Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

motor 1.6 16v 80kW 2006


peugeotpartner

Recommended Posts

ahoj všem

 

tak postupne dávam do kupy koupený  berlingo (stejné jako peugeot partner) 2006...a mám dotazy : při nastartování vyběhnou otáčky až skoro do 2000 ale jen při startu pak ok drží volnoběh - je to správně? škrtící klapka je plast - vyčistím ji , normálně odmontuji ? Není tam nějaký zádrhel? nedá se nahradit kovovou? Plyn je elektronicky - není lanko diag hlásí nějakou hlášku o škrtící klapce (stav skrtici klapky  nesprávná hodnota) (v paměti ale žádná závada)  RJ ME745

 

oproti 1.4 má prevodovka kontrolní otvor na olej? Výpustní šroub je , ale kontrolní nevím ..?

spojka i po výměně lanka orig samoštel rozpíná až uplne dole, a v okamžiku rozpojení vrže, mám jít do výměny spojky? Originál je Valeo oem 2050R8 ? Nemůže být vadné i to plastové ložisko vidličky spojky - pokud by bylo vyjeté muze to protahovat dráhu pedálu, ještě v momentu kdy spojka rozpíná tak to skřípe...kamerkou jsem se dival do skuliny jak je vidlička a listy na které tlačí spojkové lozisko se zdají být dobré (není na nich vidět sjetá plocha) (u 1.4 mi jde spojka krásne, přesně....) nebo dát lanko nastavovatelné šroubkem?

 

vyměním jeste olej do posilovače, motorový olej pokud by chtěl někdo poradit na 1.4 tak vím o ni skoro vše (1997) ale 1.6 je trošku jiná

 

diky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ještě upřesním spojka bere až uplne skoro na podlaze (lanko orig PSA) dle vin a service boxu  takže se blbě řadí atd...jako by bylo to lanko delší než má být,  nebo nepracuje správne samostav na něm, často počítám zuby v převodovce na rozdíl napr od 1.4 ....už nevím jak to dát dokupy aby to bylo dobré....nebo je pak vada ve spojce samotné-ale jaká?? Nebo muze byt konec lanka málo zasunutý do té pruchodky v karoserii??

Upraveno uživatelem peugeotpartner
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tazne-lanko-ovladani-spojky.jpg.71288e45aa89a8b8301de1d20b87325e.jpga ještě upřesním spojka bere až uplne skoro na podlaze (lanko orig PSA) dle vin a service boxu  takže se blbě řadí atd...jako by bylo to lanko delší než má být,  nebo nepracuje správne samostav na něm, často počítám zuby v převodovce na rozdíl napr od 1.4 ....už nevím jak to dát dokupy aby to bylo dobré....nebo je pak vada ve spojce samotné-ale jaká??

 

jeste mne napadá ta bila cast na lanku viz sipka  - na tu má tlacit tan plastový dil na pedálu spojky, ale mi se zdá že to bílé málo vycuhuje z té pruchodky v karoserii a tim pádem se to nenastaví...? Celé lanko mi připadá volné i samostav jakoby byl volný (na starém lanku i ted na novém orig)

Upraveno uživatelem peugeotpartner
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Některý spojky lehce vržou, jiné zase kousavě zabírají a je to třeba nová spojka. U jedné 1.6NFU byla nová spojková sada LUK a trochu trhá při rozjedzu a u druhé 1.6NFU sada Valeo a zase trochu vrže při sešlápnutí. U obou měnili i komínek z převodovky takhle se to projevuje od výměny. Ale oba případy nebylo berlingo, ale 307 FL se spojkou ovládanou hydraulicky. K tomu lanku nevím, není možnost tam někde nastavit? Na páce na převodovce není tisícihran nebo štelovák na pedálu?.

1.6 NFU Bosch ME745 měla už plastovou škrtící klapku, ME744 ještě kovovou. Některý 745 měly i kovovou (stejný číslo jak u 744 standartně), ale to byl ten bioflex/flexfuel, takže by to mělo být snad i záměnný mezi sebou, ale nemám zkušenost.

Pošli vin, podívám se kdyžtak do databáze.

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lanko je samostelovací viz foto....na staré 1.4 je taky samostelovací ale má jiný tvar - na konci se jen zahákne do pedálu spojky. a funguje bezvadně řadu let....u 1.6 NFU je takový plastový drzák lanka viz foto a lanko je stále volné není napnuté...:) i pruchod do karoserie je volný...diky

spojka1.jpg

spojka2.jpg

spojkové lanko puvodni1.JPG

spojkove lanko puvodni2.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

este toto : pod kodem lanka  2150cx se prodává lanko se samostavem délky 902 mm - vsichni výrobci vcetne orig. a pak jeste  na autodoc jsem nasel  kod 2150CXI kde píšou že má delku  889 mm rozdil 13 mm muze odpovídat tomu že to zabírá až na podlaze..nemuze to byt ten problém??? Má s tím někdo zkušenost? Nekdo dává lanko na rucni nastavování, ale chtěl bych přijít na to čím to je proc se to děje... diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...