Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 4007 - Přemýšlím o koupi


Georgus13

Recommended Posts

Čau lidi chtěl jsem se zeptat.Uvažuju o koupi Peugeota 4007 2.2 hdi cca rok 2008 až 2010.Zajímá mě jak to je s dpf? Najezdím cca 15 000 km většinou kratký zvdalenosti do prace a zpět cca 15 km tam a zpět plus něco okolo...Má to vůbec cenu nebo budu litovat co se týče toho filtru a tak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Těžko takto radit ... Krátké vzdálenosti samo dpf nesvědčí,ale jediné co si myslím,že se může stát je,že se rychleji ucpe.A to se pak dá vyřešit buď vyčištěním,nebo výměnou za nový.To u Peugeotu není žádná přehnaná cena.Myslím kolem 10tis. A pak máš na 150tis km klid. Běžně snad dává 180tis nebo tak nějak.

Já ho sice mám teprve od února,ale vešli jsme se jak na hory tak k moři úplně v pohodě(2+2)a jízdně pro mě ideál.Za ty prachy co se teď dá sehnat je to super auto.

Jinak my jezdíme spíš delší cesty(na couračky po Praze a pod máme manželčinu 207ku).Najeto dle tacho 165tis a dpf zaplněn z 87% podle diagnostiky.

Upraveno uživatelem turboturek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto z těhle let výroby už bude jen s FAP filtrem. Jasně že krátký cesty mu moc nesvědčí ale jak píše turboturek když umře tak ho vyměníš / vyčistíš a frčí se dál. V benzínu bych takový auto nechtěl. Ale těch 4007 v benzínu stejně moc nebude a toho na co ho chceš používat bych se nebál já mám dvoulitr v 807 najezdím teď do 15 000 km ročně a taky nejezdím žádný dálky.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na jednu stranu v 607 2.2hdi jsem filtr měl, najezdil jsem s ním 100tis (auto najeto necelých 180tis) a denně jsem s ním jezdil do práce - 2km a to i několikrát za den a s fapem žádný problémy - jen dolití aditiva a regeneroval zas co 700km. 

Na druhou stranu jsem rád, že mám teď naftu bez FAPu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...