Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

výměna spojky


nervozita

Recommended Posts

ano, poloosa (ložisko) musí jít do domku lehce, ale bez vůle, jestli je domek domlácený, šmirglem ho uprav, taky ložisko i domek můžeš lehce máznout vazelínou, aby ložisko hned nezarezlo do domku a příště šla poloosa lehce ven, ty dva šrouby dotáhni jen lehce

jestli měníš ložisko na poloose a nechce se mu dolů,  rozřež ho opatrně flexou a pak sklepni kladivem, nové ložisko naklepni přes vnitřní kroužek trubkou

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak rekapitulace, trvalo to asi 20 hodin než jsem to rozebral a dal dokupy,  dneska jsem to projel a není to uplně jak jsem si představoval, spojka zabírá parádně ale to řazení není jak by mnělo být, alespoň tam už ty kvalty nekopu, ještě zkusim odvzdušnit nebo vyměnit váleček. Jinak máte jiný návrhy proč to tak mizerně řadí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak přátelé, to co mě donutilo udělat spojku se opět projevilo, zase nejde řadit a jako před tím stalo se to náhle,včera to jakš takš šlo dneska opět abych je tam kopal takže kdo ví jak fungujou ty lanka a kličky řazení, to je ta hlavní závada( spojka byla v plánu jen sem se nedonutil). Jakoby tam někde něco nedrželo jak má nebo něco vypadlo, prasklo nebo co, hlavně zpátečka nene, u klacku je nějaký lanko a to jsem o pěkný kousek vytáhnul bez násilí , upozorňuji že jsem nic nikde nevyndaval ani nepředělával vše zůstalo v tom domečku a jen jsem ho vyvěsil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@nervozita jak je na tomhle autě řešeno uložení mrkve v setrvačníku?  Myslím tu hřídel, co jde z převodovky, je na ní spojka a ta hřídel je na konci uložena v setrvačníku. Je to tam jenom železo do železné díry, nebo nějaké futro a nebo dokonce jehlové ložisko?

Ono totiž pokud se ta mrkev v té díře (ložisku) přidírá, tak pak jde blbě řadit, někdy nejde zařadit vůbec a pak to třeba zase chvilku funguje normálně.

Asi bych zkusil cvičně pár kilometrů řadit bez spojky, ať vidíš jestli tam ty kvalty jdou nebo ne, vyloučíš tím vliv toho ložiska i spojky.

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak si myslim že tam nic není, zkusim vyměnit válec, koukněte jestli souhlasí podle OEM kdo může, protože dneska to zase trochu šlo krom zpátečky a řadim jako když to jde bez vypnutý spojky a váleček je orošenej u gumičky i v prvnim spoji tak to má taky asi za sebou, doufám že je to samostav a že jsem nezapomněl něco nastavit

Snímek obrazovky (12).png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...