Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zatékání na těsnění dveří


Guest donlines

Recommended Posts

Guest donlines

Tak se mi na autě projevila stejná vada jako dřív měly všechny oktávky. Při větším dešti mi zůstává voda na těsnění dveří a zateče i mezi gumu a plast, níže už nejspíše ne. Je to jakoby pod reprákem. Dělají to více dveře řidiče, zadní zatím ne.

Rozebral jsem oboje přední dveře, u řidiče byl takový ten krycí molitan skrz který se dá dostat na okno, dosti potrhaný. U spolujezdce bylo vše ok. Molitany jsem přelepil a žádnou stopu po tekoucí vodě nenašel, ovšem problém trvá.

Nevíte čím to může být? Dá se koupit molitan nový originální? Plus ty packy, které drží tapec?

VIN: VF3LC9HCGFS046328

IMG_20190703_181532.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

folia musi byt dobre zalepena hlavne po obvode (potrhana tiez nemoze byt)

lebo ta voda co skondenzuje alebo tecie musi stekat vnutrom dveri a nie po povrchu cize medzi plechom a tapecom respektive nesmie sa dostat z vnutra dveri na vonkasi plech 

aspon s tym som mal problem v 406 (tam je folia o dost vecsia) po zalepeni OK

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Folii koupíš asi jedině v peugeotu oem: 9365 HK levá a 9365 HL pravá strana. Spony do tapecu oem: 9341 PF ty seženeš na různých e-schopech, ale bacha na ten rozměr. Folie v peugeotu 1532 Kč a jedna spona 16 Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela dobrý nápad, pokud se ti to podaří nalepit tak, aby to těsnilo. Tlumí to dobře, mám to vyzkoušené. Samolepící folii 2 mm silnou koupíš za čtyři stovky metr čtvereční, takže bys ušetřil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes jsem vše utěsnil a nepomohlo to. Resp. u předních dveří kde jsem použil originální cvoky je to v pořádku. U zadních, kam jsem musel dokoupit neoriginální, tak voda teče jako blázen. Nejspíš je to tím, mají kolem sebe malé těsnění a ty neorigo asi úplně nedoléhají

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
Guest donlines

Nuže, koupil jsem i originální příchytky dle čísla výše (9341 PF) a prostě nevypadají jako ty originální, co jsou tam z výroby. Mají menší průměr a ta strana, co se dává do tapecu je jen takový čudlík. Chybí tam takový pružný segment průměru cca 2cm. 

Nevíte jejich číslo pro objednání? Přes tyto mi zkrátka do interiéru teče. Dveře jsem poléval rozebrané a opravdu se dělají kapky přímo u děr pro tyto cvoky.

Jelikož už do dveří lezu asi po sté, tak bych ocenil nějaký nástroj. Určitě v servisu nepoužívají kuchyňské příslušenství :-D.... Nevíte o něčem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi ti poslali něco jiného, doporučuji si vzít do ruky původní příchytku a šupleru, změřit všechny rozměry a podle toho objednat na e-shopu, kde mají nabídku s vyobrazením příchytek včetně všech rozměrů. Taky jsem měl problém s vyhledáním ale dá se to sehnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest donlines

Tak z té sady to není ani jedno, opravdu bude asi nejlepší vzít příchytky a jít do Peugeotu. Každopádně, kdo to chce někdy dělat, tak doporučuji nešetřit a pořídit si cajk na vycvakávání těch cvoků (ne silou nebo šroubovákem), koupit originální ač drahé příchytky a vše pořádně utěsnit... Dělám to už asi po třetí na všech dveřích a není to žádná sranda. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...