Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Letní pneu na obyčejný ježdění


JeanJaquesKubi

Recommended Posts

Ahoj, řeším teď takovou věc, táta (čerstvý důchodce) má na svojí Astře z roku 2000 už poměrně sjetý letní pneu (195/60/15). Většinou řešil gumy nákupem použitých, na kterých dvě sezóny odjezdil a pak sehnal jiný, podobný a takhle furt dokola. Jenže nám se tohle pořizování šišatejch gum moc nezdá, navíc každý rok/max. dva utratí dvojku až 2,5 za gumy který maj to nejlepší za sebou. 

Rozhod jsem se, že ho přesvědčim, že se dá sehnat sada normálních, ale nových LETNÍCH gum za cca 3-4 tisíce/sada, který s jeho ročním nájezdem do 5000km bude mít na podstatně delší dobu. Jenže teď mi vrtá hlavou který gumy mám vybrat

Jedná se o

TOYO, SAVA, Nankang nebo Debica

Máte někdo zkušenosti s těmahle značkama? Případně doporučíte přímo nějaký E-shop? Recenzí je na síti plno, ale příjde mi že ve většině případů si hodnotí prodejci sami

Díky za postřehy Kuba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně na tak malej nájezd pokud to není někde v horách bych vzal Barum Quartaris5, celoročky, jedna za necelých 1100kč. Bral jsem je letos dědovi (83) na Ford C-Max a zatím max. spokojenost. A to najezdí ročně víc.

Upraveno uživatelem Charlie 607
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já osobně na barumkách jezdim zimu, to se jakš takš dá, ale je na nich znát hodně věk, jako nový byly fajn, ale tříletý už stojej za prd, ale pravda taky je, že najezdim ročně přes 20tis.km, táta dá max 5 tisíc km za rok (do města na brigádu a občas pro pívo), na kraji středohoří, takže žádný extrémní podmínky. 

Letos mi moje drahá sehnala origo kola na mojí 406, kde jsou taky barumky letní, už jsou čtyřletý, vzorek sice pěknej (5mm určitě) ale nejezdim už pilu, protože na mokru bych dal zatáčku rovně do pangejtu, celkově jsou na mokru na bobek, pravda ale taky je, že táta s jeho Astrou 1.6 55kw neni žádnej pilot F1, prostě klasickej "klobouk" 

 

No a třeba pneu Sava uváděj recenze, že na mokru jsou na tom líp než barumky

Ale rád bych zkušenosti normálních lidí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vůbec bych se nebál jít do TOMKETů gumu v tomhle rozměru seženeš letní od 800 do 900 Kč  zimní okolo 1000 Kč celoročku okolo 1100Kč Znám lidi který na nich jezdí a nestěžujou si a někteří z nich jsou střelci který jezdí na hranici možností auta většinu času a nikdo z nich si nestěžoval že by ho ty gumy začali víc limitovat.  Jo je to privátní  značka velkoobchodu jo jsou pečený v číně ale já bych raději než kupovat něco ježděnýho u čeho není jistota jak se k tomu kdo choval koupil tuhle ty. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím. Hele třeba na tom videu to vypadá děsivě že to je bůh ví jaký ta guma. Ale teď v sobotu jsem obouval nějaký Continentali a při pohledu jak se točí na vyvažovačce jsem si říkal že to je hrůza a dával jsem na celý kolo +- 40 g závaží což je nic.  Nikomu ty gumy nenutím jen jsem napsal svůj názor. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co zkusit celoroční Vraníky.Je to sice protektor,ale znám pár lidí co na nich jezděj a jsou spokojený.Osobní zkušenost nemám,ale na takový to domácí ježdění,myslím dobrý.A cena taky lidová.

Nakonec to stejně budeš muset rozlousknout sám,protože recenze a zkušenosti jsou jedna věc,a druhá věc je,že guma která je super na jednom autě,už na jiným takovej zázrak bejt nemusí.

Koukni ještě na oplácký fórum,když to máš na Astru,třeba má někdo konkrétní zkušenost. :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vraníky jsem jezdil na Berlingu zimní a super takový ty jemnější. Já na nich ujel dvě možná tři sezóny pak se dva roky váleli tady na dvoře a nakonec je koupil někdo odtud z PC že na dojetí.  Kámoš (skorobráška) z Vysočiny si pořídil na passata ty hrubší zimní a odjel na nich dvě sezóny a taky spokojenej. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dcera má na 207 Sava Intensa HP. Zdá se, že neubývají, na mokru drží, jsou směrové.   Zimu jezdí na zimních SAVA Eskymo a taky dobrý 🙂 

V Tvém rozměru jsou i za příznivou cenu - např:

https://www.pneumatiky.cz/sava-intensa-hp-195-60-r15-88-v-letni-pneumatiky-529363-t1?gclid=Cj0KCQiAno_uBRC1ARIsAB496IX5eYwhCfXhCUQNPc8piGJqAzAuuQRK66uwGR2l8ylMOI_CVN1MjDAaAp4IEALw_wcB

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za postřehy, Vraníky a Tomkety nechci jen z jednoho důvodu = ty gumy chci dát tátovi darem a věřím tomu, že při předávání bude i jeden nafrněnej příbuznej, kterej by to v tomto případě na 200% okomentoval ve smyslu "tyhle mr..ky bych si na auto v životě nedal". Tak se tomu chci vyhnout. Sava Toyo nebo nankang už zní líp i pro tátu, kterej neni v tomhle moc zkušenej. 

Ty Sava Intensa hp mám taky v hledáčku 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jako z toho co mele nějakej nafrněnej příbuznej bych si vůbec nic nedělal. Protože svým způsobem na kecy typu takový auto bych si nikdy nekoupil nebo kdy už si koupíš pořádné auto (VW) tak na to je snad zvyklý každý z nás kdo jezdíme francouze. Mám druhého vlastně třetího frantíka ( Berlingo, 807, C2) a třeba fotr řekl že dokud nebudu mít pořádné ( VW koncern) auto tak že si ke mě do auta nesedne no tak holt nějakých 13 roků u mě v autě neseděl a taky žiju a z blbejch keců si nic nedělám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...