Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

5008 1,5 BlueHDI MAN


pap13

Recommended Posts

V polovině září jsem převzal 5008 1,5 BlueHDI, MAN,  Allure, + keyless, el. kufr, amazonite grey, vyhřívané sedačky, alarm, plnohodnotná rezerva, automatické přepíaní světel, control grip, couvací kamera, mrtvý úhel,   atd...   objednanou v cca půlce května.  Zatím najeto cca 1900 km, průměrná spotřeba od pořízení 6,1 l/100 km, motor zatím zajíždím. Dojmy po měsíci fakt super. 

Nechápu recenze, kde uvádí, že se nemůžou srovnat na místě řidiče.... asi to píše někdo, kdo má postavu vybočující širokému průměru. Já mám 183 cm a 82 kg a naprosto bez problémů včetně ergonometrie sedaček. Malý volant je super, zvykl jsem si okamžitě a už bych neměnil. Výhled na přístrojovou desku naprosto bez problémů. Na vypínaní „start and stop“ jsem si zvykl po 3 dnech, prostě jen o jedno klinutí více, takže to jako otravné nehodnotím i když, kdyby to šlo vypnout nastálo nebyl bych proti. 

I-cockpit hodnotím jako uživatelsky příjemný a intuitivní, když jsem přecházel z Win na OS-X bylo to horší. Androidauto bez problémů, navigaci jsem nepřikupoval, google maps naprosto vyhovující. 

Objednal jsem nějaké doplňky z Alliexpress a sedí pěkně, zejména magnetický držák mobilu.  Teď jsem pořídil zimní pneu Nokian... tak uvidím. Nyní čekám na ocelové kryty prahů z Automedik. 

Konfiguraci vozu jsem mohl měnit ještě cca 2 měsíce po objednání. V rámci Emotion Day jsem obdržel autosedačku v hodnotě 10tis. Celá komunikace s prodejcem bez problémů po celou dobu – vstřícnost a ochota pod heslem „můj zákazník – můj pán“ a to veškerá komunikace probíhala po mailu nebo telefonicky, slevu z doporučené ceníkové prodejní ceny importéta jsem dostal myslím v pěkné výši.   Auto bylo  v rámci Emtoin Day vyzkoušet jen manželka, když jsme se rozhodovali mezi 5008 a Rifter. 

Přikoupil jsem prodlouženou záruku 5 let /100.000 km. 

Pojištění mám POV+HAV+GAP u ČSOB za krásnou cenu ... ale stálo to trochu úsilí. 

Jediné co mě mrzí, že nyní nabízejí 5008 v červené barvě, to bych neváhal. 

Vybíral jsem mezi Kodiak, CR-V, X-Trail, Touran.Tarraco, Zafira, Galaxy a Rifter.

Fotky nepřikládám - všichni víme, jak auto vypadá...

Upraveno uživatelem pap13
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak o víkendu měla auto manželka, najela cca 350 km a průměrná spotřeba 5,5 l na 100km... no pokuty za rychlost dostavá většinou ona, tak asi "dobrej oddíl" 🤨. Celková mi teda klesla za minulý týden viz. obrázek. 

Přidávám teda nějaké fotky.. aby se neřeklo...

d0a73918-e2fe-49e5-8e6d-77aa5f0956a4.thumb.jpg.dacda8c80a5172cca9c6806d5f7c0d54.jpgaca6f993-5086-48af-933d-fd26f3a6e4b2.thumb.jpg.b054c6852a61340bf75729f726208b5a.jpg

7ff6ad9f-fcc1-437d-b300-890988349d90.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v minulém týdnu jsem četl článek o 5008 myslím na seznam.cz a pan novinář si opět stěžoval, že se nemohl srovnat na místě řidiče, kolenem tlačil do příliš velkého středového tunelu a neviděl na ukazatele.. schválně jsem se na to teda  dnes, když jsem řídil soustředil a opravdu nechápu jak to může někdo říct.. možná ten co v tom autě seděl jen 10 min, aby když píše recenze se v něm aspoň trochu svezl a při těch 10 minutách, co měl na jízdu si ani nestihl pořádně srovnat sedačku a volant... jinak si to nedovedu vysvětlit..

Jedna věc, co bych na autě ocenil.. aby permanentně ukazovalo aktuální spotřebu.

Taky přemýšlím o dokoupení krytů vnitřních prahů, zejména k vůli dítěti do zadu.. když nastupuje tak vždy na ně stoupne.. viděl jsem, že je teď mají originál v eshop peugeot  sice jen na přední prahy, ale cena cca 3500Kč za kus mě  odradila... to raději koupím na Alliexpress za 1500Kč sadu. 

Upraveno uživatelem pap13
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se objevila první závada po cca 2 měsících a 3500 km. Vceřa, když jsem řídil a telefonoval tak po ukončení hovoru přestaly hrát reprodoktory. Rádio nebo Spotify běželo, ale zvuk žádný, Auto jsem vypnul, zamkl a opět nastartoval a výsledek žádný. Poté jsem tedy byl v obdhoďáku cca 30 min, přijde k autu nastartuji a vše OK.... 

 

Upraveno uživatelem pap13
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Dacie mi nesahej, Peugeoty ani Hyundaje jim nesahají z hlediska kvality ani po kolena. Měl jsem tři a všechny bez jediné závady, ta první šla z domu společně s bývalkou a měla 170 tisíc, dělal jsem jen předepsaný servis, druhá v rámci dělení majetku po rozvodu, likvidace společných dluhů v asi 19 tisících a ta třetí jen proto, že jsem si usmyslel koupit Hyundai I 30 a trošku z ekonomických důvodů, musel bych do ní vrazit asi 38 tisíc při reálné prodejní ceně 58. Bych musel spadnout z baobabu na hlavičku, abych to do ní vrazil. Ale nešlo o závady, ale zase jen o časový servis, rozvody, nové gumy letní zimní atd...

Upraveno uživatelem Espero
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...