Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Má cenu opravovat potkaný motor u P807 12 let starého?


Renda101

Recommended Posts

No nevím, ale pokud by snad v servisu kradli katy, tak by to alespoň fakt dobře zavařili a nedali zákazníkovi jakože "dodělej si to sámů

Tady u nás se jednou dobou kradly katalyzátory, prostě to v noci zlodějíček vyřezal, nám to tak ukradli z Galaxyho.

Druhá varianta je, že to bylo DPF a když se ucpalo, tak se to vyřešilo vyřezáním a navařením trubky, kdysi běžná praxe.

EDIT:A co se týče dvouhmoty, tak to ti snad měli dát vědět než to složili dohromady, stačilo to jenom namontovat, takto se musí znovu demontovat převod Ale dokud to na volnoběh netřepe autem, tak bych to neřešil

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, do kabiny mi to občas čoudilo už tak cca 3-4 roky, ale ne furt, jen když jsem třeba dlouho stála s motorem na volnoběh.

DPF mi měnili před dvěma roky v autorizovaném servisu u Doška v Mělníku, ale ne za nový, ale repasovaný za 25 tis. Jen nechápu, proč mi neřekli, že mi chybí ten předkatalyzátor.

A rok před tím (tou výměnou) mi filtr DPF 2x čistili v Luhačovicích a tam mi měnili ještě vlnovec.

No a hrozně dlouho mi kape olej, ale nevím přesně, v kterém místě, ale jeden kutil mi tvrdil, že to zkoušel nějak opravit, aby to nekapalo, ale prý to jde blbě, že je tam nějaký nešikovný napojení kov-plast a tam to prolíná.

Bohužel nejsem mechanik, abych poznala, co mi kdo s autem udělal a jestli mě servis škube, popřípadě vyloženě škodí....

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Preji ti aby jsi korab dala dohromady a nenech se oskubat jak je v poslednich letech oblibenym zvykem tvz. Servisu - bohuzel mam s nima brutalni zkusenosti ktere byli na ranu pesti.

Ted k tomu "coudeni". pod autem cca v oblasti nohou je prihrev a ten ma velice kratky vyfuk (trubku) a kdyz stojis na miste tam to muze smrdet v aute pokud mas pusteny vetrak. Je to kombinace prihrevu-stani na miste- bezvetri ........... a zplodiny se dostavaji do motoroveho prostoru.

Dochazi k tomu protoze ti spatne tesni viko kde mas kabinovy filtr - nasava netesnostma vzduch z motoroveho prostoru a smrad v aute  je na svete. Takze sundat kryt a dat nejake tesneni. Mne se po nekolika pokusech osvedcilo vysoke 5mm silikonove tesneni (obcas se da koupit jako tesneni do oken ale pozor na vysku tesneni) 3mm tesneni mne porad jeste netesnilo.

Jeste jedna poznamka - podivej se jestli tam mas vsechny 4 !!! spony (uchyty) hlavne ty zadni !! , radoby super-servimeni jsou schopni je ztratit - hlavne ty zadni ! a pak ti to nedoleha a netesni (vlastni zkusenost)

Upraveno uživatelem cari
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě je to úplně jednoduchý, viděl ženskou netechnický typ a možnou kavku která by mohla bejt škubatelná. Samozřejmě že když by se snažil tak by se díly ( první díl výfuku, spojková sada) dali sehnat za rozumnej peníz a udělat to všechno najednou. I za cenu menšího překročení rozpočtu ale pokud by to zdůvodnil tak by to asi prošlo. 

Společensky přijatelnější vysvětlení podle mě: slíbil nějakou dobu výměny motoru a ten čas si na to i vyhradil a cokoliv navíc by mu tam to auto zaseklo na dílně a to se mu nechtělo a protože to i blbě nacenil a prásknul podle sebe cifru která mu přišla u zákaznice skousnutelná a v rozpočtu si nenechal dost velkou rezervu na nějaký " vícepráce".

