Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.6 hdi neťahá


Martin 407

Recommended Posts

Dobrý deň pani, som tu nový ... Mam taky problém mám 407 1.6 hdi 80kw 2005 auto po výmene N75 rozvodov a spojky stratilo výkon. Diagnostika nič neukazuje Regulácia na Turbe pekne chodí ai pri naštartovaní ai pri pridaní plynu reaguje.auto ma moc ostrý a klepkavy zvuk. Za každý rad vopred ďakujem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto štartuje na brnká, už som ich kontroloval ai s kamarátom servisakom takže rozvody ŠÚ dobré. Auto keď postalo 3 dní tak po naštartovaní sa na chvíľu zmenil zvuk motora na normálny chod a potom zase na ostrý klepavi zvuk a padli otáčky z 803 na 749 podľa diag.. 

Upraveno uživatelem Martin 407
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ono je hlavne divne to, ze ten motor ma ostry zvuk jak pises. Proto ti vsichni v dobre vire radi zkontrolovat ty rozvody.

Jinak ja bych teda jeste zkusil prekontrolovat jak pises N75. Mimochodem, proc jsi ho menil? Jinak k te reakci N75, ja nevim, ale prijde mi, ze na miste ten ventil stejne moc nereaguje. Po nastartovani se akorat vcucne tycka do banky a pak bych musel jo tocit a dele, aby mi ta tycka vylezla zpet z banky. A to se mi nikdy nechtelo moc trapit. No a nakonec, diagnostika rika co? Ted mam na mysli plnici tlak turba referenci versus merena hodnota?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podtlakove hadičky všetky nové, banka preskusana vakuovou pupou. N75 som menil lebo pôvodná prepustala podtlak a auto netahalo ako ma ťahať.daval som aj nové vodné čidlo (že vraj posiela rj info o teplote a koriguje predstrek) to mi bolo povedané inou osobou. Len nerozumiem tomu potom prečo keď auto dlhšie stalo a skúsil som ho naštartovať, tak na chvíľu sa motor ukludnil a asi po 20sekundach zase ten sami ostrý zvuk. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ma pravdu pesastor, hlavne nemen ten regulator jen proto, ze by to nahodou mohlo pomoct. Musim ale priznat, ze jsem predpokladal, ze diag uz jste meli pripojenou, aby jste potvrdili zapojeni rozvodu - synchronizace klika vacka, ze je opravdu 100%.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když si najedeš do diagnostiky a klepneš na jedotlivé data- tak dole by mělo být info k tomu, v jakém rozmezí se má nacházet hodnota v označeném poli (třeba na volnoběh, při 2000ot/min atd.). Samozřejmě všude tuto informaci nenajdeš (myšleno u všech hodnot). Podíval bych se na korekce vstřiků, reálný stav egr ventilu... Když máš diagnostiku, tak si ty informace můžeš vytáhnout a pak dohledat třeba na google. Nevim informaci, jestli hodnota "12" je u předvstřiku správná na volnoběhu, hledám: 1.6HDI live data (youtube, google).

Třeba:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Dobre ránko prajem, takže ako mi bolo povedané ze mam skontrolovať rozvody tak som aj urobil. Rozvody sú správne ale auto stále nemá výkon a ma ostrý zvuk. Plus vyčistené a pretesnene sacie potrubie a sedla vstrekov. Prikladám aj foto. Auto si samé od seba na asi cca 1minutu zmení zvuk motora na normálny chod a potom zase naspet na ten ostrý klepkavy. Na diag žiadna chyba. Za každú ďalšiu radu ďakujem. 

IMG_20190922_120432.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napada mne jedina vec. Kdyz jsi menil rozvody, nepodarilo se ti otocit tim motorem opacne? Ptam se proto, ze ja resil u sveho motoru taky ostry zvuk. Ale byl jen docasny a vzdy potom, co jsem zahraty motor vynul a znovu zapnul. Jelikoz se mi ten zvuk nelibil, tak jsem shodil rozvody, sudnal vacky a vymenil retez a napinak. Od te doby je zvuk pryc. Tak mne napada, jestli by se nemohl poskodit napinak, kdyz bys tocil motorem opacne.Veskery tlak by sel na ten napinak a dokonce s rizikem, ze ti ten retez skoci mezi vackama.

Ja nevim, jak jsi to menil, ale jsou takovi co aretuji setrvacnik rychlosti a pak se divi, kdyz to povoli a motor se otoci v protismeru. Mozna to neni tvuj pripad, tak to neber osobne, jen jako napad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...