Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klimatizace a topení funguje na půl.


Duin

Recommended Posts

Ahoj,

na našem busu P807 2.0RFJ benzin+lpg jsem si v horkém létě všimnul, ze dvouzonova klima v režimu mono u řidiče chladi a u spolujezdce topí. Pokud u spolujezdce nastavim teplotu o cca 4stupne níže než u ridice, tak chladi také.

Jak se venku ochladilo, tak jsem po ránu chtěl zatopit a teplý vzduch šel z vydechů pouze u řidiče, spolujezdec měl zimu.

zkousel jsem přepínat různé režimy topení sklo/ ksicht/nohy, proud vzduchu se měnil ale teplota vzduchu u spolujezdce je nízká.

Setkal se s tím někdo? Tipuji závadu někde v řízení klapek. V diagnostice jsem nic nenašel, ani žádnou možnost otestovat funkce klapek topení. 

Diky za inspirativní rady

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vypadá na servo klapky.V diagnostice se to dá otestovat snadno,myslím že test akčnch členů se to jmenuje.Odklepne se to a posloucháš jestli to vrčí.Pokud je ok tak plynule,když je to špatný tak buď vůbec nebo se to snaží jakoby cukat.Když se vyndá kaslík u spolujezdce tak je vidět zprava na servo a táhlo klapky.Já měl na 2 autech krátce po sobě špatný serva klapky vntřní cirkulace,takže odejít to určitě může.Taky jsem měnil na jednom autě čidlo teploty vzduchu  u klapek,ale to si řídící jednotka přebrala,sice ukazovalo chybu,ale teplotu si zřejmě brala z druhého u řidiče,bylo to poznat jen při nastavení rozdílných teplot.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 měsíců později...

Asi mám podobný problém... klima se začala chovat podivně, tak jsem ji nechal doplnit, ale moc to nepomohlo. Ale chová se to tak nějak náladově. Občas chladí, občas spíš ne, a někdy to podle mě spíš topí, i když by to mělo buď chladit, nebo alespoň jen větrat zvenku. Už několikrát se mi stalo, že po stání venku na sluníčku auto po vyjetí z ventilace posílalo vyloženě horký vzduch, řekl bych že i teplejší, než byla okolní teplota. 

Jde to nějak snadno otestovat (ideálně bez diag)? Vzhledem ke stáří a hodnotě auta se mi do toho nechce investovat nějakou zásadnější částku. 

 

Honza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...