Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, pres zimu se mi stalo to, ze jsem skoro uvaril motor, protoze mi zatuhla kapalina v trubkach (110 stupnu a vypinal zastavoval jsem), bylo to tehda jak bylo tech -20 a mene.

Pred tim, jsem mel pri zahratem motoru i v zime i v lete cca 85-90 pri bezne okrskove jizde. Po tohle incidentu mam teplotu porad kolem 80 stupnu. Motor se zahreje ze studena asi tak stejne. Topi to normalne. Na 85 stupnu jsem se zatim v zime dostal jen pri par km ostre jizde v kopcich. Na dalnici si to drzi me 80-85.

Barenst mi rekl, ze se mohl trosku prihnout/ohnout termostat diky tomu prituhnui. Je to asi pravda.

Muj dotaz zni, resit tohle ? Jestli tech 80stupnu je vpohode, nebo bych ten termostat mel nechat vymenit ? Neni to az tak draha polozka.

Odesláno

Ahoj.Podobne tema jsem otevřel v 806.Od koupení (bazar)mi teploměr ukazuje 70°C na palubce.Na 90°C mi vylezl nedávno,byla sice zima (-3°C),ale už jsem ujel 15km,zastavil jsem na červenou a navíc jsem slyšel,jak v motoru bublá.Od té doby už se to nestalo.Teplota,jako před tím,naběhne rychle na 70°C a tam zase drží.Topení topí slušně.Už jsem domluven s ozdravovnou,že mi tam dají nový termostat na zkoušku,kolik to ukáže na teploměru - prý je to jednoduché a lze to rychle přehodit.Mám totiž dojem,že předešlý majitel to asi neměl naplněno dostatečně nemrznoucí kapalinou a termosta \"se natáhl\".Já mám nahuštěno na -30°C.Změřil bych si teplotu i sám,ale kam dát teploměr?Na kov hlavy motoru,nebo na hadici z motoru ven?Na embéčku jsem si vše,úplně vše,dělal a opravoval sám.Ale tady na tom očidlovaném a ohadičkovaném motoru a už bez možnosti garáže,jsem mimo.Motor RFU 2Oi benzin.P806

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...