Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Mobil pro dítě


morepower

Recommended Posts

Hele, aniž bych vám chtěl bránit v rozkvětu...furt jde o telefony pro sotva devítiletý děti. Takže ty zajímá maximálně "babička granny" a "lego příběh 2" na youtube. iphone nebo android pro ně není rozdíl. Volat budou jen mě nebo ženě, na data si sotva šáhnou a fotit budou tak maximálně obrázky, co dělala druhá Bé.

Přesto jako nechci aby se jim to sekalo, blblo to nebo padalo. Koukám po něčem, co má aspoň 2GB RAM a klidně jen 16GB ROM, LTE a foťák stačí 8Mpix a to je asi tak všechno. Cenovka do dvojky (trojka max) je tak akorát. Co vám budu povídat.

Narazil sem na nokii 2.2 třeba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, pavelu96 napsal:

Naše děvčata mají Samsung galaxy S40 v barvách bílá, oranžová a černá - maximální spokojenost :super

Před tím měli Xiaomi Redmi 3 a 4 - zabržděné nízko paměťové srágory, ale na začátek stačí...

Srovnávas mobil za 2500 a 5500....toho Samsunga tak vyuzijou 🤔

No kdyby proti nim bylo xiaomi ve stejný cenový relaci možná by ten Samsung dostal naprdel.....

Ta Redmi 6 má tuším 3GB/16Gb ;) 

Upraveno uživatelem MJSytic
Pokud chceš něco doplnit, použij tlč. "upravit".
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cenový limit tady nebyl...:myslim

Myslím, že S40 využijí... :aut

Zajímají se o fotografování, tak  foťák byl jasná volba... 64 GB RAM - proč ne, nechci řešit situace - "nemám  místo na aplikaci pro úpravu fotografií "

Xiaomi za 5500, bude furt jen Xiaomi co zamrzá a blbne mu mikromikrofon. Prostě jsem vyzkoušel a už to nechci, ale to samé napíše Ajfoňák o Samsungu :aut, ale to je úplně :xvul:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale vidím že je to všude stejný, co děcka zajímá, jediný co slyším a vidím je babička granny, lego příběh a minecraft, ten teda vítězí. Moje děcka mají 6 a 8, zatím jim půjčuji naše předchozí modely, ale kdybych kupoval tak jenom Xiaomi redmi, je nějak za 2700 a úplně by jim stačil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@pavelu96 Sám mívám prémiové Samsungy, teď zrovna Samsung Galaxy Note 10+. Přesto s klidem doporučím levné Xiaomi, nic se neseká, mikrofony fungují. Jasně, foťák je horší a pokud je prioritou (u Tebe je), pak to chápu. Ale i tak bych jako první mobil pro malé děcko nedoporučoval nic drahého.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jasně. Napsal jsem aktuální situaci a co jí předcházelo. Xiaomi jsou pro malé děti v pohodě, ale za dva, tři roky už prostě nestačili... Ze tří dvoum blbnul mikrofon a reproduktor hrůza. Každotýdení restarty po zámrzu u všech tří...

A s prémiovkami jsme na tom podobně, taky používám Galaxy S10 a proto mají holky A40 :super

Ta Redmi 7 co vybral @morepower je pro devítileté super :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Tak kluci, koupil sem dva kusy Xiaomi Redmi 7 (červenej a modrej). Včera je děti dostaly a musím říct, že se mi samotnýmu líběj, hlavně ergonomicky. Uvidím jaký budou postřehy z praxe.

image.png.19a9e5b217d24cebbcd08d151601a515.png

 

PS: osobně mi po "prvním vošahání" seděj víc než muj vlastní samsung A50. Toho se zbavim rychle teda

 

