Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

bouchání zadních výklopných dveří expert teepe


mataexpert

Recommended Posts

  • O 2 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...

A podařilo se to někomu vyřešit nějak, zda třeba novým gumovým těsněním dveří či jinak. Já když posunu zámek tak je to lepší ikdyž to trochu bouchá ale zase se mi hůž zavírají dveře a když to seřídím podle zavíraní dveří tak to bouchá strašně a nechci kupovat nový zámek zda to nebude třeba zámkem.díky za postřehy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 měsíců později...

Drnčení plastového dílu poznáš jednoznačně. Taky jsme pátrali na obou autech (mým i kamošovém) a zkoumali různé zvuky. Díky tomu že ve fabrice máme spoustu železničních přejezdů tak byla eliminace "drnčení" lehčí. Hodně drnčí sedadla když jsou vyšoupané plastové povlaky na těch zubech. Ale zadní páté dveře uslyšíš až sedíš v kufru. Jinak dost se ozývají trny na posuvných dveřích. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...
V 5. 11. 2020 at 17:43, Stasiek napsal:

......Jinak dost se ozývají trny na posuvných dveřích. 

Přidám se k dotazu. Se zadními dveřmi sice problém nemám, ale boční šoupačky drnčí a klepou hrozně. Zkoušel jsem hýbat s trny i zámkem, ale žádná změna. 

Řešil toto někdo?

Díky

Upraveno uživatelem Miryn2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V posuvných dveřích je vzpěra která se ráda uvolňuje. Je třeba demontovat tapec a vzpěru přilepit karosářským silikonem. A na trny jsem nasadil smrskávací bužírku a zahřál a je klid. Ale stejně je to velká karoserie která když se začne kroutit tak s tím nic neudeláš ono to pak skřípe všude. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by mohlo být ono, z jedněch dveří se ozývá zvuk kov na kov, to vypadá na tu vzpěru. Až bude tepleji zkusím sundat tapec, v zimě jsou plasty zkřehlé a nerad bych ulámal všechny ty plastové kolíky. Jestli jsem se dobře koukal, tak tapec drží jen na jednom šroubu dole a po obvodu jsou jen plastové kolíky, které je potřeba "vytrhnout", nebo je na to jiný postup?

S tou bužírkou to je dobrý nápad. Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

mám pocit že se mi podobný zvuk začíná objevovat... takže díky za radu 🙂 ale jak píše kolega Stasiek je to krabica kde když něco neklepe z auta tak je to náklad... a občas mám pocit že když nic nevrže tak je to rozbitý 🙂 a nebo prázdný gumy 🙂 🙂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Přidám svojí zkušenost z drnčením. Po sundání tapecu na zadních dveřích se musí odlepit plastová membrána, aby se dalo dostat dovnitř. Pak je vidět taková plechová výztuha. A ta za různých okolností vibruje. Mezí ní a plech jsem natlačil karosářský tmel (tak se i jmenuje, když ho někdo bude shánět), pak už jen nechat vytvrdnout, zadeklovat a je po problému.

Upraveno uživatelem Zdenda65
Doplňující info
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém s drnčením dveří se mi snad také podařilo vyřešit, opravdu šlo o uvolněnou plechovou výztuhu. Zvolil jsem ovšem trochu jiný postup, vzhledem k tomu, že výztuha byla dost napružená směrem od plechu dveří a mezi ní a dveřmi byla mezera cca 1 cm, jsem se rozhodl místo přilepení plech na plech, vlepit mezi výztuhu a dveře pěnovou izolaci, tím jsem vymezil mezeru a vznikl pružný spoj.

Překvapilo mě, že původní tmel byl ztvrdlý jako kámen, je to normální? Čekal jsem pružný spoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...