Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nemáte někdo zkušenosti s montáží a celkově funcí autoalarmu magicar 9200 ? Zajímalo by mne jak moc je složité jej namontovat do auta a tak pod. Případně zda by se našel někdo z Moravy kdo by to za rozumný poplatek namontoval, protože většinou za to chtějí kolem 2500 kč (práci) Je fakt že tam je i zapojení autostartu a takové vychytávky.

Odesláno

No pokud tam máš kód přes klávesnici+infra tak mi ještě nikdo nepotvrdil možnost dálkovýho startu aniž bys musel imobilizér úplně odpojit.

Odesláno

Imobilizer tam nemám. A D.O. mi nefunguje. Jak jsem to auto koupil, tak tam byla jen jedna batreka a tak jsem dokoupil druhou a klíč sice svítí, ale auto nic. Jestli to bylo na plovoucí kod, tak se to asi rozešlo. Ten Magicar píše že přiloží návod ke každému typu vozu, tak jsem zvědavý, jenomže já nejsem eletrikář a schemata zapojení mi nic neříkají. Ale tak asi to objednám a pak napíšu jak to šlape

Odesláno

No oni používají na imobilizér tzv. \"bypas\". Taková krabička do který se dá druhej klíč a díky tomu se to vlastně odblokuje.

Pokud máš rozhozenej plovoucí kód jde to doma zase nechat sesynchronizovat. ;)

Odesláno

No jo, ale jak to sesynchronizovat ? Ve značkovém Peugeotu budou chtít tak 1000 kč. Ale tak to už je úděl. No nedá se svítit. I tak díky za rady

Odesláno

Máš na ovladači 1 nebo 2 tlačítka? Já rádiový nemám, ale určitě někde tady se o synchronizaci už psalo. Bylo to velmi jednoduché. Zkus vyhledávání. ;)

Např. zde. ;)

[upravil dne 9/3/06 Dave_k]

Odesláno
Původně zaslal: Xonik

No jo, ale jak to sesynchronizovat ? Ve značkovém Peugeotu budou chtít tak 1000 kč. Ale tak to už je úděl. No nedá se svítit. I tak díky za rady

mam strach ze ti to v peugeotu nesesichronizujou, protoze ja jsem si nedavno kupoval novej klic s dalkou (starej klic byl vypavenej, tak nefungoval) a jaky bylo moje prekvapeni, kdyz s tim novym klicem taky nejde odemykat dalkove :-((, v servise mi tvrdili, ze se nic synchronizovat u radioveho ovladani nemusi, tak otviram porad rucne. Samotnemu se mi to \"sesynchronizovat\" nepovedlo viz. navod v odkaze od Dave_k

Odesláno

Píši až teď. Tak klíč se mi úspěšně nakodovat podařilo. Byla to otázka 3 sec. Přesný postup tedy je. Klíček zastrčit do zapalování a otočit do polohy 1. Svítí jen kontrolka dobíjení. Poté zmáčknout knoflík na klíči a podržet. Jak se to sesynchronizuje, tak bliknou všechny blinkry a auto zamklo. Jinak ten knoflík jsem musel držet asi 2 sec. A teď jsem max. spokojený. Díky všem.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak včera mi namontovali onen zmiňovaný Magicar 9200 včetně mikrovlnného čidla a by pas modulu do mojí 406 2,1 TD Break. Ještě v tom trošku plavu co se týká funkcí, ale už na to přicházím pomalu. Zatím jsem maximálně spokojený. Nechal jsem si zapojit i dálkový start a opravdu to pěkně startuje. Nažhaví to a jak zhasne kontrolka žhavení, tak začne točit startér a jakmile zhasne kontrolka dobíjení, tak to vypne startér. Myslím že to má výrobce docela vychytané. Jinak co se týká mikrovlnky, tak tu mám zatím jen provizorně. Raději jsem stáhnul citlivost, ať mi to nehouká při každém projítí kohkoliv kolem auta, ale zítra to budu zkoušet a ladit. Jinak zkoušel jsem třeba otevřít kufr a pomalinku tam dát ruku a hned to spustilo alarm. Má to i předalarm a ten funguje taky dobře. Na jemné otřesy to jen houkne a když je větší otřes tak to spustí naplno. Jediná nevýhoda byla že cena montáže byla 2700 při ceně 150 kč za hodinu. Takže si s tím ten autoelektrikář hrál 1 a půl dne. Byl tam nějaký problém s tím zpoždovačem zhasínání světla v interiéru. Tak takové mám zkušenosti s tímto poměrně levným alarmem. Pokud by se něco dělo dál, tak to sem dopíšu. Ale ti co si chtějí koupit funkcemi nabušený alarm, tak vřele doporučuji.

