Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Osobní vozy skupiny PSA získaly homologaci Euro 6


Béďa

Recommended Posts

Všechny osobní vozy skupiny PSA získaly homologaci podle nové normy Euro 6 a jsou k dispozici k prodeji

  • Všechny osobní vozy značek Peugeot, Citroën, DS, Opel a Vauxhall získaly homologaci podle nové emisní normy Euro 6 (EURO 6d-TEMP-EVAP-ISC), která platí od 1. září 2019.
  • Skupina PSA byla díky použití vhodných technologií (selektivní katalytická redukce SCR u dieselových motorů a filtr pevných částic GPF u benzínových motorů) již před vstupem nových předpisů v platnost na tyto přísnější normy dokonale připravena, vzhledem k tomu, že tyto postupy začala uplatňovat ve značném předstihu.

Ředitel pro kvalitu a engineering skupiny PSA Nicolas Morel potvrdil: „Skupina PSA byla jedním z mála výrobců automobilů, kteří byli již v loňském roce připraveni na první etapu protokolu WLTP[1] a byli schopni poskytnout svým zákazníkům od 1. září 2018 celou modelovou řadu. O rok později drží skupina PSA opět krok s vývojem, neboť všechny naše modely osobních automobilů byly homologovány podle připraveného harmonogramu. Díky technologickým řešením zpracování emisí znečišťujících látek jsme schopni nabízet našim zákazníkům vozy šetrné k životnímu prostředí a splňující nejnovější normy.“

Od 1. září 2019 se zpřísnila kritéria pro měření emisí osobních automobilů:

  • Test RDE (Real Driving Emissions): definuje maximální přípustný rozdíl mezi emisemi znečišťujících látek (NOx, prachové částice) vozu v reálných podmínkách provozu a emisemi měřenými novým homologačním postupem. Požadovaný výsledek je koeficient 2,1 pro emise NOx. Modely skupiny PSA byly homologovány a již 80 % jejích osobních automobilů vyhovuje požadavkům následující regulační etapy (Euro 6d-ISC), která vstoupí v platnost v lednu 2020 s koeficientem 1 +0,43 rozptylu měření.
  • Test EVAP (emise prostřednictvím vypařování): měří množství uhlovodíků, které se odpaří z palivového systému vozidla během 48 hodin. Týká se to hlavně odvětrávání nádrže benzínových modelů.
  • Test ISC (In Service Conformity): auta mladší pěti let, která jsou již v provozu, musí i nadále splňovat všechny emisní normy.

Všechny modely osobních vozů skupiny PSA již byly těmto testům podrobeny a na základě výsledků získaly homologaci. Zákazníci, kteří si dnes objednají model jakékoli značky skupiny PSA (Peugeot, Citroën, DS, Opel a Vauxhall), tak mají jistotu, že jejich budoucí vůz bude vyhovovat všem platným normám a bude jej možné dodat bez prodlení.

Groupe PSA - 5 marques automobiles.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...