A teď to na férovku vysvětlení: prásknul cenu a termín co bylo podle něj skousnutelné i když věděl že je ta cena i termín je na krev s tím že cokoliv většího co se vyskytne nechá napříště protože dodrží cenu a termín a to jsou dvě věci na které zákazník kouká. A moc dobře si spočítal že takhle na tom trhne a když se mu tam to auto vrátí na spojku a ten výfuk tak že na tom trhne znova a i kdyby se to auto nevrátilo tak trhnul dostatečně na té první akci. Prostě  " pražskej pepík" netvrdím že všichni pražský servisáci takový jsou ale většina z nich přemýšlí dost podobně.  A hlavně proč zákazníkovy šetřit prachy však když se ta spojka po... do roka tak to sem dá páč byl relativně spokojen a hlavně bylo to rozebraný takže by to mělo jít všechno v pohodě rozebrat. Takže s tím nebude je.ání jako když na to auto nebylo šáhnuto. A zákazník si to pokud se nepoptá nebo tomu nerozumí neuvědomí že bude platit práci kterou už jednou zaplatil při výměně motoru. 

Ale tak jako nakonec tenhle příběh nemá až tak špatnej konec s ohledem na to jaký příběhy se tady objevují. Netvrdím že je to úplně hapyend ale horor to taky úplně není taky tam auto mohlo vykysat půlroku protože támhle a tohle a moh si vzít zálohu xx tisíc a pak chtít znova a zákazníkovy by došla trpělivost a hledal by jiný servis a tam zase cálovat.

 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takovej technickej, to na STK jako nikdy nikdo nekoukal na podvozek, že se na ten chybějící kus přišlo až teď, při výměně motoru? Druhá věc je, že i netechnický typ člověka podle mě musí poznat, že mu tam zrovna takovýto díl chybí při běžné jízdě. Jiný zvuk, projev motoru, jinak to táhne, ona zvýšená spotřeba... Prostě mi to smrdí. STK do 9/2021, to musela bejt dělaná relativně nedávno (9/2019, nepletu-li se?). To tam ten díl musel buď bejt, nebo se na to technik vysral (a že o druhé variantě pochybuju vzhledem k dnešní situaci na STK), a že by to byla taková náhoda, že od data provedení technické k dnešku ho někdo šlohnul... No, nevím nevím. Navíc fakt, že o dalších problémech informoval až při předání vozu (nebo to tak alespoň z textu vypadá) je zvláštní. Sice si dělám na autě vše sám, ale když už jsem byl v servise na něčem a našlo se něco navíc, servis mě vždy informoval telefonicky předem a domluvili jsme se na postupu. 

 

EDIT:dost by mě zajímal stav oné trubky a svárů...

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, důvěryhodný servis je základ. I za cenu větší vzdálenosti, i zaplatit odtah na tu dálku. S opravami v neznámých servisech, "daleko", mám špatné zkušenosti. Mám na starosti asi 25 aut, takže zkušeností jsou stovky. A za nejcennější považuju, že tady mám dva spolehlivé servisy, jeden na Peugeoty, odborný i cenově přístupný, a druhého opraváře na pár škodovek a na pneu (ten je blízko). Mmch, taky to mám z firmy do servisu 33 km, ale vyplatí se to.

Souhlasím s předešlými, Vena i Vojta, je to nějaké divné.

Takže doporučuji: oslovit Vena garážmistr na drobné i velké opravy, a pokud termínově nestíhá, tak přijet sem do Zábřeha - tady budeš v dobrých rukách.

Taky sem jezdí lidi od Prahy, Ostravy atd. - kilometry jsou nepříjemné, ale oprava je pak OK.

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radilo tu spousta lidi co ma udelat, udelala si to po svem. Opravdu nechapu, proc sem vlastne dotaz davala, kdyz si z toho vlastne nic nevzala a udelala to tak jak napsala v prvnim prispevku... 

