíst tak složité texty kde jsou vyjmenované podmínky získání těch dávek. O ty dávky se žádá v různých intervalech ale pravidelně a moc dobře si pamatuju že jedna hnědoobčanka sebou dokázala táhnout i 8-12 fakanů který si porůznu popůjčovala v ulici protože ty hnědý opičátka dokud jsou malí a jen vřískaj jsou skoro stejný a s nima táhnout na sociálku kde samozřejmě fakani rozjeli svoji show neb tam byli častými účastníky a úřednice než by si nechali z čekáren a úřadů nechat dělat kůlničky na dříví tak jejich žádosti vyřizovali kladně i když tam byli nedostatky v žádostech jen aby měli v baráku klid.  A to že si fakany na ty akce půjčovali vím protože nejednou se s tím velkohubě vytahovali i v autobuse. A to že ty ženský jim ty dávky přiklepli o tom se taky v autobuse normálně mluvilo protože jsem vozil  i ty ženský z druhé strany toho šaltru na úřadě.   Nejsem rasista mezi mými spolupracovníky je pár cikánů ( když se jim řekne róm jsou schopný se urazit) a ty makají opravdu  " jak barevný " . Ty maj mojí úctu protože oni dokázali tu svoji mentalitu potlačit a začlenili se do " normální " společnosti. Nikde po úřadech nevřískaj a nenatahujou pazoury aby dostali dávky. Samozřejmě že i mezi " normálníma " je spousta lidí který jen vřískaj jak jim stát ubližuje a jen natahujou pazoury aby dostali dávky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozor na to že některé příjmy se počítají pouze pokud příjdou do konce roku - a pokud přijdou po 31/12 už ne, i kdyby byly za daný rok - a některé naopak i když přijdou až v dalším roce, pokud na ně vzniknul nárok už v daném roce. Nás to stálo kulantní sumičku.

 

Scratch: jestli jsou dva roky moc nebo ne, to si musí každý ohodnotit sám, já popisoval pouze běžnou praxi. Kontrolní dávky na prověření konkrétních nároků se pouští jednou za rok, za dva... typicky nárok na odpočet manžel(ka), dětí (dlouhou dobu "fungoval" odpočet u obou rodičů  a někteří střelci to tak dělali, neohlášené zrušení ŽP atd., některé věci taky prověřují na udání... Obecně na to mají tři roky ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...