Charlie 1 Odesláno 10. listopad 2019 Sdílet Odesláno 10. listopad 2019 Ahoj všem,potřeboval bych od Vás poradit tip na brusku na kuchyňské nože mám nějaký ruční brousek Fiskars,ale moc nefunguje....může být elektrická,ale jednoduchý použití... Díky moc za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radim.1008 Odesláno 10. listopad 2019 Sdílet Odesláno 10. listopad 2019 Brousím běžně nože v práci a nejlepší je filcový kotouč polepený jemným brusivem na vytažení ostří a poté pěkně ručně na keramické kulatině strhnout otřep. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brutall Odesláno 10. listopad 2019 Sdílet Odesláno 10. listopad 2019 To je fakt "jednoduchej" postup. Klemoň, Péťa a Charlie 1 ohodnotil 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dýdý Odesláno 10. listopad 2019 Sdílet Odesláno 10. listopad 2019 Tak tedy jednodušší postup.Schovat řeznické a drahé noze někam jinam,koupit v Lidlu elektrický brousek za 100Kc.Udělat opět školení,ze na plechu se nekrájí.A bude ti to stejně houby platný jako mě po 25letech manzelství, radim.1008 a Klemoň ohodnotil 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radim.1008 Odesláno 10. listopad 2019 Sdílet Odesláno 10. listopad 2019 před 3 hodinami, brutall napsal: To je fakt "jednoduchej" postup. Mě to přijde jednoduchý. Nic na tom není. A základ je nemít všechny nože naházené v šuplíku na hromadě. A samozřejmě nekrájet na plechu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan+ Odesláno 10. listopad 2019 Sdílet Odesláno 10. listopad 2019 před 5 hodinami, Charlie 1 napsal: Ahoj všem,potřeboval bych od Vás poradit tip na brusku na kuchyňské nože mám nějaký ruční brousek Fiskars,ale moc nefunguje....může být elektrická,ale jednoduchý použití... Díky moc za rady Zaklad je koupit si opravdu kvalitní nože. Od svadby si nikdo nestěžoval, to je k.... Let Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vena garážmistr Odesláno 10. listopad 2019 Sdílet Odesláno 10. listopad 2019 někteří jedinci můžou mít sebelepší nože, a stejně je zprasí. Je fakt že já jsem měl asi dva nebo tři nože ještě z dob POLDOVKY na Kladně když děda dělával mistra v nástrojárně a ty vydrželi neskutečný zacházení. Pak jsem koupil taky jakože kvalitní a dokud jsem je brousil na klasickým hranolku a občas je obtáhnu ocílkou tak v pohodě pak je bejvalka nechala " nabrousit" od nějakýho podomního brusiče a ten je přepálil a od tý doby nedrželi ostří. Tak jsem je vyházel pořídil jsem si nějaký takový normální od Tescomy a dá se s nima dělat. Ale základ je nekrájet na plechu na talíři apod. A mám pár kousků po druhým dědovy kterej byl řezník a když zemřel tak jsme si s bráchou rozdělili jeho vercajk ale ty mám schovaný a nesmí na ně nikdo sáhnout některý maj ještě dřevěnou střenku a ty jsou pořád jak žiletka. A přiznám se že ty ani nebrousím ty když potřebujou tak je vozím k nožíři aby je nabrousil a ten říká že takový kousky už se dneska moc nevidí a že to je kvalitní matroš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie 1 Odesláno 10. listopad 2019 Autor Sdílet Odesláno 10. listopad 2019 před 1 hodinou, Dýdý napsal: Tak tedy jednodušší postup.Schovat řeznické a drahé noze někam jinam,koupit v Lidlu elektrický brousek za 100Kc.Udělat opět školení,ze na plechu se nekrájí.A bude ti to stejně houby platný jako mě po 25letech manzelství, Tak u nás to je stejný...nikde jsem ten brousek nenašel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Weri 605 Odesláno 10. listopad 2019 Sdílet Odesláno 10. listopad 2019 Ručně carborundum třeba tento https://www.profikraft.cz/produkt/OM-64831-2315/ - rychlý jednoduchý.... na přístroje moc nevěřím.. krájím i na žulové desce a kdykoli si přibrousím... investice cca 40,- korun na rok až dva.... radim.1008 ohodnotil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RichVa Odesláno 10. listopad 2019 Sdílet Odesláno 10. listopad 2019 Já používám ruční diamantové brousky (https://www.dimapa.cz/AKCE-Diamantovy-brousek-pro-ostreni-3ks-VELKY-SKLADEM-d152.htm#detail-anchor-description) a ocílku. Mám sadu "řeznických" nožů, na kterou nesmí nikdo sáhnout (4x do roka se rozebírám 2 chlazené půlky prasete a to se s tupými nebo nedržícími noži dělat nedá) a pak ostatní i pro manželku. Ta je dává i do myčky a podle toho i vypadá výdrž ostří. Moje nože do myčky samozřejmě nesmí. Do dílny mi byla pořízena bruska https://www.lidl-shop.cz/Gude-Univerzalni-ostricka-GUS-650/p100018040 , ale přijde mi, že nože moc ubývají. Na druhé straně, naostřené jsou kvalitně a rychle. Ale do kuchyně není - je dost hlučná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olda