A tech cca 50tisic za vymenu motoru je taky masakr... 15motor, cca 3000 rozvody, cca 1000kc olej... Ses na at nezeru 20000 a zbytek prace🤣

Upraveno uživatelem Lukas.407
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TVL.. RHR má koukám skutečně přední katalyzátor, takže jsou tam dva.... ten přední je hned za turbem a nemusí být snadno vidět, že chybí, bude schovaný za motorem... v druhovýrobě se dá koupit cca za 5000. Spojková sada LUK se setrvákem asi 7k a kdyby mi servisák po výměně motoru řekl, že spojka blbá a je potřeba ji vyměnit v situaci, kdy to je pokupě, asi bych ho zabil...

Jinak koukám, že rozvodová sada s pumpou na tenhle motor se dá cca za dvojku... 

Hmm... BTW, tohle je ten motor, co se potkává, protože se ukroutí unašeč vačky? To vyměnili nebo ne? Potká se tedy i nový motor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Lukas.407 napsal:

Radilo tu spousta lidi co ma udelat, udelala si to po svem. Opravdu nechapu, proc sem vlastne dotaz davala, kdyz si z toho vlastne nic nevzala a udelala to tak jak napsala v prvnim prispevku... 

A tech cca 50tisic za vymenu motoru je taky masakr... 15motor, cca 3000 rozvody, cca 1000kc olej... Ses na at nezeru 20000 a zbytek prace🤣

Asi nemáš moc přehled o cenách pražskejch pepíků co?  Nikdo z pražskejch pepíků nebude oslovovat x dodavatelů na jednu zakázku jen proto že tady je levnější materiál na rozvody támhle na olej a tamty na spojkovou sadu vezme to od jednoho dodavatele a fertig.  Takže bych si dovolil Tvoji rovnici trochu upravit 15 motor +rozvodová sada s pumpou 5000 + olej s filtrem oleje a vzduchovým filtrem 2400 nějakej spotřebák cca 1000 takže ať nežeru 23-24000 do rovnice jsem dodal průměrnou cenu materiálu na pultu v Autokelly protože většina ceny vztahuje k pultu AK. Takže i když by jsme byli materiálem okolo 25 a zbytek práce  tak to vztaženo na PRAŽSKÉ ceny není zase tak přemrštěné.

Upozorňuju že tohle není moje obhajoba toho servisu podle mě sice s tou cenou není až tak mimo realitu ale jejich celkový přístup mi nepřijde zrovna košer. 

A musíte si taky uvědomit že jde o běžné komerční ceny za materiál a ne za ceny které Vám nabídne nějaký eshop nebo Franta od Vás z garáže ze známosti. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 11. 2019 at 2:02, Renda101 napsal:

Díky @cari,  za vysvětlení a upozornění, až to dám na opravu výfuku, tak ty spony zmíním....dobré vědět....

Mám to auto fakt ráda, nedokážu se s ním rozloučit, i když už mě opravy stály hromadu peněz a spoustu nervů....

neber to zle, ale dát tolik peněz do oprav auta, jak tady píšeš, asi bych ho přestal mít rád :), ne asi, určitě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ozzy56 - teď to auto musím mít ráda i kdybych nechtěla,😟 když mě stálo tolik a ještě stát bude....

Ale abych to shrnula.... Pánové - všichni, co jste radili i jen napsali svůj názor - všem díky, .... i když...po bitvě je každý generál...

Když se mi to s autem stalo, nechala jsem ho odtáhnout do nejbližšího servisu (Spei servis Prosek) a čekala, co že to vlastně s tím autem je... Druhý den volali, že prý potkaný motor a oprava 50 tis a víc... Tak jsem byla rozhodnutá to nechat odtáhnout domů na dvůr a teprve posbírat nějaké info. Když jsem se ptala kolegů v práci, tak buď krčili rameny nebo by to prodali na ND.  Ten servis v Bohnicích mi dohodil ten odtahovák a tak jsem kývla, když mi řekli, že se vejdu do 50 tis.     A dál už to znáte.

