Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zajetí nového motoru a první výměna oleje


Packy

Recommended Posts

Ahoj,

už jsme to tu okrajově řešili a řeší se to i jinde, ale přesto se zeptám :) Když jsem auto přebíral, ptal jsem se prodejce ohledně zajíždění nového motoru, první výměna oleje a tak. Co jsem si různě našel, tak by se nový motor měl nějakou dobu zajíždět - nevytáčet nad 3000 otáček (benzín), netahat přívěs ... taky se doporučuje po cca 1500 - 2000km vyměnit olej.

Prodejce říkal, že jsou motory vyráběne přesnou technologií a že jsou zajížděny na stolici - tudíž se už výše uvedené dělat nemusí. Co si o tom myslíte?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak nějak obecně je pro motor lepší držet ho spíše ve vyšších otáčkách, než nižších--to znamená, že pokud má nejvyšší točivý moment někde kolem 1800 ot.,  (diesel), je lepší ho točit kolem 2200, než ho dusit na 1500

olej v motoru jsem si vyměnil sám po 2500 KM, pak udělám výměnu při 7500 a potom první garančka..., po garančce obvyklý interval co 10-12 tisíc, platí pro auto v podpisu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je jenom obezlička, kterou servisy používají. Chci stát tady aspoň opodál, abych viděl co na MÉM autě za MÉ peníze dělají. Mám zkušenost z jiného autorizovaného servisu, kde měnili spodní čep v rameni a nezajistili ho proti vyšroubováni se rozklepnutím podložky do těhlice. Čep se samozřejmě sám vyšrouboval a to bylo potom výmluv a nesmyslných argumentú ze stran koncesionáře. Až potom po čase pravda vyšla na povrch, kdy se "mechanik" kterej tuhle konkrétní práci dělal nevědomky prořekl, že v údajném servise byl jako brigádník a moc autům  nerozumí. A má právě tuto zkusenost, že nevěděl, že se má rozklapávat nějaká podložka a zákazník se málem zabil. Ale že se to nějak okecalo do ztracena. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak je pravda, že se rychlé opravy (RS--rychlá služba) dělaly někde za sklem už za komančů, byly to opravy a servis do cca jedné hodiny, takže oleje, filtry, diagnostika, lehké opravy

na druhé straně tam nikdo nechtěl dělat--kdo by taky chtěl, aby se mu někdo díval celou šichtu na ruce??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Olej jsem chtěl dělat v 5000 km, nakoupil olej, filtr a najel autem do vjezdu, lehnu pod auto (nemám zvedák, jen panenku) a když jsem uviděl ten obrovský kryt pod motorem, zase jsem vyjel a zajedu někam do dílny, kde se půjde domluvit a vyměním to tam, pokud to půjde... Ten kryt bych možná pod autem sundal, ale už bych ho sám nevrátil zpět... Budu dělat výměny oleje po 15tkm - jednou "sám" a podruhé to vyjde na garančku.

A zajíždění jsem pojal takto: prvních 2000-2500 km jsem často střídal kvalty a rychlosti - žádná dálnice apod... Snažil jsme se motor nenechávat vytáčet nad 3000 - v rámci toho co mě nechala převodovka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Martin-ant napsal:

No právě... Už je vidím, jak mě tam nechají se dívat.....

Takže budu dělat to co umím abych vydělal na to co neumím.....;-)

Třeba, když jsem byl s Fordem na poslední (5.) garančce v HK, tak tam mají vytrínu a je vidět na dílnu z místnosti pro zákazníky. Ale, co mě tam tenkrát dostalo bylo to, že po pěti letech se přišlo na to, že torpédo pod oknem je špatně přidělaný a je na to svolávačka. :D Nedokázali mě tenkrát vysvětlit, proč to neudělali v jiném servise předtím. To jsem jezdil do Vysokého Mýta a poté do České Třebové, tu potom zrušili atak jsem byl na poslední právě v HK. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...