Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 308 1.6 16v 88kw první start špatný


Recommended Posts

Dobrý den mám problém se svojí 308 1.6 16v 88kw. Při prvním startu motor točí a nechce nastartovat. Při druhém startu chytne na brnk.Druhý den sem zkusil auto při prvním startu podržet a po nějáké době chytne tak nějak postupně po válcích. Tlak benzínu je 3.5 baru což by mělo být v pořadku. Vyměnil jsem snímače na vačkách, ventily na ovládání vanosu a zkontroloval rozvody keteré sedí přesně. Nevíte někdo čím to může být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco málo k k tomu,zeptám se, jestli jsi dělal originální diagnostiku. Pokud ne, tak vyhazuješ zbytečně peníze za nesmyslné výměny dílů. Špatné starty může způsobovat nedostatečný tlak oleje vinou netěsných těsnicích kroužků vačkového hřídele (chyba PoooA) nebo vadný senzor polohy vačkového hřídele sacích ventilů chyby ( P0341, P0342, P0343). Taky se tě zeptám, jak jsi kontroloval nastavení rozvodu, máš aretační přípravky a změřil jsi úhel roviny hlavy k rovině plochy vačkového hřídele sklonoměrem? Pokud by tam byla odchylka od 90°větší než 2°může být problém i v tom. Je taky potřeba změřit prohnutí rozvodového řetězu falešným napínákem, klidně už to může dělat rozdíl půl zubu a je potřeba výměna rozvodu. Jinak může být problém i v softwaru, jak píše Radek Hurvajz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diagnostiku jsi měl připojenou při nezdařeném startu? Kontroloval jsi pak live data, co je tam za údaje, třeba tlak oleje? Může být problém se slabší lambdou nebo taky teplotní čidlo. Jinak přehrátí softwaru jedině v autorizáku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak možná bych prvně začal s kontrolou svíček/výměnou. A při té přiležitosti změřit tlak ve válcích, jestli je okolo 15bar a hlavně všechny jsou na tom stejně. U valvetroniku se sice má odpojit motor ovládání valvetroniku a nastavit-vyšroubovat šnek na plný zdvih ventilů a poté měřit tlak ve válcích, ale stačí ti to jen pro představu i bez toho. Natlačit by měli +- všechny stejně okolo 15bar- postupně naběhne každý k 15bar.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...