Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dosloužil Peugeot 307, chce někdo něco nebo celé auto?


zavovi

Recommended Posts

Zdravím,

tak bohužel můj Peugeot 307 nedávno dosloužil a už pro mě nemá smysl jej dál živit - stalo se něco s jedním válcem motoru. Nyní se ptám, má někdo zájem o něco, případně o celý vůz? Nějaká společnost s výkupem o něj projevila zájem (slibují že dají max 5000 Kč za to auto). 

Jedná se o benzínovou verzi 1.6 rv2001 s palubním počítačem a manuální klimou. S tažným zařízením. Mohu prodat téměř nové Bosch stěrače - jsou opravdu výborné - myslím, že se jedná o tyto: https://mlparts.cz/list-sterace-bosch-3397007100?utm_source=eshop_order_email&utm_medium=email&utm_campaign=eshop_order_email&utm_content=order_item

Dále mám zimní pneu "Nokian 195/65 R15 91T WR D4" zakoupené říjen 2017 a najeto na nich zhruba 10 tisíc km. Jsou na plechových discích.

Také jsou téměř nové plynové vzpěry na kufru.

 

Pokud někdo chce jen nějaký díl, tak jen ten, co nebude chybět při prodeji společnosti s výkupem. 

 

Upraveno:

Zkusil jsem dat inzerát, jsou tam i fotky: https://auto.bazos.cz/inzerat/107147719/Peugeot-307-rv-2001-158-000-km-klima-tazne.php

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Večer hodím fotky. Jen tedy připomínám, že auto jede pouze na 3 válce. Při volnoběhu příšerně cuká, ale při vyšších otáčkách celkem jede. Dojeli jsme takto z Prahy do Brna... Dále se bojím už auto jakkoliv používat. Viděl bych to spíše na odtah. Auto je k vidění v Brně. 

A myslíte, že cena 5000 Kč je adekvátní? já bych bral i víc, ale to mi asi nikdo nedá, co? 🙂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě pár informací:

- STK do dubna 2020
- Auto bylo pravidelně servisováno (olej + filtry každý rok) - všechny záznamy včetně data a počtu km mám k dispozici
- Letní kola na litých discích (je vidět stáří), letní pneu mají poslední sezonu
- Zimní pneu jeté dvě sezony, málo najeto. Jsou na plecháčích + pěkné poklice (možná bych zkusil prodat i zvlášť, pokud nenabídnete zajímavou cenu 🙂 )
- Roční dálniční známka (bohužel nejde přehodit na nové auto)
- Nové stěrače Bosh (koupeno duben/květen)
- Zásuvka 12V v zavazadlovém prostoru (jako by tam patřila)
- Tažné zařízení
- Manuální klimatizace
- před 4 lety výměna páček pod volantem, nyní jsou včetně palubního PC (spotřeba, dojezd, atd..)
- Nové svíčky NGK
- Senzor stěračů
- Nové plynové vzpěry na kufru (cca půl roku)
- Vozidlo je nebourané a jsem 3. majitel
- Originální autorádio s ovládáním po volantem (jen na kazety, které jsme nikdy nezkoušeli), ale rádio hraje perfektně
- Nátěr celého spodku vozidla včetně otvorů
 
Barva: Modrá metalíza, bez koroze, jsou vidět známky používání a stáří, nevypadá jako nové...
 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

158t. km na tak staré auto rozhodne nie je veľa. Tento motor sa dá zohnať za málo peňazí, takže pre mechanika sa oplatí kúpiť  ako píše Dave_k, nevýhoda je, že treba riešiť (a aj započítať do ceny) odťah, plus tieto ročníky už nemajú príliš cenu ani ako pojazdné a bezchybné, rozhodne ho ale za tých 5000 nepredávaj ak to nesúri.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se a děkuji.

 

Fotky a všechny informace zde: https://auto.bazos.cz/inzerat/107147719/Peugeot-307-rv-2001-158-000-km-klima-tazne.php 

Zkusil jsem teda nahodit cenu a pokud má někdo zájem, dejte vědět a určitě se nějak domluvíme. K vidění v Brně, pokud chcete vidět, napište a také se domluvíme :-). Tento víkend by určitě třeba šel 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil jsem nabídnout, když pár dní nic, tak půjdu dolů. Pokud bude zájem a někdo něco nabídne, tak se dá samozřejmě domluvit. Sám jsem si myslel, že to prodám fakt maximálně za těch 5 tisíc, do výkupu vozidel, ale když tu lidi psali, že to má i vyšší cenu, tak jsem si říkal, proč to nezkusit, aspoň se trošku vrátí to nové 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak abych nebyl tak necitelný, v inzerátu jsem snížil cenu, ale i tak jsem ochotný se rozumě dohodnout. Nejde mi o to, abych na to nějak vydělal, ale taky to nechci dát jen za 1000 Kč do šrotu nebo tak něco. Auto jsem měl opravdu rád, bylo úplně skvělé, jen se na něm už podepsalo asi trochu stáří, ale spousta dílů je podle mě fakt v dobrém stavu. No mechanik tomu asi bude rozumět více. Klidně se ptejte na cokoliv, rád zodpovím. 

 

Inzerát zde: https://auto.bazos.cz/inzerat/107147719/Peugeot-307-rv-2001-158-000-km-klima-tazne.php 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejspíš uštíplý ventil. Už jsem to na takovém motoru 2krát dělal. V nízkých otáčkách se třepe, hádá, ale přes cca 2t otáček jede celkem normálně. Tohle je oprava za cca 2t v dílech a práce, pro někoho, kdo to umí, je to na jeden den. Ale 20 za 307 s poruchou není málo.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaká je tedy reálná hodnota? Je pravda, že já se moc nevyznám, je mi líto to nechat zlikvidovat a také bych za to rád něco dostal. Vždyť jen ty stěrače, vzpěry, pneu a disky mají nějakou cenu 🙂 Jenom to by mohlo mít cenu aspoň 5 - 8 tisíc, ne?

Děkuji za Váš názor 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevím za kolik se to prodá, ale myslel bych si, že taková rychlá cena za 18let starou krátkou 307 bude 25, max 30t. Ten, kdo to koupí se závadou, bude chtít aspoň 10 vydělat, příjezd, odjezd, přepis,oprava dalších minimálně 5t, rezerva na další věci co nevíš/nevidíš taky je třeba si nechat aspoň 5. Takže pokud bych to měl koupit třeba já (ale já to nechcu), tak bych 10 dal, pokud to auto je jinak slušné.

Je to takový můj odhad situace z pohledu kupce, neber to tak, že tě chcu někam srazit. Já na tvém místě bych to nechal opravit a prodal jako celé bezchybné, pokud tedy je ti líto za to dostat směšných pár drobných. Ony ty díly mají cenu, jenže je musíš vymontovat, uskladnit, inzerovat a prodávat. Pak musíš zlikvidovat zbytek. V dnešní době je tohle taky celkem těžké, pokud nemáš stodolu kde to mužeš třeba rok mít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak prodáno. Vypadalo to, že to klapne za rozumný peníz, ale pán byl bohužel profík a umí v tom chodit. Zatlačil mě ke zdi, sesypal jsem se a dostal 5 tisíc a můžu být rád, že to vůbec na sebe přepsal. 

 

Už nikdy nikomu nic neprodám, pěkně to nechám sešrotovat.

 

Tak hezký den, odpoledne si jedu pro novou Mazdu 3 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Péťa locked this téma

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...