Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zkusenosti s novym 508/SW?


Fidoz

Recommended Posts

Udravim. Jak si vedou motory Puretech 180 a 225? A jak se bude tvarit cesky, ci nemecky servis, kdyz si tam privezu auto vyrobene v EU a budu treba chtit resit garancni opravy? Tuhle jsem kdysi potreboval COC list, naivne jsem si myslel, ze zajdu k nemeckemu prodejci, dam mu VIN a on mi z CMP (Centralni mozek Peugeot) vyjede kopie. Ale poslali me ......, at si zajde ke svemu prodejci.

Upraveno uživatelem AlBunda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...
V 20. 8. 2019 at 17:23, jarous007 napsal:

zdravím vespolek, 508 GT 180 BlueHDi je můj 4 peugeot. Jezdím stejnou trasu, takže srovnání mám. Spotřeba děsná, pod 6,5  l ani náhodou, i tam, kde jsem se starší 508SW jezdil pod 4 l. Na webech: automat = nižší spotřeba, v servisu tvrdí opak, min. o litr více. I proti OTP je velký rozdíl (asi to měří cestou s kopce :–). Předchozí peugeoty se v určitých situacích papírovým parametrům i trochu blížily, tady ani náhodou! Jinak je moc pěkný a elegantní, jezdí fajn.

Jako bych to psal sám, jen ten peugeot je můj pátý. Opravdu, se spotřebou se dostat na úroveň staré 508 nejde. Také jezdím stejnou trasu každý den, se starou 508 4,6 l/100 (na 4l jsem se nikdy nedostal), s novým automatem jsem na 6. (oba dvoulitr HDI - starý manuál, nový automat)

Světla svítí jak blbá, řekl bych, že přesvětlený prostor před autem oslňuje mne samého - slzí oči. Tlumená jsou oproti halogenům staré 508 dost krátká. Ale zima je před námi, uvidíme.

Všimli jste si, oč horší jsou v servise vyměněné halogenové reflektory horší než origo? Originální svítí dobrých 100 m před auto a nikdo vás neproblikává. S vyměněnými nevidíte před sebe, zato vidíte, co roste na stromech kolem cesty.

Jinak o nové 508 platí, co jsem už psal, je pohodlná, tichá, podvozek je jistěší než u staré 508. Pocitově je menší, podle rozměrů asi taky. Přístroje nad volantem jsou spíš plusem, malý volant při řízení nepřipadá malý, ostřikování v ramenech stěračů je božské - ve staré 508 nad 150 nefungovalo - nedostříklo ani na sklo. Ostatně, to asi byla na starém 508 největší vada z hlediska řidiče.

Možná taková legrační připomínka: jedete vedle mnohatunových kamionů - a dobrý. Pak se objeví ve vedlejším pruhu cyklista - a lekne se (to znamená, že začne brzdit).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 39 minutami, Vandal002 napsal:

Všimli jste si, oč horší jsou v servise vyměněné halogenové reflektory horší než origo? Originální svítí dobrých 100 m před auto a nikdo vás neproblikává. S vyměněnými nevidíte před sebe, zato vidíte, co roste na stromech kolem cesty.

Prosím o vysvětlení téhle informace. Absolutně jí nechápu :nevim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak jsem v 11 večer vyběhl před dům s foťákem. Je to přesvětlené, tak jsem tomu pomohl.

Originální reflektory malují na zeď před autem takovou mističku. Neoslňují řidiče proti vám a vy vidíte dost daleko. Takto mi svítí pravý reflektor. O levý jsem vlastní šikovností na parkovišti přišel, takže je dodatečně v servise vyměněný. Na zeď promítá klasické 2 čáry, jak známe z Favorita. Vodorovnou a šikmou. Výlisek vypadá originálně, ale parabola je evidentně ošizená. S tímto světlem můžete počítat hrušky na stromech vedle cesty, ale jedete do tmy.

Zažito na 406, 406 po faceliftu, 508.

(Žárovky měním vždy v páru.)

 

 

reflektory.thumb.jpg.8b6e8b1ea6f149c42d87ef41994785f6.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, AlBunda napsal:

Zdravim. Peugeot skoncil u P508 s motory 2.0HDi? Opravdu to jde koupit uz jen s 1.5HDi? Nebo uz maji na letosni rok co si tyce emisi vyprodano a od pristiho roku opet bude 2.0?

mno, tak to taky čučím--podle stránek pežotu motor 2.0 HDi jen do P 5008 a do dodávek 😯😮, nová doba...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak podla mojich informácii čo mam priamo od predajcu v Peugeot, keď som bol na skúšobnej jazde na Peugeot 508 mi povedal, že s motorom 2,0 HDI sa už nedá objednať, už len čo majú skladové zásoby, alebo jazdené. Že vraj 2,0 HDI v Peugeot 508 maju nahradiť mild hybridmi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...