Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206 MUX - Neoriginální dálkový klíč z Aliexpressu


ChouLu

Recommended Posts

Ahoj,

Po mnohaměsíčních útrapách, kterými jsem prošel, při pokusu o naprogramování nové neoriginální dálky na 206 mux, jsem se rozhodl sepsat co to vše obnáší a usnadnit tak některým možnost mít dálku (například pokud jí ztratili, přestala fungovat atd.)

Takže aby bylo vůbec možné tento návod využít, je nutné mít 206 s multiplexním rozvodem elektřiny.

To lze poznat vcelku jednoduše a to například dle těchto indícií:

  • Máte palubní počítač se spotřebou
  • Máte starý dálkový klíček s 2 tlačítky
  • Máte pod volantem modul páček, které jsou na konci kulaté
  • Máte ročník 2001 a výše (to ovšem ještě neznamená, že máte mux a je nutné ověřit dle dalších indícií výše)

 

Vyzkoušený klíček s DO mám tento, který po mnoha pokusech konečně funguje:

https://www.aliexpress.com/item/32920657050.html?spm=2114.search0104.3.2.61c336ef6YU7SS

 

Až vám klíček dorazí, je dobré proměřit, nebo ještě lépe vyměnit baterku v elektronice dálkového ovládání, občas se stane, že je baterka slabší, tváří se ok, ale při pokusu odeslat signál má nedostatečný výkon.

Poté budete potřebovat originální diagnostiku ( Peugeot Planet 2000, Diagbox)

Nyní máte 2 možnosti:

Mám 4 místný kód k BSI - ta lepší varianta, kdy projdete načtení nového klíče a starých klíčů pomocí inicializace imobilizéru (nový klíček v sobě obsahuje rovnou čip imobilizéru). Při tomto procesu je potřeba mít u sebe všechny klíče, kterými chcete startovat... pokud jste klíč dříve používali, ale nyní jej při inicializaci znovu nenačtete, tak s ním už nenastartujete!). 

Inicializaci imobilizéru naleznete v jednotce BSI, položka načtení,kam poté zadáte důvěryhodný PIN a dle postupu dále budete načítat jednotlivé klíče. Postup načtení dálkového ovládání nyní přeskočte. Po tomto procesu nyní vyzkoušejte zda všemi klíčky, které jste načetli lze nastartovat. 

NEMÁM 4 místný kód k BSI - Je to komplikace ale nevadí... máte možnost dojít do Peugeotu (vemte si OP a VTP), požádat o papírovou kartičku s pinem a když zrovna technik bude mít dobrou náladu, tak vám ho sdělí hned a za pár kaček. Pokud bude mít špatnou počítejte s cenou něco mezi 100 až 1500 Kč :( 

Pokud se vám z nějakého důvodu do Peugeotu nechce, ale máte starý klíček, kterým lze startovat, tak stačí přehodit čip imobilizéru do nového klíče, ALE u nového klíče je nutné z plošného spoje DO odletovat nový ČIP

image.png

Po složení nového klíčku se starým čipem by mělo jít nastartovat.

 

Tímto jsme prošli proces imobilizéru, aby bylo možné vůz nastartovat a nyní se vrhneme na dálku... 

Peugeot na přelomu 2006/2007 začal využívat jiné kódování klíčů, avšak na stejné frekvenci.

To je hlavní kámen úrazu, proč jsem celou situaci řešil skoro půl roku, koupil několik klíčků, vyměnil baterky a už byl skoro rozhodnutý jít pro origo klíč.

Ale k věci:

V BSI, měření parametrů je položka odblokování. Zde je vidět, zda auto přijalo jakýkoliv signál od DO (správná frekvence, kódování, modulace..) a to i když není daný klíček spárován (diagnostika obsahuje položku identifikovaný a neidentifikovaný signál).

Pravděpodobně v tuto chvíli po zmačknutí zamykacího tlačítka (to blíže k planžetě) se nikde neobjeví info, že byl signál přijat.

Nyní je nutné přejít zpět do hlavního menu BSI - Konfigurace - Volitelné funkce zákazníkem - zamykání odemykání a zde máte na výběr ze 4 položek:

  • Starý ovladač s mlhovými světly
  • Starý ovladač bez mlh
  • Nový ovladač s mlhovými světly
  • Nový ovladač bez mlh

Nyní zde pravděpodobně budete mít nastavený starý ovladač. Nyní tedy zkuste změnit na nový ovladač bez mlh (je jedno zda máte mlhová světla nebo ne, tato položka nic s mlhovkami neřeší).

