Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ochladilo se a opět řehtáme :-(


ineverexist

Recommended Posts

U motoru RHZ jako každý rok když se ochladí cca pod +3 °C, tak motor při startu zařehtá. Ještě se to opakuje když se hned rozjedu a nenechám chvíli ohřát. Je to zajímavej jev a rád bych se ho zbavil.

Je možné že si řj motoru třeba podle snímače venkovní teploty/teploty motoru mění při startu předvstřik? Nebo je pořád stejný? Protože se to projevuje jen a pouze při startech pod +3.

Vadný vstřikovač je asi také možnost ale auto se chová jinak zcela normálně.

Možno i nějak upravena davka pro studeny start? To se ale těžko bude hledat.

Startuje dobře a jezdí jako drak, teda spíš žena s tim lítá jako drak. Spotřeba cca 6,2 z cca 5tis km při prum rychlosti 63 km/h. Oproti koncernu PD77kW je peugeot raketa.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snímač venkovní teploty v zrcátku nemá vliv na motor vůbec. Co se týče motoru a teplot tak ma vliv snimac teploty nasavaneho vzduchu (vetsinou soucasti MAF) a snimac teploty chladici kapaliny. Zacni diagnostikou, nic jednodussiho neexistuje. Tam se muzes podivat, co je kdyztak spatne (zda-li souhlasi/nesouhlasi hodnoty napr. teplot z jednotky motoru s realitou). 

A jestli jede peugeot cr80kw RHZ oproti pd77kw (BJB, BKC, BXE) vyrazne lepe, tak je bud peugeot upravenej na jednotce nebo je s konkretni pd77kw neco spatne, jinak to neni mozny. Oba motory maji 250Nm. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

naše bývalá fiesta 1.4 Tdci při studených zimních startech pravidelně zaklapala , přirovnal bych to ke hliníkovému klapotu , takový jako když jsem několikrát slyšel  motor při rozjezdu na špatný ( vyšší ) kvalt kdy motor skoro chcípl ale z posledních sil se rozjel. Auto to dělalo od najetých 8 tis km  až do teď více jak 100tis .

Mimo téma, mám 2.0 Tdi 77kw,  linější svi.ni jsem snad nikdy nejel , mám ho od novoty , teď má něco málo nad 10tis km.

Upraveno uživatelem Davidak79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Davidak:   Jen jsem se tak zamyslel, jestli nemam moc maly pozadavky, kdyz se psalo, ze 77kw PD jsou lenivý. Protoze ten motor jezdi podle me svizne, usporne, dobrej kroutak. Ta 75kw, to jsem neridil, ale obecne si to umim predstavit, jelikoz s kazdou novejsi euro normou klesa dynamika agregátů napric vyrobci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vies jak sa vravi ked si kupis motor PD zitra ti uz nepoprede :D

ale nie idu dobre , moje upravene taha lepsie hlavne do kopca ale keby to mam v serii tak   by zrejme o nejaky kus  vyhral 

pretoze ti nemci su majstri klamu 

on ti napise do TP  ze to ma 77 kw ale na brzde 86 kw :D

a vsetci su spokojni ti platis nizsiu poistku a oni zase majstri motorov ze lepsieho motora neni siroko daleko ked ten od francuzov 77kw nestiha :D

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuji z konecne nejake konstruktivni rady. Zajedu si na diag.

Je to osklivej zvuk v tu chvili startu. To rehtani je takovej klasickej zvuk kterej nejde s jinym zamenit. Kdo nevi tak to asi neslysel.

To PD bylo psano hlavne jako srovnani toho ze pezo jede nadmiru dobre na to kolik to ma najeto. Jinak je to PD plecka, ono to jede ale nez se to rozjede to je doba, nastesti to ma 6q ale zas nez to tam clovek presazi. Nebo teda plyn az ba podlahu ale neni to muj styl, pak je to jina. Svezl jsem se stejnym autem ktere ma chip na 103kW a to se chova o poznani jinak tahne pekne od 1500ot/min ale porad je to takove mdle jako by to jelo bez turba. Jde to stejne v celem rozsahu otacek, nema ten motor kroutak na spodu. Zato Pezo zatahne odspodu a radim dal cca 2600ot. Jsou ty motory uplne jinak nastaveny. Je to uz tezce offtopic ale co uz :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...