Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ferryho manželky Ford Focus Tournier mk2 1,6TDCi - pripravy na STK


Ferry

Recommended Posts

Třeba já o svého Focuse fakt dost dbal. Z podvozku tam bylo nové všechno, brzdy, tlumiče, ramena ... prostě vše. Několikrát drhnut podvozek a ošetřován. Ale přes veškerou péči to rezlo a rezlo a rezlo i když jsem se mohl po.... a strávil jsem nad tím v garáži takovýho času a tolik piv. To mi to auto totálně znechutilo a z toho důvodu jsem začal koukat po jiných autech až jsem se zamiloval do Peugeota. Akorát od té doby zase ze všech stran slyším "ty vole tobě jeblo? fakt sis koupil Peugeota?" a nebo "Nekupuj auta na "F", Ford, Fiat a Francouze". Na to už vždycky odpovídám jen "Ford, Fiat, Francouze a Folkswagen", protože to jde většinou od zabedněných vlastníků starých vraků od VW.

 

 

@StibTo: Třeba kamarád měl Mondeo, o rok mladší než já. Auto najeto o 100k KM víc, dovoz, né úplně jasný původ. A po korozi ani stopa, podvozek v luxusním stavu, karoserie rovněž. Já to měl po známých, oni koupeno jako nové a ta koroze byla úplná katastrofa. Mi přišlo, jako kdyby se tam snad někdo vybodl na povrchovku, nebo byl výpadek na lince a výroba musela chtě nechtě jet. 

Upraveno uživatelem kratales
doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja jen doplnim jedno info u 406, kdyz se mi navazite do mondea..... kapota shnila az byly diry., takze draha origo vymena a drahy lak......... oba prahy uplne na *neumím psát slušně*ku, podlaha u ridice na *neumím psát slušně*ku, u spolujezdce na pul *neumím psát slušně*ky, auto kupovano pres Some Jindrichuv Hradec, kde bejvalky strejda byl reditel a toto bylo auto jeho pravnika........ Pres vsechny zname a kamarady jsem docilil ceny 12000 i s lakem a to me proklinali, ze jsem jim fakt zavazan..... samozrejme kapota vc laku byla separatne...... to bylo dalsich 8, auto prodano za 35, po tom, co jsem do nej vlozil 20. Kdysi bylo koupeno v roce 2005 pri najezdu 140tkm za 300tkc....  u stejdy v servise vidim hyundaie, starsi bmw papiry, nejaky shnily VW se vzdy najde, ted tam bylo eSko od MB, cely pupinkovaty :D, hosi, ja si iluze nedelam, hlavne ze to jezdi a nikde mne to nenecha, to je dulezity. Ne ze to ma nekde kousek rzi, nebo je to spinavy......  jezdi, slouzi a to je to, proc tu je..... mimo jine ma novy papucky od hankooku, zitra do sveho vlakna postnu fotku vzhledu eSlook komplet predek, pribrzduje mi zadni kolo tak to musime vyresit protoze kotouce i desky zimmermann nejsou z nejlevnejsich, a na volvu, coz je vlastne ford (bez znamky koroze) mam novy papucky Yokohama :D . ono fakt zalezi na kusu. A kdyz ctu nadpis, ten motor, neni zaklad od Pezota?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, kratales napsal:

Akorát od té doby zase ze všech stran slyším "ty vole tobě jeblo? fakt sis koupil Peugeota?" a nebo "Nekupuj auta na "F", Ford, Fiat a Francouze". Na to už vždycky odpovídám jen "Ford, Fiat, Francouze a Folkswagen", protože to jde většinou od zabedněných vlastníků starých vraků od VW

Já to znám zase jako "Auta na F - Ford, Fiat a Fšechny Francouze" :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A tak zrovna opel je super. Mám služební Vivaro a oproti traficu, kterej je defacto úplně stejný je vidět, že je v mnoha detailech prostě dotaženější... Třeba na renaultu přepínání potkávačky/dálka. Přepl jsem páčku, zhasly potkávačky, vteřinu až dvě tma a až pak rožly dálky. Dle vyjádření renaultu naprosto normální :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem měl Gčkovou astru, 1.6 16V rok 99 a byl jsem s ní moc spokojenej, vlastně mě nepotkal žádnej zásadní problém, jen spotřební věci. A teda rez na zadních lemech. Měl jsem jí 5let a najezdil s ní cca 80tis km (prodával jsem ve 164tis km - pak ji stočili na 120, ale je možné že byla taky stočená už když jsem ji kupoval) A podle kontrolatachometru.cz stále jezdí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vcera jsem si privezl opiskovane dily napravy, dneska jsem je natrel odrezovacem a az najdu prostory, pujde na to dvouslozkovy PUR zaklad a asi alkydova vrchni barva.

Jo, jeste predtim musim prelisovat silentbloky :)

Jen stity brzd to piskovani uplne nedaly, byly uz moc prorezly a tenkej plech sel skrz. Nastesti jsem sehnal na netu funglovky Van Wenzel 170kc/ks ( bezne jsou asi 450-500/ks)

IMG_20191108_112250.jpg

IMG_20191108_112309.jpg

IMG_20191108_112345.jpg

IMG-20191108-WA0001.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...