Odesláno

Zkušenosti přímo s Magicarem nemám, ale pořizoval jsem autoalarm od Crimestoper CS 1513 s pagerem a startem na dálku do 700 m v současné době 3 500 Kč s DPH, který bohatě dostačuje, v záplavě funkcí se, ze začátku člověk topí jak píše Xonik. Jenže pak z ničeho nic mi přestal fungovat dálkovej start. Pořídil jsem si novější model CS 1613 (5 900Kč), kde naštěstí všechno v pohodě. (ale prý na té 1513 odešla centrální jednotka) sice mi to na záruku bez problému vzali, ale už bych asi nešel znovu do Crimestopperu, jen má osobní zkušenost.

Xoniku, jak máš udělanej ten start na dálku, já měl, že když se šlápne na brzdu, auto se vypne. Což s tím nešlo normálně jezdit, pokud bylo nastartovaný na dálku. Bylo to jen na ohřátí motoru, jak u toho Magicaru?

Super funkce byla, že auto zůstalo nastartovaný, mohl jsem si vzít klíč ze zapalování a zamkonout auto zvenčí, příjít a jet, když jsem někde nechtěl auto nachvilku chcípat a jen si odběhnout.

Za namontování v dobrém el. servisu chtěli v Praze i okolí kolem 3 000Kč, a u jednoho šikovného eletrikáře 1500Kč, makal na tom celý den! Sám bych si to ani náhodou nedal!!!

Jen pro zajímavost, pokud to není tajný, na kolik tě vyšel alarm od Magicaru?

Odesláno

@Aleku : k tomu slapnutiu na brzdu :

- nastartujem auto na dialku

- odomknem auto

- vlozim kluc do zapalovania a otocim s nim do tretieij polohy (hrozi sice znicenie startera , ale

je to o zvyku)

- zmacknem brzdovy pedal

- a mam auto ako keby som ho nastartoval rucne

mam M 3000

Odesláno

Tak start je tam řešený několika možnostma. Správně by to mělo být tak a tak jsem to i měl když jsem si to přebíral že přijedeš odněkud, vypneš klíček a motor běží dále. Vytáhneš klíč necháš neutrál a ručku a jdeš z auta pryč. Jak zavřeš za sebou dveře, tak se motor zastaví a je připraven k dálkovému startu. Takže je to připojené na dveřní spínač. Ale mě to štvalo že jsem musel motor zastavovat i normálně otevřením a azvřením dveří. Tak jsem to přenastavil na automatickou převodovku. Tam to jde klasicky. Otočím klíčkem, motor se zastaví, vystoupím, zapnu alarm a jdu pryč. Potom jdu k autu a nastartuju dálkovým. Je tam sice riziko že když tam nechám kvalt, tak se to rozjede, ale tak jak to bylo původně, tak musel řidič opouštět poslední vozidlo. Nevím proč nebo jak, ale když odešel spolujezdec později než řidič, tak to potom nechtělo startovat. Teď jsem max spokojený. Jinak alram vč. mikrovlnky a by pas modulu mě vyšel na 4000 kč s DPH a montáž 2700. Ale 2 a půl dne práce. Kdybych kupoval dnes, asi bych si vzal o 1000 kč dražší model a ten už má i to že automaticky odemkne jak se přiblížím k autu a zase zamkne když se vzdálím. Ale tak to jsou už detaily.

Odesláno

Jo každou chvíli přijdou z nějakou novinkou, která je zase o něco víc nabušená funkcema, oproti minulý. Nejlepší je vývoj chvilku po koupi nesledovat, akorát to nas..e!:roll Za 4 000 je pohodová cena:cool:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...