Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rifter PureTech 1.2@110 81kW, Allure, oranžová cuprite


Packy

Recommended Posts

Odjakživa jsem vyznavačem aut MPV - mám prostě rád prostor a možnost naložit si s sebou vše, co potřebuji. 

Moje první MPV byl Renault Megane Scénic, který mi sešrotovali v křižovatce při nedání přednosti a následoval nádherný oranžový VW Touran Cross. V zimě bylo rozhodnuto, že koupíme nové auto - nejprve jsem koukal na Dáčii Dokker a pak jsem v jednom hypermarketu viděl vystavený Rifter - a byla to láska na první pohled. Chvíli jsem se rozhodoval a nakonec v polovině března 2019 objednal.

Konfigurace:

PureTech 1.2@110 81kW, výbava Allure, oranžová cuprite + vyhřívané sedačky, vyhřívané přední sklo, automatická klima, 3 dělené zadní sedačky, zatmavená zadní skla (+ otevírací okno kufru), rezerva. Cena v době objednání 454 000 Kč. 

Momentálně najeto 1300km, spotřeba od začátku ježdění 7 litrů/100, při konkrétních jízdách jsem na dálku a naloženém autě jel 270 km se spotřebou 6.2 l/100.

(První) dojmy jsou super - malý volant se mi drží dobře, zvykl jsem si hned. Loketní opěrka, i když není nastavitelná, tak je v ideální pozici pro řazení "s položenou" rukou. Motor zatím šetřím - ale měl jsem obavu že oproti předchozímu 1.4 TSI 110kW to bude velký rozdíl. Auto není takový trhač asfaltu, ale taky žádný lenoch (i s nákladem). Neobjednával jsem navigaci - využívám AndroidAuto - tam zatím spokojenost (jen při vypnutí motoru a neodpojení telefonu při opětovném nastartování Waze někdy zamrzne, ale to není problém auta, dělá to i švárovi v Tusconu). Trochu úsměvná mi (zatím) přijde dětská pojistka. Zadní dveře jsou tak těžké, že je moje 3.5 letá dcera opravdu neotevře ani když se zapře oběma rukama ;-D 

V recenzích si občas někdo stěžoval na masivní středový panel - měřím 186 cm, 80 kilo a nemám absolutně žádný problém - naopak, když je třeba, tak si o něj opřu nohu. V autě seděl i můj švagr (profesionální basketbalista, 210 cm, 110 kilo). Středový panel mu nevadí, ale nevejde se z kolenem pod zapalování - resp. překáží mu klíček (u bezklíčkového zapalování by se v pohodě vešel). Také i-cockpit se mi líbí, infotainment svižný, logický ... a hlavně tlačítky ovládaná klimatizace! :) 

Auto jsem havarijně pojistil u ČSOB - nejdražší bylo pojištění skel (resp. hodnota 20 tisíc čelního skla).

Na zimu jsem lak ošetřil voskem Soft99 Fusso Coat 12 Months Wax - vypadá to super a snad to vydrží. Týden po aplikaci jsem si všimnul několika bílých míst na plastech, kde jsem omylem "šmrncnul" vosk (i když jsem to vždy sestřel, tak asi špatně). Dlouho jsem pátral jak to odstranit a nakonec pomohla normální školní guma, kterou to šlo vygumovat.

Na léto i na zimu jsem nakonec nechal plecháče - s těmi dodanými poklicemi se mi auto líbí. Na zimu jsou obul Continental Wintercontact TS850P SUV (TS860 se v tomto rozměru nevyrábí).

Přikládám pár fotek - na větší detaily zatím nebyl čas, ale pokusím se je ještě nafotit.

 

 

20191024_160312.jpg

20191022_163336.jpg

20191022_163326.jpg

20191022_163251.jpg

20191020_145917.jpg

20191022_163438.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 2 týdny později...
před 15 hodinami, Petr 3008 napsal:

Super auto. Pro rodinu to nemá chybu. A barva mu sluší moc. Přeju hodně šťasných kilometrů.

mám stejný názor, podpořený pěti lety užívání, Chorvatsko na jednu nádrž a bez omezení zavazadel, kdo chce pro RODINU nové auto, není lepšího a zároveň levnějšího řešení 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...