Odesláno 10. listopad 2019 Sdílet Odesláno 10. listopad 2019 Používám takový brousek,je docela super,napřed musíš zbrousit nože na nejhrubším kotouči,potom jsou dvě fáze leštění,pak stačí na udržování jen přejet na jemnějším,nebo i ocílka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Djzaza Odesláno 11. listopad 2019 Sdílet Odesláno 11. listopad 2019 Používám tento: https://www.vercajk-pardubice.cz/Brousek-na-noze-a-nuzky-prum-55mm-d3280.htm?tab=description Za více než 10 let již použity 4 ks.... Nemůžu si stěžovat. Na jemné doostření používám brousek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klemoň Odesláno 11. listopad 2019 Sdílet Odesláno 11. listopad 2019 před 17 hodinami, Dýdý napsal: A bude ti to stejně houby platný jako mě po 25letech manzelství, Jo jo - potvrzuji. Koupil jsem jí na krájení masa a zeleniny trochu lepší keramické nože, přidal instrukce o pádu na zem , páčení , kovu , porcelánu a kostech. Jo padlo to na úrodnou půdu. Takové zuby jako na těch keramických jsem ještě neviděl . Kdyby ty nože nebyly drahé , tak bych se smál . . . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brutall Odesláno 11. listopad 2019 Sdílet Odesláno 11. listopad 2019 (upraveno) Keramické nože NESMÍ mít žádné poškození, většinou jsou to otřepy. Jestliže jsou jakkoli poškozené, už se nesmí používat na krájení potravin. Upraveno 11. listopad 2019 uživatelem brutall Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pacho69 Odesláno 11. listopad 2019 Sdílet Odesláno 11. listopad 2019 Keramické nože domů? Tolik odvahy jsem za mnooooho let manželství ještě neposbíral Jinak brousím jednou za čas na kamenech a průběžně ocílka (kuchyňské nože). Svoje nože nepůjčuji. A jinak taky na kamenech. Jak tak čtu, nic neobvyklého Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 11. listopad 2019 Sdílet Odesláno 11. listopad 2019 (upraveno) V 10. 11. 2019 at 10:32, Charlie 1 napsal: Ahoj všem,potřeboval bych od Vás poradit tip na brusku na kuchyňské nože mám nějaký ruční brousek Fiskars,ale moc nefunguje....může být elektrická,ale jednoduchý použití... Díky moc za rady tak bych se vrátil k věci... na lehký obtažení doporučuju keramickou ocílku. Kup klidně je tu tyčku, cenově 100-200, a co nejdelší seženeš. pokud budou nože hodně v hajzlu, kup si oboustrannej brousek, hrubší grit 200-400 a jemnější 800 a výš. Moc jemný na kuchyňáky neber, to se utaháš. Ten hrubý je na stržení zubů. Čím hrubší, tím víc bude brát, ale zas ti bude dělat tzv mikropilku (řezivost tahem vysoká, tlakem na prd) a tu budeš muset dojet něčím jemnějším Na brousku i na ocílce se brousí směrem, jakobys krájel tenké plátky..to jen tak pro pořádek. První přebroušení ti asi potrvá, jestli si to nikdy nedělal, pak stačí jednou za pár dnů/týdnů jen obtáhnout ocílkou Upraveno 11. listopad 2019 uživatelem morepower brutall ohodnotil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klemoň Odesláno 12. listopad 2019 Sdílet Odesláno 12. listopad 2019 V 11. 11. 2019 at 8:53, brutall napsal: Keramické nože NESMÍ mít žádné poškozen Poprosím z neznalosti o stručné vysvětlení - co je nebezpečného na zubu v ostří ??? Díky moc - musím mít pádný důvod , abych vyhodil 2 000,- do koše Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brutall Odesláno 12. listopad 2019 Sdílet Odesláno 12. listopad 2019 Otřepy z nože se snadno uvolní do potravin, mohou to být i částečky, které nejsou viditelné a ty spolu s potravinami papáme. Keramika se pak zasekne někde v trávicím traktu a může tam zůstat pěkně dlouho. Je to podobné jako Azbest. Nedělal jsem odbornou studii, ale dva keramický nože se mi takto poškodily a při řezání bylo vidět jak se z nich pěkně odlupují kousíčky "keramiky". Nevím přesné složení. V současné době používám petrolejově modrý. Klemoň ohodnotil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brutall Odesláno 12. listopad 2019 Sdílet Odesláno 12. listopad 2019 (upraveno) https://www.slevovyobchod.cz/kuchynske-potreby/profesionalni-rucni-brousek-na-noze/?gclid=CjwKCAiAzanuBRAZEiwA5yf4uoaBY-l6nvN9O7-QjqZ5833mnGh6_x5-cs8QsAn7d4sVCpA2Vggg8RoCwdIQAvD_BwE - pro @Charlie 1 https://brouseniexpres.cz/brouseni-keramickych-nozu/ - pro @Klemoň Upraveno 12. listopad 2019 uživatelem brutall Klemoň ohodnotil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ozzy56 Odesláno 12. listopad 2019 Sdílet Odesláno 12. listopad 2019 no a co tohle?? https://obrazky.seznam.cz/?q=stolní kotoučová bruska&fulltext&mm=2#utm_content=ncobrazky&utm_term=stolní kotoučová bruska&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.