Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Parkovací senzory Přední- ukazují - nepípají


jindra73

Recommended Posts

  • O 6 měsíců později...
  • O 3 týdny později...

Peugeot 308 II 1,2 THP  - Závada -

vysokofrekvenční pískání z krabičky (modulu) parkovacích senzorů (v kufru nad podběhem zadního levého kola). Jakmile  auto projede vodou. Jak kamera, tak i senzory fungují normálně. Po vyschnutí ,či za sucha vš OK. Zajímavé na všem je to, že pískání pokračuje i po vyjmutí klíčku ze zapalování.  Na přístrojové desce se neobjevuje žádné hlášení. Zbavím se toho jen odpojením baterie. Po opětovném připojení píská dál. Prozatím řeším odpojením konektorů v jednotce  park. senzorů - poté se mi na obrazovce objevuje hláška Servis. Auto je v záruce tak to konzultuji i s Peugeot-servis Písek. Prozatím mi odmontovali kouli závěsného zařízení (což mohl být celkem logický krok) leč nepomohlo to - byl jsem tam za sucha! Nemá prosím někdo s takovouto závadou zkušenost ?  Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Než sundali tu kouli napíchli to na diagnostiku?  Auto máš od nového a TZ je dodělané později v čase nebo tam bylo montované hned na začátku? A dokud tam TZ nebylo fungoval PA normálně nebo taky takhle? A jaká je elektrika u TZ originální nebo nějaká univerzální?   Pokud TZ montovali dodatečně a začalo to zlobit až po montáži TZ tak to spolu souvisí a viděl bych že někde přiskřípli kablík od čidla nebo do některého čidla nechtíc bouchli třeba při pasování nárazníku na vůz zpátky nebo blbě zapojili některý konektor a dostává se tam voda. Je toho moc co by to mohlo být originální diagnostika a zdatnější diagnostik by měl být schopen zjistit jestli je příčina v čidlu nebo v kabeláži nebo v tom že spolu nekomunikuje ŘJ PA s ŘJ TZ. Ale logicky pokud je na autě koule a nepíská to a začne to pískat až když to zmokne tak ta koule čidlum nevadí. Spíš bude někde netěsnost a dostane se voda kam nemá. Mě to na 807 dělalo hodně dlouho podobně po dešti se PA odpojil že chyba po pár dnech když to vyschlo začal fungovat ale moje kovářovo kobyla takže jsem to neřešil pak jsem něco zkoumal diagnostikou a náhodou jsem si vzpomněl tak jsem to zkouknul a házelo to chybu jednoho čidla to jsem vyměnil pár dnů to fachalo a pak to přestalo úplně takže je chyba ještě někde v kabeláži ale nějak jsem si už zvyknul couvat bez. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za odpověď. Auto jsem koupil z druhé ruky před měsícem a tak nevím kdo a jak se v něm "vrtal" a začínám tušit i proč ho prodal. Ty problémy musel mít již minulý vlastník a ten mi to jistě neřekne. Tažné je sice od Peugeota, ale servisák mi říkal, že není originální.  Ve velkém TP je ale zaneseno originálně - ani zmínka o dodatečné montáži. Tzn. že bylo namontováno v Peugeotu před koupí a přihlášeno i s ním. Děkuji za radu. Budu pátrat i tímto směrem (okolo zásuvky TZ). Na pondělí jsem objednán do Peugeota tak snad se s tím chlapi nějak poperou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poděkování Venovi - přesně jak jsi napsal.  V servisu zjistili, že el. zásuvka tažného zařízení je napojena přímo na světla - bez krabičky s elektronikou. Zásuvka se za vlhka prokratovala a to (snad) způsobovalo  pískání jednotky park. senzorů. Vyměnili zásuvku, utěsnili - kouli hodili do kufru - zatím vše OK (ještě nepršelo !) a já tahat nic neopotřebuji.  Auto jsem koupil a TZ jsem bral jako bonus- DĚKUJI

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak dlouho , než odejdou výstupy v BSI :aut

A teď vážně , takovouhle elektroinstalaci nepoužívat , jestli nechceš mít ještě větší problémy , než pípání senzorů za vlhka , starou el. tažnýho vytrhat a zapojit tam el. s jednotkou tz .

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...