Takže děkuji za rady :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsem rád že je spokojenost. Jak jsem psal, sám jsem se po nich díval, že je vezmu děckám, nakonec sem jim koupil ps4 a je klid. Stejně by zatím měli mobil jen na hraní her, tak PS je lepší, a mobily budou třeba za rok, až ten starší půjde do 2. třídy. Tak ať slouží ke spokojenosti 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Péťa já mám podobnej názor. Telefon nejdřív až nebude moct chodit do družiny aby se ohlásil že dorazil do školy a že dorazil domů ze školy. Někdo to má třeba jinak ale já si myslím že když vydrží bez mobilu co nejdýl tak se vůbec nic nestane bohužel druhá věc je že haranti dokážou bejt zákeřný a stačí jeden hajzlík ve třídě a i kvůli blbýmu telefonu dokáže rozložit jinak dobře fungující kolektiv. Holka dostala první telefon na začátku páté třídy když už nemohla chodit do družiny nějakej obyčejnej tlačítkovej kterej do školy nenosila protože bejvalka jí ráno cestou do práce ve škole zahodila tak měla jistotu že do školy dorazila no a odpoledne se s telefonem ohlásila z domova že je doma ze školy, někdy na konci pátý třídy dostala matlafoun více méně až když dokázala že se o to zařízení dokáže postarat jednak aby ho nikde nezapomněla a taky že ho udrží v chodu a nebude se vymlouvat že jí došla baterka. Vím že jí do toho telefonu bejvalka dala nějakou apku přes kterou se jí ukazovalo kde mladá trajdá jasně že musela hlásit za kterou kámoškou jde nebo kde budou s kámoškama ale tak výš jak Praha je velká a nemůžeš to smrádě držet pořád doma navíc bejvalka bydlí v Dejvicích a holka chodí do školy na Vinohradech takže kámošky má tam . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo svatá pravda ,ty matlafouny jim nic nedají, akorát si kazí oči, ničí jemnou motoriku a vypatlavaj jim mozek...

Jo a nejlepší je když je rodiče nechají hrát hry,kde mlátí a zabíjí lidí,nebo auta na sráží lidi na ulicí.....je to vlastně pohoda dětem dat mobil nebo PS4 a mít od nich na x hodin pokoj.... než je naučit nějaký sport nebo je dát na kroužek.... druhá věc kam děti dát ,když neumí ani kotrmelec a rodiče jsou líný jako prase...

Rodič jim musí k tomu mobilu předložit lepší alternativu.My v létě jezdíme na výlety na kolech, děti i my hrajeme tenis, ale umí na svoje roky i nohejbal a volejbal,plaveme....v zimě přes týden jen procházky venku cca denně nebo obden cca 3km,o víkendu bruslení nebo sjezdovky....i když co se naučili na lyžích na brusle moc nechtějí.... občas bazén....dá se říct ,že jsme pořád v pohybu...jasne,možná že mě s tím pošlou ve 13-15 k šipku,ale základ do života jsem jim dal a budou se k tomu kdykoliv vrátit....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já dal děckám PS proto abych měl přehled o tom kdy a co hrají, je to jen v obýváku. Navíc se dívají z velké vzdálenosti, oproti mobilu. 

A ano, jsem rád že dám děckám PS a mám od nich klid, ale ten klid mám proto že můžu jít něco dělat na baráku. Na práci si je beru, chci aby viděli jak se co dělá, ale pokud ti práci chcu potom udělat, tak už musím být sám. Je jim 6 a 8 let, takže zatím jsou malý. Kroužky děcka mají, ale na všechno je málo času, když člověk jede z normální práce na fušky, takže se pořád snažím to kombinovat, práce, fušky, děcka , kroužky, barák, a ještě manželka 😀

Toho času je prostě málo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale tak kluci, nedělejte z toho sociologicko výchovný téma. Mobily za to nemůžou, že se některý děcka chovají asociálně a hloupě, nebo uměj sotva zašroubovat matičku případně regulérní kotrmelec, může za to výchova a vedení :) A to v naprostý většině selhává u rodičů. Jak začly chodit do školy (i když už ve školce je to znát), bylo během chvíle vidět, z jakejch poměrů dítě vychází a jak se mu kdo věnuje. Tím bych tenhle off topic :xvul uzavřel.

Každopádně eště jednou díky za tip na ty Redmi :D

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Ahoj kluci,

to to letí. Děckám bude 13 a je čas na novej mobil. Předešlý redmi posloužily dobře, žádnej problém s nima nebyl, jen prostě morálně zastaraly a taky děti se posunuly jinam (logicky)

Na vánoce jim pořídíme novou placku. A požádal bych zase o pár tipů, posledně jste mě navedli skvěle :D

Požadavek - cenovka max 8-10/ samozřejmě android/ dost výkonnej na hry/ odladěněj/ hodně solidní foťák

(jabko nechtěj, ale to bych věřil, že jsou ovlivněný mnou, protože já měl jabko skoro rok a nějak jsme se nepotkali)

mám zatím 3 kandidáty:

Motorola edge 30 - hlavní kandidát

Motorola edge 30 neo - ergonomie lepší než kolega nahoře, ale má menší úložiště, horší foťák a neumí tolik z těch "motorola blbostí"

Poco X5 - asi lepší ve spoustě věcech než ty dva nahoře a má lepší cenovku, ale tak nějak mi nesedí nebo co...

co vy na to?

díky

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...