Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Elektrizující zvuk až kvílení


specnaz4

Recommended Posts

🤔Zdar přátelé, potřebuji poradit, mám dva roky 307sw 2 0hdi 79kw, v poslední době mi přestala jít klima, v téže době se začal motor projevovat jakoby elektrizujícím zvukem který při přidání plynu přechází až do kvílení, zvuk jde od místa kde je alternátor, po výměně kompresoru, který byl totálně KO, se zvuk proti očekávání nezměnil...altík se po sundání řemene točí krásně zlehka, bez zvuku, je možné že by přesto mohli takhle kvílet ložiska v něm?

Upraveno uživatelem specnaz4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ahojte. Tak reagujem na tento príspevok. Presne toto isté začalo robiť aj mne. Mam sice Peugeot Partner benzin 1.6V ale v tejto časti je to skoro rovnaké. Strašne na isto som vymenil čerpadlo na servo, remenicu ..... žial to z neho nejde :( Typujem ložisko , len neviem ktoré.  

Upraveno uživatelem Marek1977
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To fakt nikdo od stolu nepoví. Jak píše 307rg. Můžeš začít s tím, že identifikuješ větev, která to dělá- jsou dvě: Pohon příslušenství a rozvody. Ta první je jednoduchá, shodíš řemen pohonu příslušenství (ten, co je vidět a není zadeklovaný) a nastartuješ- pokud zmizí projev, je problém na této větvi, logicky (u 307 je jen alternátor, napínací kladka a klimakompresor). Pokud bude dál zvuk trvat, je to na rozvodech a nezbývá ti nic jiného, než udělat komplet rozvody s vodní pumpou (pokud bys chtěl měnit jednu kladku nebo jenom vodní pumpu apod. tak je to hloupost nejvyššího řádu, rozvody jen komplet sada).

@307rg Myslím si, že uhlíky by tohle dělat asi nemohli, pokud auto normálně jinak dobíjí (jiný stav by byl, kdyby nedobíjel- ojede se komutátor resp. sběrné kroužky na plast/ uhlíky na doraz a pak "žere" pružinu z uhlíku).

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...