Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

COM 2005 DELPHI


Oliver741

Recommended Posts

Tak mi začali první větší problémy. Bohužel ty větší jsem si způsobil sám.

Již před 14dny přestal troubit klaksón, ale hlavně v úterý přestali jít blinkry (vystražný ANO, ale páčkou si ani neblikly - tak běžná kontrola pojistek). Bohužel jsem dohledal, že problém je v páčce (pod jistým úhlem občas na nějakou stranu zareagoval a už od začátku směrem nahoru/doprava spínala tak divně). Již jsem to zažil kdysi na svém starém ULYSSE, takže volant dolů (aspoň kouknu i na to troubení, když pojistky a klakson jsou OK). Odpojil jsem airbag a bez jakéhokoliv přemýšlení (dle rad na internetu) jsem odpojil a sundal COM jednotku. Bylo vidět, že se v ní již někdo šťoural. Na jedné straně byly prasklé výstupky zajišťující aby to drželo u sebe a bylo to stažené el. stahovačkou. COM jednotku jsem rozebral, myslel jsem, že páčku vyměním/opravím a poskládám to zpět. Jenže poškozený byl takový ten posuvný spínač - šuplík. Vrchní výstupek se majiteli přede mnou ulomil a byl nahrazený kovovou hřídelkou (která byla lepená), ale drobet byla ohnutá. Tak jsem jí narovnal a zjistil, že stejný spínač je pro stěrače a zaměnil jsem je. Asi na 10 pokus se mi povedlo COM jednotku složit a opět dotáhnout páskou. Zapojení a vše fungovalo jak má - teda kecám. Blinkry šly, ale nešel takový ten zvuk. Takže ještě jednou rozborka zborka a zjistil jsem, že ten piezo repráček má ohnutou packu. Znova TEST a OK. Vše jsem krásně sesadil a poskládal. Vyjedu a jen jsem zatočil PíííííííP závada ESP. Chcípl jsem to. Znova zkouška a opět chyba. Hledání na internetu a první z rad byla přes diagnostiku vymazat chybu. Mám ELM Bluetooth a Torque. Žádnou chybu to nevypsalo. Tak jsem se vydal do servisu jestli mají diagnostiku přímo na ty naše frantíiky. Šéf servisu mě hned uzemnil, že jsem se v tom neměl hrabat, ale že jsem rozhodil koroužek pro ESP a že to diagnostika nevyřeší, takže mě přeje dobré laborování s nastavením kroužku do správné polohy. Ještě mě poradil ať nejpve volantem vytočím plnej rejd na jednu stranu a pak na druhou a pak se rozjedu rovně, že se možná zkalibruje. To jsem zkusil, ale stále CHYBA ESP. TAkže opět volant dolů a zkoušel jsem najít správnou polohu. Tak nějak jsem si myslel, že ji mám. Opět jsem to sesadil, nastartoval a zkusil opět nejprve plný rejd doleva (už v tu chvíli chyba ESP) a pak doprava, že dám plný rejd a těsně před dorazen (točil jsem pomalu a s citem) něco křuplo. A pd té doby mi ještě přibyla chyba AIRBAG. Vodiče jsou sice OK, ale asi něco na tom kroužku nevydrželo. Jsem IDIOT a VŮL, že jsem se v tom vůbec hrabal, ale bez blikrů se jezdit zrovna moc nedá a já byl zrovan u garáže (mechanici stejně nemají čas) tak jsem si myslel jak si pomůžu.

Teď otázka zní. Je mi ještě pomoci ?(já vím hluboko zakopat). Novou jednotku COM jsem dle VIN vyhledal na Autokelly skoro za 16tis. A u jednotek z vraků čtu jen ty samé problémy s tím to pak sladit. Takže opravdu jen NOVOU? Všem moc díky za jakoukoliv radu. Příště už na nic nesahám. Jsem sice elektronik, ale dnes jsou ty auta už moc chytrá.

Jo a klaksón stále netroubí. . . .  . . . .  .  . . .

COM 2005.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, HonzaZ napsal:

Ahoj, je to na výměnu COMu. Přetrhl jsi plochý páskový vodič, který propojuje z volantu airbag a spínač klaksonu do auta. Ten vodič je omotán okolo středu a  umožňuje zhruba 2,5 otáčky na každou stranu. Ty jsi ho bohužel přetočil a přetrhl.

Jasný. To jsem si myslel. A je možné sehnat starší (z vrakoviště) nebo musím koupit nový za ty šílený kačky? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady je jak se k tomu dostaneš (cca 4:38 min) . Pak už opatrně musíš rozebrat COM jednotku - zacvaknuté packy. Ale opatrně na vše kolem ať nedopadneš jako já. Nejlépe pozici otočného kroužku zafixovat a namalovat si značku. A uvnitř spousta posouvátek kdy není jednoduché to dát zase zpět. Idální kdyby jsi měl někoho k sobě kdo to dělal.

 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, HonzaZ napsal:

Origo obj. č. je 6242A4 a cena v Peugeotu cca 12453,- Kč

To zní lepší než 15.800,-  z autokelly po slevě kterou tam mám. Sice mi to nabízí u nich i originál , ale není tam ani popis a ani obrázek. Byl bych rád aby to mělo páčky blinktů a stěračů. Ty měnit nechci - to je vopruz. Páčky tempomatu a rádia si klidně přehodím.

 A ještě jsem koukal, že v PL by se dal COM sehnat , ale má jiné označení  než 96642625xt a je tam vidět rozdíl např v páčkách kde není poloha pro automatické světla, nebo stěrače... takže v tom asi bude rozdíl....

https://www.autokelly.cz/search/oem/bf2707df-1687-43fc-89be-afd7107de2ec/6242 A4

Upraveno uživatelem Oliver741
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Tak nakonec mě zachránil prodejce 30km od baráku  http://www.peugeotdilykocbere.cz/

Neměl úplně shodný typ, ale byl velmi ochotný a nejen, že vyzkoušel několik kusů až nakonec snad z nějaké 307 tam fungoval jak má. Jednotku COM mi namontoval, odzkoušel a nastavil. Za cenu dalo by se říct lidovou. Pravda jediné co nemá (v tom je ten typ jiný) automatické světla, které jsem měl. Teda zůstalo naprogramované automatické rozsvícení světel, ale já ještě měl na páčce polohu pro automaticke přepnutí za tmy podle senzoru (zaplo se podsvětlení budíků, světla vypnula až po nastavené době od vypnutí zapalování). Ale rozhodně tu páčku měnit nebudu. To oželím. Všem díky.

Jo a klakson stejně netroubí - trumpetka je v háji

Upraveno uživatelem Oliver741
špatný odkaz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...