Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

klapka vnitřní cirkulace


kupák

Recommended Posts

Už jsem to tu kdysi řešil, nicméně teď jsem to ani za hodinu hledání nenašel. Mám takový problém, že když je velké teplo, klapka vnitřní cirkulace vzduchu nereaguje na tlačítko. To se sice tváří, že klapku ovládá (rozsvěcí se a zhasíná kontrolka), ale klapka se ani nehne. Nemáte někdo schéma, jak to tam je s elektrikou? Je to 406 r.v.2000 facelift, ale bez mux. Teď jsem se v tom trochu šťoural ve čtvrtek, popíšu projev závady: Šel jsem čistit klimu, tak jsem začal od filtru, vyndám ho a vidím, že klapka je zavřená. Kontrolka na tlačítku nesvítila, takže se to tvářilo, že je otevřená. Na tlačítko nereagovala, nijak, ani se to neškublo. Vzal jsem náhradní servomotorek, co mám doma a napojil ho na konektor. Okamžitě se začal otáčet, kalibrovat. Na tlačítko ovšem potom nijak nereagoval. Zapojil jsem to zpět na servo namontované u klapky a zase nic, žádná reakce. Tak jsem to ještě chvilku zkoušel, párkrát jsem nastartoval, klapka se ani nehnula, kontrolka na tlačítku po nastartování nesvítila. Klapka na nic nereagovala. A tentokrát se to nezlepšilo ani po tom, co jsem auto důkladně vychladil na 14 stupňů. Pak jsem dělal něco jiného a po jednom nastartování jsem si všiml, že se kontrolka rozsvítila, zmáčkl jsem jsem tlačítko a klapka se otevřela. Párkrát jsem to přecvakl a klapka chodila jako nic. Tak jsem ji nechal otevřenou a dumám, co s tím. Vím to už delší dobu, že to blbne. Za studena to chodí, za tepla to blbne. Ale po ochlazení interiéru auto to většinou začalo fungovat. Teď už ne. Motorek je už měněný, ovládací panel také. Potřeboval bych vědět, jak přesně to tam funguje, jestli je tam nějaká BSI, nebo relé, nebo jak je ten okruh stavěný. Jestli někdo máte schémata, poraďte prosím.

Upraveno uživatelem kupák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mas dvojdratovy servomotorcek?

napoj na diag chod do klimi 

ci hlasi poruchu klapky preruseny obvod 

ked hej pozri konektor klapky

servomotorcek  mozes odskusat na baterke 

len prehadzujes poly na tych dvoch dratoch plus a minus raz pojde jednym a po prehodeni polov  opacnym smerom

 

 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám stejný model jako ty. Pokud máš automatickou klimu tak si myslim, že jsem se kdysi dočetl že v případě kdy je velký rozdíl teploty mezi venkem a interiérem, tak se klapka po nastartování hned zavře aby se auto rychleji ochladilo. Hrálo by to i na to že za studena ti to chodí a za tepla ti přijde že ne. Zkus auto vychladit při vedru třeba na 24 stupňů a pak sleduj co dělá klapka při přepnutí cirkulace. Mě to aspoň tak funguje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já teď ve čtvrtek to auto právě vychladil co to šlo, udělal jsem z něj uvnitř skoro ledničku :)  CHladil jsem to na 14 stupňů asi půl hodiny a zase takový hic nebyl. A stejně se ani nehnula. Asi za další hodinu, když už auto bylo zase vyvětrané na teplotu okolí to z ničeho nic začalo chodit. Tu funkci automatické klimy bych chápal, ale předpokládám, že by to signalizoval displej, že je zavřeno, ne? Motorek mám dvoudrátovej.

Upraveno uživatelem kupák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžu potvrdit tento jev. Alespoň na MUX automatická klima. Když jedu autem z práce a je vyhřáté, tak klapka je zavřená ať mačkám tlačítko jak chci. Až když se auto vychladí na nějaké určitý rozdíl v teplotách venkovní / vnitřní, tak podle zvuku větráku poznám, že se klapka sama otevře a pak už tlačítko otvírání a zavírání klapky funguje.

Rozdíl mezi venkovní teplotou a nastavenou teplotou nesmí být větší než asi 5°C.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

prosím o radu ohľadom klapky, aká poloha má byť pri otvorenej alebo zatvorenej? Ja som ju totiž odpojil otvoril..... pripojil ku káblu či funguje lebo predtým mi nešla a..... teraz neviem v akej východzej polohe je otvorené a kedy je zatvorené....... 😪 namontoval som ju síce nejako speť ale mám pocit že je zaseknutá..... tak som ju radšej odpojil. Čo s tým Ďakujem za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno to viem..... bola zatvorená. tak som ju otvoril ručne zospodu od spolujazdcových nôh.... lenže je tam taká aretácia v krajných polohách. a ja blbec som si nepoznačil na motorčeku polohu ako som ho vybral a rozobral resp zapojil som ho na el. a skúšal. Stále sa ale zastavil v inej polohe tak som ho vrátil spet ale nefunguje. počuť že cvakne ale klapka nič.....

je tam mizerný prístup a pomocov zrkadla a gynekologických rúk a baterky som to dal ale zle preto y som chcel vedieť či nie je nejaká základná poloha... napr pri otvorenej je takto....

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pozri to video cele, pustal ten motorcek tiez mimo klapky 

musis vybrat kastlik, potom tam budes mat miesta pozehnane 

ale ten kastlik sa tiez na figu vybera je tam jedna skrutka kde ani ten gynekolog ruky nepokruti 

to uchytenie na tu skrutku ulomis a viac ho uz nepouzijes

v tom videu tu skrutku zamerne neukazuje pretoze ju uz ma asi davno  odstranenu

 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, podarilo sa ďakujem veľmi pekne za rady. Je to dosť masaker. Tú šrubu vľavo dole som odtrhol tam to ani inak nešlo ale tá na plechu pri ventilatore ma neskutočne potrápila je totiž zvnútra a zavadzia jej ventilátor.... ale kombinacky pomohli a za závit som ju vykrutil. A pri skladani som z plastu odcvakol závit a dal som ho na plech takže teraz sa to dá zasrubovat zvonku. Ale nemohol som nastaviť polohu motorceka tak som dal dole kryt priložil ozubenie, potom som vybral biele koliesko a z čiernym som si nastavil krajné polohy aby otvaralo a zatvaralo klapku nadoraz. Zachvátil som kryt. Zasruboval a už to ide ako má.

IMG_20190801_174706.jpg

IMG_20190801_180158.jpg

IMG_20190801_180205.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...