Jsem jenom ženská a k tomu účetní z kanclu, nemůžete po mně chtít chlapské uvažování.... a všechny ty souvislosti....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 53 minutami, Renda101 napsal:

nechala jsem ho odtáhnout do nejbližšího servisu (Spei servis Prosek) a čekala, co že to vlastně s tím autem je... Druhý den volali, že prý potkaný motor a oprava 50 tis a víc... Tak jsem byla rozhodnutá to nechat odtáhnout domů na dvůr a teprve posbírat nějaké info. Když jsem se ptala kolegů v práci, tak buď krčili rameny nebo by to prodali na ND.  Ten servis v Bohnicích mi dohodil ten odtahovák a tak jsem kývla, když mi řekli, že se vejdu do 50 tis.

Toto je přesně ta chyba - oni využili tvoji situaci a vnutili ti svoje pravidla hry. Příště raději nechej odtáhnout domů na dvůr.

Ta cena není až tak přemrštěná, spíše je chyba, že se zrovna nevyřešil i ten výfuk a případně ta spojka.

Teď píšu "zkušeně", ale taky jsem skoro naletěl:

607, 2,2 HDi mi přestalo jet na dálnici u Rohlenky. Z mostu zřejmě hlídal "sup" a hned ucítil příležitost. Přijel bílou oktávkou s černým nápisem na dveřích (PATROLA nebo tak nějak), oblečen v černém, takže dělal dojem, že je to policie. Že tam stát nemohu a že on ihned sežene odtsh. Než jsem se nadál, už telefonoval. Já to mám od domu asi 120 km, takže než jsem něco vymyslel a vytelefonoval, jeho odtah už tam byl. Hned naložili, a odvezli do Brna, nějaké firmě na dvůr. Že seženou diagnostiku a pokud bude motor potkaný, tak i opraví. To už jsem se rozkoukal, a poručil jsem, aby auto nesundávali z odtahu, že jedeme do Zábřeha. Takže ano, dovezl nás do Zábřeha a zaplatit jsem musel asi 8000 bez dokladu. Ale hlavně už jsem byl na domácí půdě. Chlapík z odtahu byl OK, dovezl nás i těch 15 km domů.

Jindy jsem takto bojoval ve Vrchlabí - auto Subaru neuměli opravit, ale vyměnili startér a nechtěli mi auto vydat na odtah, dokud nezaplatím 10 t. Nakonec to byl skočený řemen o zub.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vidíš, a to jsi chlap, na toho si přece jen tolik netroufnou....

Já byla 20 let vdaná, všechno kolem auta a baráku zařizoval manžel, pak mě vyměnil za mladší model a pořídil si i nový model vozu, takže nám s dětma zůstalo ojeté rodinné auto a já se učím za pochodu.... Děti studují, ale zrovna pro mě dost nepraktické obory - filozofickou fakultu UK a střední uměleckou školu grafický design, takže improvizuju.

Čistě hypoteticky se chlapi zkuste zeptat svých manželek a přítelkyň, co by si počaly s porouchaným autem, kdyby vás neměly....😮😮

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpověď na hypotetickou otázku: MIMIBAZAR, tam se prý vyřeší všechno

Ale upřímně, do auta za 50t bych 50 za opravu nikdy nedal. Za 50 bych si v popsané situaci raději koupil nějaké jednoduché benzinové auto a tohle bych někomu nadělil za 5t na ND.

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové myslím si že @Renda101 je vcelku poučena. A tak nějak nemá cenu se dál v tomto příběhu pitvat. 

Musím plně souhlasit s Oldou naletět v okamžiku kdy jste ve stresu není těžké. A nemusí se jednat o problém zrovna s autem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...