Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tažné zařízení


Radito

Recommended Posts

Dobrý den,

nemáte prosím někdo zkušenost s nějakým neoriginálním, dodatečně montovaným tažným zařízením na Rifter v krátkém provedení? Jsem před objednáním auta a nechce se mi připlácet 20 tisíc na originální "kouli". Potřebuji jej pouze na nosič kol.

Předem dík za případné info.

Radek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je opravdu velmi divné, že montáž tažného ve výrobním závodě je nejdražší :mrk,  podle toho je vidět, že v obchodním oddělení firmy PSA sedí pořád stejní idioti jako kdysi, protože montáž na lince je z logiky věci nejlevnější...

samotné tažné (to železo) si můžeš vybrat sám a taky firmu, která ho namontuje, ale elektriku dej origo--nebudeš pak muset řešit kraviny typu ,,pípá mi to'' atd., vyjde to asi na 12 tisíc Kč.

s montáží tažného přímo ve výrobním závodě mám zkušenost u vozů 207, Berlingo a teď 2008--vždycky byli ti poblbi nejdražší, takže jsem montáž tažného řešil jinde, dokonce i autorizák je levnější..., to už je co říct :P

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že sleva platí do konce srpna. Já ji využil když jsem kupoval novou 508. Normálně by tažné vyšlo přes 20k a já ho měl i s montáží za 16k. Nechal jsem ho namontovat než jsem si auto odvezl ze autosalonu. Sice se to o týden posunulo, ale za to to stálo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mě právě překvapila vysoká cena originálu - navíc mě dealer říkal (v době kdy jsem objednával), že z výroby to nemontují, protože originál na Rifter ještě nemají a dealer mi nabízel montáž u nich taky "za dvacet".

Mě zaujalo třeba toto Westfalia, která i s dokoupeným setem na elektriku vychází na cca 9 tisíc (+ práce). Co na tom webu píšou, tak by to nemělo porušovat záruku (ale to si ještě u dealera zjistím).

Packy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já měl objednáno na Rifter GTline od výrobce, ale z výroby nedodali. Bylo mi nabídnuta dodatečná montáž při předání v servisu.. Na můj dotaz, zda to bude i se stabilizací přívěsu mi nebyli schopni odpovědět a odpověd zjistili až po týdnu. BEZ STABILIZACE přívěsu. Takže po menší debatě o tom, že mě chtěli okrást mi byla nabídnuta montáž za necelých 9tis. A zbytek mi byl vrácen, co jsem zaplatil v ceně auta. Původně 16tis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No on by to servis asi dokázal udělat ale v té řídící jednotce to musí být možné nastavit a takovou jednotku tam většinou montuje fabrika. A pokud ji fabrika nenamontuje tak jí nelze nastavit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale kdeže, jednotka je tam furt stejná. Jen se jí pošle informace, aby se překlopila do režimu jízdy s přívěsem při zapojení přívěsu. Rifera jsem teda ještě nekódoval, ale dost fungl novejch Peugeotů, Citroenů a Opelů na stejný platformně ano. Nebude to jiný. Uživatel není nijak schopen poznat zda je jednotka nakódována či není. Nikde to nic nehlásí. Uživatel pozná pouze to že se deaktivuje hlídání mrtvého úhlu, zadní senzory, deaktivuje se zadní mlhovka, chová se jinak adaptivní tempomat. U některých vozů se dá najít v menu rádia že je podvozek nastaven pro jízdu s přívěsem. To mám vyzkoušeno pouze u koncernových vozů. Tam se to dá zapnout i ručně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Švára si nechal namontovat na Riftera v Peugeotu tažný a v momentě když odjížděl na dovolenou, tak zjistil, že mu nefunguje vůbec nic na nosiči na kola. Zajel zpátky, trochu se rozčílil, kontrola zapojení v pořádku ale teprve po nastavení jednotky začlo vše fungovat jak má. Při montáži na to zapomněli a on při odjezdu na dovolenou hned chytil 3 hodinky zpoždění 😞

Upraveno uživatelem sallyk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

důvěřuj, ale prověřuj 😉

přebíral jsem 3 auta po montáži tažného a vždy přišel maník s kontrolníma světlama, zapojil to do zásuvky a přede mnou zkontroloval, že vše svítí, něco podobného mají v půjčovnách vozíků a třeba i na STK

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 3 měsíce později...

Tak jsem začal řešit tažné na Riftera - aby bylo připravené na jaro. Potřebuji ho primárně na nosič kol - tzn. buď pevné, nebo odnímatelné s horizontálním čepem (prostě s tím, který unese váhu nosiče a kol). Měl jsem vybranou Westfalii (viz někde výše), ale ta je neustále nedostupná, tak jsem se rozhodl pro pevné. Koukal jsem na docela levné toto - plus musí se k tomu dokoupit elektroinstalace (+ zásuvka). Dnes jsem šel okolo servisu, který je autorizovaný pro montáž těchto tažných, tak jsem se zašel zeptat co a jak - říkali, že montáž není problém, ale že je celkem dost náročné tam připojit elektriku a napojit to na řídící jednotku, že se musím (cituji) "rozebrat půlka auta", aby natáhli kabely dopředu + musí nakódovat řídící jednotku. Za práci chtějí minimálně 4500Kč (spíš asi víc, protože prý to je montáž na dva dny).

Volal jsem mému dealerovi do Peugeotu, abych se přeptal, jak je to se zárukou - říkal, že záruku to ovlivní v tom rozsahu, že na co při montáži sáhnou, tak na to se ztrácí záruka (zásah neautorizovaného servisu) - jako příklad uváděl vypálené svazky kabelů při špatné montáži. Cena za pevné tažné + montáž v autorizáku je 14 500 s DPH ... neorigo 3300 tažné, 2500 elektrika + minimálně 4500 práce a hrozba ztráty záruky. Takže to vypadá asi na montáž v autorizáku ... nebo co myslíte??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Za mě teda - autor. servis Peugeot. Je fakt, že cena je vyšší, ale jistota záruky. Nikdy nevíš co se na autě objeví.. a když se někdo povrtá v elektrice a řídící jednotce.. neuzná záruku nikdo. A nechá se na to svést i to,  co s tím nesouvisí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Podle mě pokud to autorizovaná dílna běžně dělá tak v záruce nemůže být problém. Líp by to vysvětlil @kirkiz ale že by montáž TZ byla práce na dva dny to se mi nezdá. Většina TZ která jsem montoval tak " železo" bylo do 3 hodin a elektrika taky takže jako jo jednu šichtu 8 hod. bych pochopil ale dvě šichty nebo i víc se mi zdá dost natažený. To spíš bych se vsadil že to vezmou jako zakázku a přeprodaj to někomu jinému aby to za ně udělal a pro jistotu řeknou že dva dny je minimum. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...