Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba Rifter


perito

Recommended Posts

Podělte se o zkušenosti, za kolik jezdíte s Riftrem...

Po 5000 km průměr podle pc 5,8 l, podle dotankování 5,99 l. Zatím mi přijde nejvíc žrout na dálnici, když má tlačit takovou masu vzduchu před sebou :) 120 km/h zatím 5,6 l, ale pak už to roste velmi rychle... 130 km/h cca 6,5 l, 140 km/h cca 7,3 l...

Upraveno uživatelem perito
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechna moje dosavadní (dvě) auta byly MPV - 1. Renault Megane Scénic a 2. VW Touran. Obojí v benzínu a u obou mám (resp. u Scénica měl) dlouhodobou průměrnou spotřebu cca. 7.7 l/100. U Tourana poslední dobou tankuju Vervu 100 a na dálnici jsem se dostal na cca 7 l/100km (při 120km/h). Takže pokud bude nastávající benzinový Rifter za cca stejné hodnoty, tak za mě bude spokojenost :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Berlingo Puretech 110 k  celkem 8 207 km  a průměrka 7,5. Nasprostá většina z toho najeta na dálnicíc při klasických 130km/hod, va Německu i více (korigováno dlouhýmy úseky s omezenímy 😞 ) a překvapilo mě že se do tohoto průměru vejdu. Předchezí Renault Grand ScénicTce 1,4 130k při stejném stylu jízdy nad 10 l a vozil podstatně méně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ozzy56 O tom asi žádná ... ale když si spočítám kolik najedu za rok, jaký je rozdíl v ceně nafty a benzínu a jaký je rozdíl v ceně benzínového a diesel motoru ... tak mi jasně vychází benzín. Nafta by se mi "vrátila" až po mnoha letech ...

Upraveno uživatelem Packy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi to bude kacířské prohlášení. Ale podle mě jsou auta kde je nafta jediné logické řešení a jsou auta kde se dá volit mezi benzínem nebo naftou a pak jsou auta kde nic jiného než benzín nemá smysl. Ano Berlingo by mohlo být z těch u kterých má smysl se rozhodovat a asi nebude špatně ani benzín a ani nafta podle toho k čemu se bude používat.  Ale já bych to osobně tolik neprožíval myslím to kolik kdo najede za rok kolik stojí pořízení auta nebo jaký je rozdíl v ceně při tankování. A u soukromého auta asi není až tak důležité počítat kdy se rozdíl v pořizovací ceně " vrátí " , Buď mám na auto jaký chci a v logický konfiguraci nebo na něj nemám a pak si pořídím to co odpovídá mým potřebám a možnostem. Podle mě pokud třeba chci tahat vlečňák tak nemá ani v tom Berlingu smysl benzín protože se bude ten motor trápit pokud budu jezdit z 90% sám a tahat nebudu nic tak by ten benzín dával smysl navíc spousta těch dnešních motorů už dokáže fungovat za podobné dávky paliva. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zdravím. Psal tu jeden kolega, že spotřebu s karavanem měl 8,8 l/100 km. Já jsem minulý týden s karavanem  absolvoval cestu do Slovinska a zpět, převážně silnice I a II. třídy a dálnice, spotřeba také 8,8 l/100 km nafty což je super.  Před Rifterem jsem měl Dacii Duster ve čtyřkolce, atmosférický motor 1,6 a spotřeba byla se stejným karavanem 11-12 l benzinu. Podotýkám, že karavan tak jak ho tahám má nějakých 1400 kg. Jinak motor mám 1.5 Blue  HDi 130 k. Spokojenost, jinak tankuji od benziny Vervu.

IMG_20190928_084806.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

A to máš 6,5 l podle dotankování nebo BC? U mě podle dotankování 6,0 l. Beru EuroOil+ a jezdím podle předpisů, žádná divočina ale ne jako brzda...

Dálnice to děsně kazí, tam to fakt letí nahoru... dost rychle... jak píšeš - krabice.

Upraveno uživatelem perito
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsme dojeli do Telče. 250 kilometru - 1/3 dálnice,  1/3 1. třída a 1/3 okresky. Navíc jsme o 200 metrů výše. V autě 2 + dítě a krámy na týden. Takže za mě spotřeba 👍 a věřím že to bude ještě lepší,  až se motor zajede. Motor 1.2 81 kW.

20191025_180352.jpg

Upraveno uživatelem Packy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...