Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Únik vody


aitos

Recommended Posts

Uniká mi dlouhodobě voda. Nejprve opraveny svorky na dolní hadici chladiče. Ale pomalu asi 1dc na 150km mizí dál. Nyní se stalo, že po 2 dnech na parkovišti je pode mnou louže a zmizelo 1,2 litrů vody někde na té straně jak je nádržka s vodou je mokrý nosník a zespodu jsou kapky na krycím plechu. Tak kde to může unikat? Motor je 1.4vti 70kw. Po naplnění a krátkém projetí nikde nic.

Upraveno uživatelem aitos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky může. Díky. Já zatím zjistil, že je mokro pod expanzní nádobou a vrklá se trochu hadice od ní. Je tam žlutý těsnící o-kroužek. Jaký to přesně je? Já si to nezměřil. V autokelly jsem nenašel, tak asi u Peugeotu? Nebo by stačil gumový instalatérský?

IMG_20191026_180801.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi nebude můj případ. Nádržka vypadá ok i ta její příruba. Ale pod ní je to po jízdě lehce mokrý. Po tom jak jsem z ní posledně sundal  tu hadici s o-kroužkem. Tak to tam lépe sedlo, a už se mi vody ztrácí zase méně než deci na 100km. A termostat kdyby vadný, tak by to prý topilo v autě furt nebo vůbec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak už sháním celou hadici, těsnění jsem měl hodně podobné, jen o chlup větší a na Liberec jsem ztratil dva litry vody. Dal zpátky původní o kroužek lehce s vazelínou silikonovou, a zpátky jsem nic už nedoleval. Ale problém, nevím jakou, co jsem našel u prodejce se mi nějak nezdá, že by byla ona. Kde nejlépe dohledám správný díl?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, tak ještě jí najít v automediku, kde se mi podle OEM nepovedlo, a nebo holt jinde... autodoc je taky rychlý,  už odpoledne odepsal "Dobrý den Vážený zákazníku.
Odpověď na vaši poptávku.
99002815 VAN WEZEL Těsnění, potrubí chladiva --- Těsnění není skladem, alternativa není.
Musíte hledat někde jinde, naši společnost nedokáže sehnat součástky pro váš vůz.
Děkujeme že jste zvolil náš internetový obchod.
Přeji hezký zbytek dne!"

- ale to je koukám jen ten O-kroužek https://auto-chladice.heureka.cz/tesneni-potrubi-chladiva-van-wezel-99002815_12/

 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale jo, mají, odpověděli mi jen na gumičku do té hadice, tu nemá ani Pažout, a když jsem se ptal na hadici potom znovu, tak odpověděli zase jen na gumičku.-)  Přitom had. má  autodoc.cz podle čísla od tebe,  i tady https://www.autokseft.cz/SASIC-Hadice-chladice-SAS-3400143-3400143-nd1133653 tu od Sasic, tak ji asi risknu. Jen abych pak po výměně dojel z chaty.-))

A tady tady, to mám blíže https://www.automatejcek.cz/hadice-chladice-sasic-3400143-2042828.html

tak i automedik má, tak fajn https://automedik.cz/autodily/peugeot/207/1.4-16v-70kw/chlazeni/hadice-trubky/hadice-chladici-kapaliny-vedeni?productId=1088923

A tu hadici má určitě i Pežot, což nevím kde hledat orig. díly? ...ale nejmíň za 2x tolik...

Upraveno uživatelem aitos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Nebudem zakladať novú tému,ale mám zas problém rovnaký ako minulý rok v zime...dnes otvorím kapotu že skontrolujeme chladiaciu zmes a olej a zas prekvapenie nadrzka na chladiaciu kvapalinu úplne prázdna! Celý rok s tým nemám problém akonáhle prídu mrazy to znamená pod -10 a nizsie chladiaca zmizne... Minulý rok som s tým bol v servise nič nenašli kadiaľ by to mohlo unikať.Ako zistiť kde ťa chladiaca mizne poprípade čo riešiť ako prve?Je to vodná pumpa alebo chladič?dik za každú radu...1,6hdi ešte jedna vec v zime mi často zamrza čelné okno zvnútra nemôže to mať súvis s únikom tej chladiacej?

Upraveno uživatelem Rudo08
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale prd , vyndáš plasty pod volantem , povolíš plynovej pedál , trubky do topení v motorovým prostoru odpojíš a povolíš šrouby , abys je odpojil od radiátoru (je dobrý si dát nádobu na podlahu , blbě to vysychá :D)a vysuneš do boku radiátor . Je dobrý dát nový těsnění , aby ses k tomu nemusel vracet .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...