Po konfiguraci se vraťte opět do měření parametrů, nyní by se mělo u neidentifikovaného signálu po zmačknutí klíčku na chvíli objevit ANO.

Pokud se neobjeví, zkuste v konfiguraci ještě změnit na nový ovladač s mlhovými světly. a opět v měření parametrů ověřte.

 

Pokud se Vám objeví Ano, máte vyhráno. 

Nyní vypněte zapalování, vytáhněte klíček a minutu vyčkejte (hlavně nemačkat žádné tlačítko DO!). 

Poté zastrčte klíček do zapalování, zapněte do druhé polohy a do 10 vteřin zmačkněte tlačítko zamknutí (blíže k planžetě) a drže jej po dobu 10 vteřin.

Poté puste, vypněte zapalování a klíček vytáhněte. 

Nyní počkejte minutu, zavřete dveře auta a zkuste dálkové ovládání. 

Pokud auto jde zamknout/odemknout, tak gratuluji, pokud nejde, tak jste něco udělali špatně s učením dálky v zapalování a proces opakujte

 

HOTOVO :) 

 

Poznámky:

  • Popis frézování, nebo výměny planžety ze starého klíčku nepopisuji, ale snad to každému dojde.
  • Rozebrání klíčku také nepopisuji, snad to také každému dojde
  • NELZE napárovat původní dálku a druhou čínskou dálku! Pokud chcete mít 2 DO, tak si kupte 2 čínské ovladače.
  • Ačkoliv hromada klíčů v Číně vypadá stejně, tak mají jiné frekvence, modulace a opravdu na 206 se nedají použít :( 
  • Neručím za vaše pokusy a vozy, návod je pouze informační a je na každém jak s ním naloží.
  • Pokud máte nějaký dotaz, neváhejte se ptát :) 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • ChouLu changed the title to 206 MUX - Neoriginální dálkový klíč z Aliexpressu
  • O 7 měsíců později...

Mohu se zeptat, když jsem koupil klíč co by měl být na 206 mux a startování normálně funguje, ale dálka se nepodařila spárovat. Je to tedy kvůli tomu že mam dálku 234mhz a ne 233? A bsi mam taky docela podivný, většině diagnostik pořád hází error a i tej mašince co měl ten zámečník co pároval klíč. Jinak auto je 206 RC rok 2004. Díky za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Ahoj kamarát z Prahy,

chcel by som sa Ti veľmi pekne poďakovať za Tvoj príspevok v ktorom si vyčerpávajúcim a hlavne zrozumiteľným spôsobom vysvetlil ako riešiť problém ktorý sa pokúšajú na rôznych fórach vyriešiť stovky ľudí. Väčšinou riešia dilemu vysokej ceny za nové diaľkové ovládanie, ktoré stojí u Peugeota 100 EUR, čo je voči hodnote P206 nepomerne vysoká cena..  Naviac téma má mnoho zákutí v ktorých sa aj technicky zdatný človek niekedy stratí.. Vytrvalý človek sa snaží v tom prostredí zorientovať a to môžem potvrdiť, že to stojí veľa času. O to viac si vážim, keď sa niekto o ten stratený čas podelí a ušetrí ostatným týždne bádania. Včera sa mi konečne podarilo s Tvojou pomocou nastaviť správne hodnoty a keď som tým diaľkovým z Aliexpressu  ten Peugeot otvoril, mal som pocit ktorý sa nedá kúpiť peniazmi... Celé náklady ma stáli viac ako nový kľúč s diaľkovým v Peugeote, ale teraz mám PP2000, vlastnú diagnostiku a pohľad "pod kapotu" + dobrý pocit :) VĎAKA  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 10. 6. 2021 at 9:34, JimPush napsal:

Mohu se zeptat, když jsem koupil klíč co by měl být na 206 mux a startování normálně funguje, ale dálka se nepodařila spárovat. Je to tedy kvůli tomu že mam dálku 234mhz a ne 233? A bsi mam taky docela podivný, většině diagnostik pořád hází error a i tej mašince co měl ten zámečník co pároval klíč. Jinak auto je 206 RC rok 2004. Díky za odpověď

Promiň tvůj příspěvek jsem nějak přehlédl :( Problém bude přesně jak popisuji nahoře... Musí se přes origo diag přenastavit "mlhovky" 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Moc děkuji za super návod, také jsem uvažoval o náhradním klíči a díky tobě jsem ušetřil desítky hodin zkoušení, o nákladech nemluvě.

Moc díky a přeji hodně pohodových kilometrů,

Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...