Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot v ČR, září 2019


Béďa

Recommended Posts

Peugeot v ČR si v září zajistil největší tržní podíl roku 2019

V září Peugeot v ČR realizoval výrazný meziroční nárůst: +39,3 % a posun v žebříčku automobilek o dvě příčky na 4. pozici. Podíl značky na trhu dosáhl 6,05 %, a je tak nejvyšším v letošním roce. V rámci lehkých užitkových vozů se Peugeot s 23,34% podílem na trhu LUV dostal do čela pořadí automobilových značek. 

„V prodejních výsledcích, kterých jsme v září dosáhli, se samozřejmě odráží úspěch akce „7 dní Peugeot“, ovšem nejen to. Celkově v letošním roce podáváme stabilní výsledky. Ve všech zatím uplynulých devíti měsících naše registrace přesáhly tisíc vozů, bez ohledu na výkyvy trhu,“ říká Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Měsíc září byl pro značku Peugeot v ČR prodejním obdobím, ve kterém vykázala nejvýraznější meziroční nárůsty, a to +19 % u osobních vozů, + 97,9 % u užitkových vozů a +39,3 % celkově.

Registrace značky v září dostáhly 669 osobních vozů, což představuje 4,24 % trhu. V kategorii LUV Peugeot registroval 384 vozů a obsadil bezmála čtvrtinu českého trhu lehkých užitkových vozů.

Celkový počet 1053 registrovaných vozů vynesl značce Peugeot největší letošní podíl na trhu: 6,05 % a čtvrtou, tedy dosud nejlepší pozici v žebříčku automobilek.

Za prvních devět měsíců letošního roku Peugeot v ČR prodal 8765 osobních vozů. Meziroční nárůst činí +4,2 % (356 vozů). Podíl značky na trhu osobních vozů vzrostl o více než půl procentního bodu na 4,59 %, což znamenalo postup v žebříčku automobilek ze sedmého na páté místo.

V kategorii lehkých užitkových vozů Peugeot v ČR registroval 2167 vozů, tedy o 13,6 % (259 vozů) více než za stejné období roku 2018. Podíl na trhu představuje 13,90 %. Od titulu nejprodávanější značky užitkových vozů v ČR, který Peugeot v ČR získal v letech 2017 a 2018, ho nyní dělí pouhých 30 vozů. Ve prospěch Peugeotu mluví akční nabídka „31 dní Peugeot Professional“, která potrvá až do konce října.

Celkově Peugeot v letošním roce směřuje s 10 932 dosud registrovanými vozy k novému prodejnímu rekordu. Na klesajícím automobilovém trhu (-7,1 %) jako jedna z pouhých čtyř značek v první dvacítce automobilek drží dlouhodobě růstový trend.

logo-Peugeot_0_1_0.jpg

ilust-foto.jpg

Marco-Venturini.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...